Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0

Ο Απόλλων τις ευκαιρίες, ο Πυργετός τη νίκη

* ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ (34’) ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ (73’)

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2011 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:12
 Του Γρηγόρη Γεραγωτέλη.
Φωτ. Κων/νος Τσάντζος
Ο Πυργετός πήρε το... τρίποντο στο τοπικό ντέρμπι της Δ’ Εθνικής, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Λάρισας με 2-0 στο... βούρκο του γηπέδου της Φιλιππούπολης. Μια νίκη που ήταν ουσιαστικά... δώρο της άμυνας των γηπεδούχων στο πρώτο γκολ, με τους κεντρικούς αμυντικούς του Απόλλωνα να μπερδεύονται και να δίνουν, την ευκαιρία στον Τσατσαλίδη να σκοράρει με κοντινή προβολή. Το δεύτερο γκολ ήρθε με ακόμη ένα λάθος, αυτή τη φορά από τον τερματοφύλακα Μαγαζιώτη που δεν υπολόγισε σωστά, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόκκινου. Οι γηπεδούχοι που με αυτή την ήττα θα πρέπει να παλέψουν κάθε παιχνίδι για να παραμείνουν στην κατηγορία, από τη μεριά τους προσπάθησαν καθ’ολη τη διάρκεια του παιχνιδιού να πάρουν την νίκη, δεν μπόρεσαν όμως να εκμεταλλευτούν τις κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν με αποκορύφωμα τη φάση του 59’ όπου θα μπορούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, σε κεφαλιά πάσα του Φουσίκα στον Φατούρα, ο δεύτερος να σουτάρει πάνω στον Μπρέλα με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Φουσίκας θα κάνει το γυριστό, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Από την πλευρά του ο Πυργετός αγωνίσθηκε έξυπνα και είχε ουσία στο παιχνίδι του, παραμένοντας ζωντανός στη μάχη του τίτλου.
Αναλυτικά οι φάσεις του και τα γκολ του αγώνα:
Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να δούμε την πρώτη φάση του αγώνα με τον Απόλλωνα να απειλεί πρώτος με τον Βενέτη να κάνει το μακρινό σουτ και η μπάλα να καταλήγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Πυργετός θα κερδίσει φάουλ περίπου 20 μέτρα από τη μικρή περιοχή με τον Κόκκινο να εκτελεί στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 26’ οι γηπεδούχοι απειλούν για δεύτερη φορά με τον Φουσίκα να πλασάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει και πάλι άουτ. Στο 34’ θα έχουμε το πρώτο γκολ για τον Πυργετό με το αμυντικό δίδυμο του Απόλλωνα να κάνει το... δώρο στον Τσατσαλίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1, με κοντινή προβολή. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα θα έρθει η μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα να φέρει το ματς στην ισοπαλία με τον Φουσίκα να δίνει με κεφαλιά την μπάλα στον Φατούρα, ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Μπρέλλα που απομάκρυνε σε κόρνερ. Αμέσως μετά το γυριστό σουτ του Φουσίκα περνάει ξυστά από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Πυργετός θα έχει μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Στύλο να σουτάρει ο Μαγαζιώτης αποκρούει ενστικτωδώς και στη συνέχεια ο Μπαλαμώτης με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ, την προβολή του Κόκκινου. Ό,τι δεν κατάφεραν στο 71’ οι φιλοξενούμενοι το κατάφεραν δυο λεπτά αργότερα με τον Μαγαζιώτη να μην υπολογίζει σωστά το φάουλ του Κόκκινου, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Απόλλων θα έχει την ευκαιρία να μειώσει σε 1-2 και να κάνει το παιχνίδι θρίλερ, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πολύζου όμως θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπρέλλα.
Πολύ καλή η διαιτησία των Θεσσαλονικέων Αγγελάκη, Περικλείδη, η ομάδα του Πυργετού εξέφρασε πάντως παράπονα από τον β’ βοηθό Νατσιόπουλο, υποστηρίζοντας ότι στο πρώτο ημίχρονο άφηνε να εξελιχθούν φάσεις όπου υπήρχαν περιπτώσεις οφσάιντ.
Την κίτρινη κάρτα για τον Απόλλωνα είδε ο Κακαζούκης και από τον Πυργετό ο Ελευθεριάδης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μαγαζιώτης, Πολύζος, Σκάκος, Περήφανος, Μπαλαμώτης, Βενέτης (62’ Κακαζούκης), Γιαννακόπουλος, Φατούρας, Στεργίου, Μπίμπα (75’ Γαρυφαλλόπουλος), Φουσίκας.
ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Μπρέλλας, Γκουγκούδης, Στυλιανός, Στούμπος, Πολύζος, Κουρδής, Ελευθεριάδης, Νάστας (67’ Κρούτη), Κόκκινος (90’ Μάτος), Στύλος (85’ Ζαφειρίου), Τσατσαλίδης.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΜΑΞΙΔΗ
Τη χθεσινή νίκη οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση του Α.Σ. Πυργετού αφιέρωσαν στη μνήμη του πατέρα του ποδοσφαιριστή της ομάδας Παρμαξίδη, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τα συλλυπητήριά τους.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ (Απόλλωνα): «Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο τα παιδιά προσπάθησαν μέχρι το τέλος, δημιούργησαν ευκαιρίες, δυστυχώς μας λείπει το γκολ και εκεί πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Είναι μια δύσκολη χρονιά θα το παλέψουμε όμως μέχρι τέλους».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΑΣ (Πυργετού): «Εύκολα ή δύσκολα νομίζω ότι με την απόδοση τη δικιά μας κρίθηκαν πολλά από το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι, παίζοντας σε ένα τοπικό ντέρμπι, απέναντι σε μια ομάδα που και αυτοί έψαχνε το τρίποντο για τους δικούς της λόγους. Νομίζω ότι η ομάδα μου, όταν πετυχαίνει γκολ μεταμορφώνεται, δεν ξέρω αν πρόκειται για νευρικότητα ή άγχος. Πλέον δεν είναι στα χέρια μας το αν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την άνοδο από κει και πέρα όμως θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass