ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΕΟΡΔΑΪΚΟ

Θαυμασμός για την ομάδα του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2011 1:23 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:16
Τυρναβάρα ολέ. Τα χαμόγελα επέστρεψαν και πάλι στην ομάδα του Τυρνάβου 2005, μετά το μεγάλο διπλό που πέτυχε προχθές το απόγευμα στο γήπεδο του Φιλώτα Φλώρινας, όπου υπέταξε τον φιλόδοξο Εορδαϊκό, με σκορ 1-0.
Ήταν η 4η φετινή εκτός έδρας νίκη του Τυρνάβου που πλέον είναι η μοναδική ομάδα του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας η οποία συγκέντρωσε έως τώρα περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας, παρά σε εντός έδρας παιχνίδια. Συγκεκριμένα έχει στο ενεργετικό της 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες εκτός έχοντας μαζέψει συνολικά 16 βαθμούς, αφού μόνο η πρωτοπόρος Αναγέννηση Επανομής έχει περισσότερους πόντους έξω (19). Γίνεται αντιληπτό το ότι αν η ομάδα ήταν στοιχειωδώς πιο αποτελεσματική εντός έδρας (έχει 3 νίκες σε 11 αγώνες) θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετικούς στόχους τώρα.
Στόχος λοιπόν παραμένει η παραμονή και θα επιτευχθεί λογικά με τρεις νίκες στις επόμενες 8 αγωνιστικές στις οποίες ο Τύρναβος θα δώσει 5 παιχνίδια στην έδρα του (Μακεδονικό, Φιλιππιάδα, Νίκη Βόλου, Φωκικό, Οδυσσέα Αναγέννηση), 2 εκτός (Ναύπακτο, Ζάκυνθο), ενώ θα κάνει και το ρεπό του. Η αρχή γίνεται από τον αγώνα της μεθεπόμενης Κυριακής 20 Μαρτίου, όπου θα υποδεχθεί στο δημοτικό στάδιο Τυρνάβου, τον ουραγό Μακεδονικό, που ανεξάρτητα της βαθμολογικής του θέσης, χρειάζεται να αντιμετωπισθεί με την πρέπουσα σοβαρότητα.
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ
Το προχθεσινό νικηφόρο αποτέλεσμα έφερε και πάλι την ηρεμία στο τυρναβίτικο συγκρότημα, που παρουσιάσθηκε μεταμορφωμένο μέσα σε τέσσερις ημέρες.
Η ομάδα το Σάββατο ηττήθηκε εντός έδρας από την Αναγέννηση Επανομής με σκορ 2-1 και την Τετάρτη πέτυχε παλικαρίσιο διπλό (0-1), με αντίπαλο τον Εορδαϊκό.
Αυτή την αντίδραση ίσως περίμεναν λίγοι, αλλά οι παίκτες απέδειξαν τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν και τα τεράστια ψυχικά αποθέματα, προκειμένου ν’ αλλάξει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, η ψυχολογία τους.
Παράλληλα τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν εκτός από τους ποδοσφαιριστές και στην τεχνική ηγεσία, καθώς δεν είναι τυχαίο το ότι η ομάδα τόσο με την Κοζάνη όσο και με τον Εορδαϊκό, σημείωσε δυο πολύ σπουδαίες νίκες, από κάθε άποψη.
Και πρέπει να αναφέρουμε ότι ο τεχνικός Μιχάλης Ζιώγας με τον συνεργάτη του Μιχάλη Μπίζιο την Κυριακή της Αποκριάς κατασκόπευσαν τον Εορδαϊκό στο Βόλο όπου αγωνίσθηκε με τη Νίκη και τα σχέδια τους που έκαναν μετέπειτα, έπιασαν τόπο, αφού βέβαια οι παίκτες ακολούθησαν σωστά τις οδηγίες τους.
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Κι ενώ στον Τύρναβο οι άνθρωποι της διοίκησης φροντίζουν να υπάρχει άψογη φιλοξενία ανεξαρτήτως αποτελέσματος και το διαπιστώσαμε αυτό και στον αγώνα με την Επανομή όπου παρά την πικρία της ήττας στο 90’ +4 δε συνέβη το παραμικρό, στο παιχνίδι με τον Εορδαϊκό όπως μας μετέφεραν άνθρωποι της τυρναβίτικης ομάδας, δεν έγινε το ίδιο.
Σύμφωνα λοιπόν με διοικητικούς της ΠΑΕ Τύρναβος, περίπου 45΄πριν ξεκινήσει ο αγώνας δέχθηκε φραστική επίθεση από φίλαθλο των γηπεδούχων ο προπονητής Μιχάλης Ζιώγας και ηρέμησαν τα πνεύματα χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων. Φίλαθλοι του Εορδαϊκού συνεχώς τα είχαν με την ομάδα του Τυρνάβου, ενώ με την επιτυχία του γκολ στο 1΄με τον Κωστέλο, στην κερκίδα κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις στην πλευρά πατέρα ποδοσφαιριστή του Τυρνάβου, που μάλιστα κατάγεται από τον Φιλώτα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τσαμπουκάδες και ύβρεις δεν προάγεται το ευ αγωνίζεσθαι, δεν κερδίζονται τα παιχνίδια.
Κερδίζονται μόνο με μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο και εκεί οι παίκτες του Τυρνάβου ήταν πραγματικά παλικάρια και πήραν αυτό που άξιζαν.
ΔΥΟ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΙ-ΠΕΝΤΕ ΣΤΟ ΟΡΙΟ
Ο αγώνας με τον Εορδαϊκό ήδη ανήκει στο παρελθόν και πλέον στην ομάδα ετοιμάζουν τα σχέδια για το ματς που ακολουθεί, με τον Μακεδονικό.
Εάν βρεθεί ομάδα ο Τύρναβος θα δώσει την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη ένα φιλικό παιχνίδι, προκειμένου η τεχνική ηγεσία να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται και παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στο πρωτάθλημα.
Και όπως δείχνουν τα πράγματα, όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι, αν αναλογισθούμε ότι δυο συμπλήρωσαν επτά και τέσσερις κίτρινες αντίστοιχα, ενώ πέντε ακόμη βρίσκονται στο όριο καρτών.
Συγκεκριμένα, επτά κίτρινες συμπλήρωσε ο Κώστας Μάγγος και τέσσερις ο Αντωνόπουλος, που θα εκτίσουν την ποινή στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό.
Παράλληλα ο πρώτος (Μάγγος), τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του θα την εκτίσει στην αναμέτρηση με τον Ναυπακτιακό ή τη Ζάκυνθο, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες ο κ.Ζιώγας.
Στο όριο καρτών βρίσκονται οι Σιάτρας, Γεωργαντζιάς που έχουν έξι κίτρινες και οι Θανάσης Μάγγος, Βασίλης Σκούπρας και Κώστας Σκούπρας, που έχουν τρεις κίτρινες.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ
Το αβαντάζ της έδρας θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στα επόμενα παιχνίδια ο Τύρναβος και να βελτιώσει μέσα στο…σπίτι του την αγωνιστική εικόνα.
Και οι παίκτες θεωρούμε ότι απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περιμένουμε ότι στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό η ομάδα που έχει τώρα λιγότερο άγχος, θα συνδυάσει νίκη και θέαμα.
Φυσικά και η βοήθεια του κόσμου θεωρείται απαραίτητη, καθώς οι φίλαθλοι από την αρχή της περιόδου βρίσκονται στο πλευρό του Τυρνάβου 2005 και αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη του.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass