ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΓΓΑ

Π. Μπιτσαξής: «Ακατάλληλη η Super League»

*ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ SUPER LEAGUE ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ * ΣΟΒΑΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΛΟΥΚΑ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2011 1:01 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:16
Τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας από την ΕΠΟ και την κλήση ακόμη και αλλοδαπών διαιτητών, αν αυτό είναι απαραίτητο, ζητεί με επιστολή που απέστειλε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο οποίος χαρακτηρίζει ακατάλληλη για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος τη Σούπερ Λίγκα, υπό την υπάρχουσα δομή και σύνθεσή της. Ταυτόχρονα, ο κ. Μπιτσαξής υπενθυμίζει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρηματοδοτείται από το κράτος, με την ελληνική πολιτεία να διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει, ολικώς ή μερικώς, αυτή τη χρηματοδότηση.
«Η Super League, υπό τις περιστάσεις, με τον τρόπο που λειτουργεί, αλλά και με τη συμπεριφορά σημαντικών παραγόντων που την απαρτίζουν είναι ακατάλληλη να διοργανώσει πρωτάθλημα» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Μπιτσαξής και συνεχίζει:
«Η ΕΠΟ φέρει την ευθύνη, απέναντι στην Πολιτεία, για τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία όλων των πρωταθλημάτων. Οι τεχνικές παράμετροι του παραπάνω θέματος για το επόμενο πρωτάθλημα πρέπει να αποσαφηνιστούν αμέσως. Μέσα στις παραμέτρους αυτές η ΕΠΟ οφείλει να προσκομίσει σαφές σχέδιο με το οποίο να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά σε οργανωτικό και πειθαρχικό επίπεδο, τα θέματα της βίας και της αξιοπιστίας.
Απαιτείται η λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τη θωράκιση της διαιτησίας, και του πειθαρχικού ελέγχου των διαιτητών αλλά και των παραγόντων. Απαιτείται η θέσπιση ενός πλήρους κώδικα δεοντολογίας διαιτητών και παραγόντων, η παράβαση του οποίου να επιφέρει απώλεια της ιδιότητάς τους. Η επιλογή των διαιτητών, αλλά και η μετάκληση ξένων διαιτητών όταν είναι αναγκαίο, πρέπει να γίνεται με σύστημα που εξασφαλίζει πλήρως τη διαφάνεια και την αμεροληψία.
Έχουμε τέλος συζητήσει διεξοδικά την πείρα που αποκομίζουμε φέτος στο θέμα της βίας και την ανάγκη θέσπισης αποτρεπτικών ποινών για:
α) τα βεγγαλικά, τις κροτίδες, και εν γένει τις επικίνδυνες για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων εύφλεκτες ύλες.
β) τον μηχανισμό διακοπής των αγώνων με κανονιστικούς αυτοματισμούς όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα αθλητών και νομίμως παρευρισκομένων στον αγωνιστικό χώρο
γ) την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών σε επεισόδια ευρείας κλίμακας και την υποτροπή».
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ, ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΟ»
Απάντηση στον γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή έδωσε η διοίκηση της Super League, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε, την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.
«Η διοργάνωση ενός πρωταθλήματος περιλαμβάνει σειρά δράσεων και ενεργειών, από την πλευρά της Super League, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, όπως είναι η Ε.Π.Ο. για θέματα διαιτησίας, θέσπισης Κανονισμών και εφαρμογές Πειθαρχικού Δικαίου, η Αστυνομία για τη διασφάλιση της έννομης τάξης και η Πολιτεία για την εξασφάλιση ικανών συνθηκών στα περισσότερα γήπεδα ιδιοκτησίας της που χρησιμοποιούνται για τους αγώνες Πρωταθλήματος, καθώς και για την γενική τήρηση των λοιπών κανόνων ευνομίας που οφείλουν να εφαρμόζονται. Χωρίς προσπάθεια αποποίησης του μεριδίου ευθύνης που τυχόν αντιστοιχεί στη Super League, θεωρούμε αν μη τι άλλο υπερβολικό, άτοπο και άστοχο να χαρακτηρίζεται η διοργανώτρια “ακατάλληλη” όταν πολλά από τα προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν το ποδόσφαιρο και προσφάτως έχουν δώσει δικαίωμα για συστηματική στοχοποίησή του, αποτελούν θεσμική ευθύνη τρίτων. Στην παρούσα φάση το ουσιώδες δεν είναι η προσπάθεια αποποίησης ή μετακίνησης ευθυνών και αρμοδιοτήτων, αλλά η κοινή προσέγγιση όλων των μερών σε μια ειλικρινή πορεία ώστε να βρεθούν λύσεις. Για το λόγο αυτό, η Super League έχει συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για την Τρίτη 15/03/2011» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΟ
Η επιστολή του γ.γ.Α. θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ.
Όπως τονίζει η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης οικονομικής, θεσμικής και ηθικής κρίσης και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κάθε τομέα της δημόσιας ζωής πείθουν όλο και περισσότερο πως πρόκειται για μια κρίση συγκοινωνούντων δοχείων.
Εξάλλου επισημαίνει πως: «Το διάστημα που θα ακολουθήσει μπορούμε να καταλήξουμε, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση για τη συνολική αναδιάρθρωση και την ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία θα κληθεί να έχει τον τελικό λόγο, ως μόνη αρμόδια, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον προσεχή Ιούνιο».
ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΔΑΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΓΙΑΣ
Ως "σοβαρά" χαρακτηρίστηκαν από το περιβάλλον του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, τα στοιχεία που προέκυψαν από τις χθεσινές καταθέσεις των Γιώργου Δαλούκα και Σωτήρη Βοργιά, κυρίως δε από εκείνη του Βολιώτη διαιτητή. Την προσεχή Τετάρτη, 16 Μαρτίου, θα καταθέσουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος και ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας. Ο κ. Σιμιτζόγλου κάλεσε τους δύο παράγοντες της ΕΠΟ προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση των στοιχείων που προέκυψαν μετά τις χθεσινές καταθέσεις των Γιώργου Δαλούκα και Σωτήρη Βοργιά.
Σε συνδυασμό με την ένορκη κατάθεση που είχε δώσει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Κορρέα, την αναμενόμενη κατάθεση του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη και τη διασταύρωση των στοιχείων από τους κ. Πιλάβιο και Βασσάρα, η προκαταρκτική εξέταση περατούται και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι κλήσεις των προσώπων που φέρονται ως ύποπτα.
Ο κ. Σιμιτζόγλου ερευνά αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και του εκβιασμού, ενώ ως προς την τρίτη κασέτα στην οποία έχει αναφερθεί ο Αλέξης Κούγιας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία και θα αποφασίσει αν θα καλέσει τον κ. Κούγια για να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στις ερωτήσεις του εισαγγελέα, σε πολλά σημεία ο Γιώργος Δαλούκας δεν επιβεβαίωσε τον πρώην δικηγόρο του, αφού ανέφερε (όπως και στην πρόσφατη γραπτή ανακοίνωσή του) πως ούτε τον ενόχλησε, ούτε ήρθε σε επαφή με κανέναν και ότι δεν έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΠΟ και την UEFA. Ο διαγραφείς από την ΕΠΟ διαιτητής επιβεβαίωσε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, ενώ όπως υπογράμμισε προς τον κ. Σιμιτζόγλου, αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι η αποκατάστασή του. "Για ένα ανθρώπινο λάθος (σ.σ. το πέναλτι στον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός) την πληρώνω εγώ. Αυτό που θέλω είναι να αποκατασταθεί το όνομά μου" φέρεται να είπε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ο Γιώργος Δαλούκας.
ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό ώστε να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το λάκκο που βρίσκεται, ενώ οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, μιλώντας σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τέλος, επιστολή με την οποία ζητά προσωπική παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τα κρούσματα βίας και διαφθοράς που ταλανίζουν το ελληνικό έστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass