ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η μικρότερη ΑΕΛ του κόσμου…

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ «ΜΑΝΙΑ» ΜΕ ΤΟ SUBUTEO

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2011 23:00 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:08
Ο Νταμπίζας με τον Κατσιαρό στο μικρό σου δαχτυλάκι. Ο Βενετίδης με τον Μετίν ίσα με το νύχι σου. Μα σαν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, θεριεύουν και... δίνουν τίτλους. Το Suboteo (ή αλλιώς επιτραπέζιο ποδόσφαιρο) αρχίζει να εμπνέει ξανά τους Λαρισαίους και μάλιστα κάποιοι από αυτούς αρχίζουν και παίρνουν διακρίσεις σε Ευρώπη και στον κόσμο. Χθες με αφορμή το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ερασιτεχνικό επίπεδο η «Ε» επισκέφτηκε τους πρωταγωνιστές αυτού του αθλήματος και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το «μεράκι» τους από κοντά.
Πρωτεργάτης της... αναγέννησης του Σουμπουτέο στη Λάρισα είναι ο Ευρυπίδης Πραντσούδης. Ένας 30χρονος που είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας και πέρυσι κατέκτησε την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γερμανίας. Μας εξήγησε πως το άθλημα περνάει μια κρίση στη θεσσαλική πρωτεύουσα και πλέον θα προσπαθήσει να το επαναφέρει στην πόλη. «Θέλω απλά να ξεκολλήσω όσα περισσότερα παιδιά γίνεται από το Playstation και να τα δώσω την ευκαιρία να αρχίσουν κάτι υγιεινό».
Ο Πραντσούδης ανήκει στον σύλλογο Ατλας (Αθηνών) και μαζί του είναι ένας ακόμα Λαρισαίος ο Χρήστος Πιτσαρής. Μαζί με την ομάδα τους πριν από λίγους μήνες κατάφεραν να φτάσουν ως τη Ρώμη της Ιταλίας και εκεί να κατακτήσουν το Europa League. Μα υπάρχουν τέτοιες διοργανώσεις, αναρωτηθήκαμε;
«Φυσικά και υπάρχουν» μας απάντησε ο Χρήστος Πιτσαρής «και μάλιστα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον σε όλον τον κόσμο. Υπάρχει και Ομοσπονδία στην Ελλάδα αλλά γενικότερα στη χώρα μας θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα ανόδου» είπε για να πάρει την πάσα ο Ευριπίδης: «Πλέον στη Λάρισα θα αρχίσουμε κάθε Τετάρτη στις 19.00 το απόγευμα, να κάνουμε μαθήματα Σουμπουτέο. Στη Νέα Πολιτεία και συγκεκριμένα στον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Αμυγδαλιές» θα δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε Λαρισαίο να έρχεται να ασχολείται. Θέλουμε απλά να αποδείξουμε σε όλους πόσο όμορφο άθλημα είναι το συγκεκριμένο και πόσο το έχουμε ξεχάσει με την έλευση της τεχνολογίας (παλαιότερα υπήρχε στη Λάρισα η Χαραυγή). Επίσης δεν υπάρχει παράγοντας τύχη σε αυτό. Μόνο ικανότητα και εξάσκηση. Ένας αθλητής του Σουμπουτέο χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό για να πετύχει το σκοπό του» κατέληξε ο Ευρυπίδης που κατά την περσινή περίοδο αναδείχθηκε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του Σουμπουτέο σε ολόκληρη την Ελλάδα.
ΜΕ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ 7 ΕΥΡΩ
Αλήθεια, τι χρειάζεται ένας παίκτης για να αρχίσει να παίζει Σουμπουτέο; «Με μόλις 7 ευρώ μπορείς να αγοράσεις μια απλή ομάδα. Έτοιμη χωρίς κάτι το ιδιαίτερο» μας εξηγούν. Όμως το μάτι πέφτει πάντα στο καλό και όταν κοιτάξαμε κάποιες ομάδες πραγματικά... στολίδια μας είπαν «αυτό που κοιτάς έχει βάσεις 50 ευρώ, παίκτες 70 ευρώ και άλλα 10 ο τερματοφύλακας».
Φυσικά καταλάβαμε πως τη μεγαλύτερη σημασία στον αγώνα την έχει η βάση καθώς αυτή είναι που δίνει ταχύτητα και καλό χτύπημα.
Όσον αφορά τώρα στην εμφάνιση. Εκεί είναι ανάλογα με το γούστο του καθενός. Είδαμε την Ολλανδία του Γκούλιτ, τη Δανία του 1992, τη Βραζίλια του Πελέ, την Αργεντινή του Μαραντόνα. Όμως δεν θα μπορούσε να λείψει και η ΑΕΛ. Με κάθε λεπτομέρεια. Ακόμα και τα ονόματα τυπωμένα στην πλάτη τους είδαμε και όλα αυτά με ειδική παραγγελία που φυσικά έχουν και το ανάλογο κόστος. Ένας ποδοσφαιρικός ... μοντελισμός έρχεται ξανά στη Λάρισα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass