Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΕ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ: «ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ 126 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ»

Ο ΛΑΟΣ πληρώνει για τους Μεσογειακούς!

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2011 1:52 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:04
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα της αφαίρεσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 από Βόλο και Λάρισα εξαπέλυσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος πρότεινε μάλιστα στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο: «Δεσμεύομαι αύριο να φέρω στο Υπουργείο σας 126 εκατ. ευρώ και δεν είναι μεταφορικός ο λόγος. Είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά ότι η κυρίαρχος χώρα των Βαλκανίων, σε όποια οικονομική κατάσταση και αν είναι, δεν έχει εξασφαλίσει 126 εκατ. ευρώ;»
Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει τη μάχη ώστε να μην χαθούν έστω και τώρα οι Μεσογειακοί Αγώνες και πρότεινε να γίνει ειδικό λαχείο για τη χρηματοδότησή τους. «Αν κάναμε ένα λαχείο Μεσογειακών Αγώνων, δεν θα εξασφαλίζαμε πόρους 126.000.000 ευρώ για να κάνουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες; Τι σημαίνει αυτό; Ο κάθε Έλληνας να δώσει 15 ευρώ. Γι’ αυτό μιλάμε. Μπορούσε να γίνει οικονομία από χίλιες δυο άλλες περιπτώσεις του δημοσίου, του σπάταλου δημοσίου. Δεν μπορούμε, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, τόσο εύκολα να ακυρώνουμε μια διαδικασία στην οποία είχαμε επενδύσει εδώ και μια πενταετία», είπε στην πρωτολογία του σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή (στη δευτερολογία του πρότεινε να δοθεί χορηγία από το «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» του ΟΠΑΠ).
Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τους Μεσογειακούς Αγώνες «μεγάλο αθλητικό γεγονός» και υποστήριξε ότι με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, «είναι ένα κυρίαρχο και διπλωματικό γεγονός. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αφήνει να φεύγουν οι Μεσογειακοί Αγώνες από τα χέρια της, τη στιγμή που θα μπορούσε πρώτον, να κερδίσει τεράστια ποσά για τον τουρισμό, δεύτερον, να μπορέσει να αναστηλώσει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας της καχεξίας, τρίτον, να γίνει το κέντρο των διεργασιών και των αποφάσεων σε αυτή την περιοχή.
Το άκουσμα και μόνο ότι χάσαμε, με τον προσβλητικό τρόπο αυτόν που χάσαμε, τους Μεσογειακούς Αγώνες, δημιούργησε έντονο προβληματισμό και πόνο. Για δε την περιοχή της Θεσσαλίας, την αδικημένη αυτή περιοχή της χώρας, νομίζω ότι ήταν πραγματικά μια ταφόπλακα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος χαρακτήρισε μη επαρκής την εξήγηση της κυβέρνησης, την οποία προέτρεψε να δώσει μάχη για να ξαναπάρει τους αγώνες.
Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
«Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι υπάρχει μία μάχη, που οφείλουμε να δώσουμε, αλλά η μάχη που πρέπει να δώσουμε δεν είναι τόσο πολύ για τους Αγώνες, όσο είναι για τη Θεσσαλία. Και αυτή είναι η έμφαση, την οποία δίνει η Κυβέρνηση και γι’ αυτό, αυτό το οποίο έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε, είναι να εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θεσσαλία -που πρέπει να είναι απελευθερωμένη από κάποιες δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε μέσω του προγράμματος Μεσογειακών Αγώνων- και να βοηθήσουμε την περιοχή να αναπτυχθεί έτσι όπως θα έπρεπε να αναπτυχθεί και όχι με τον κακό σχεδιασμό που είχε γίνει μέσω των Αγώνων».
Αυτό υπογράμμισε στην πρωτολογία του ο κ. Παύλος Γερουλάνος επιβεβαιώνοντας το προχθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» για το σχεδιασμό της κυβέρνησης όπως παρουσιάστηκε στη σύσκεψη υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε ότι «η κυβέρνηση εγγυάται τα 126 εκατ. ευρώ», ποσό που όπως διευκρίνισε είναι σχεδόν 40% μεγαλύτερο από τα 75 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για τους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. «Δηλαδή, ο τελικός προϋπολογισμός που εμείς προτείναμε στην ΔΕΜΑ είναι ήδη σχεδόν 40% μεγαλύτερος από αυτόν που δόθηκε από την Ιταλία για τους αντίστοιχους αγώνες. Είναι 40% μεγαλύτερος κ. Καρατζαφέρη. Αυτό ήταν το σημείο που εμείς λέμε «Ε, μα τι ζητάνε άλλο πλέον;»
Ο κ. Παύλος Γερουλάνος καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας – χωρίς να την κατονομάσει – για το γεγονός ότι δεσμεύτηκε σε προϋπολογισμό 358 εκατ. ευρώ. «Δηλαδή, ήρθε η Ελλάδα, σε όποια κατάσταση και αν βρισκόταν πριν από την κρίση και είπε: «Εγώ θα κάνω Μεσογειακούς Αγώνες με έξι φορές τον προϋπολογισμό της προηγούμενης πόλης». Ξέρετε τι πιστεύω; Αυτός είναι διασυρμός της χώρας. Διασυρμός της χώρας είναι να πηγαίνεις και να λες ότι εγώ είμαι τόσο απλόχερος που για αγώνες, οι οποίοι κόστισαν 75.000.000 ευρώ σε μια χώρα πιο πλούσια από εμάς, εμείς θα δώσουμε έξι φορές αυτό το ποσό.
Από πού και ως πού; Με ποια λογική ξεκινάμε μ’ αυτές τις διαθέσεις; Ήρθαμε, λοιπόν, μετά σαν Κυβέρνηση και είπαμε από την πρώτη στιγμή στη ΔΕΜΑ ότι αυτόν τον προϋπολογισμό ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να ικανοποιήσουμε, αλλά θα κάνουμε εξαιρετικούς Αγώνες με λιγότερα χρήματα.
Ο τελικός προϋπολογισμός που προσφέραμε στη ΔΕΜΑ ήταν πολλάκις παραπάνω από αυτόν που είχε ξοδέψει η Πεσκάρα και παρόλα αυτά η ΔΕΜΑ πήρε τους Αγώνες. Δεν τους δώσαμε εμείς. Εμείς εγγυόμασταν ότι θα κάνουμε Αγώνες. Η ΔΕΜΑ αποφάσισε να τους πάρει πίσω», τόνισε με έμφαση ο υπουργός Πολιτισμού.
Ο κ. Π. Γερουλάνος άφησε αιχμές για τη συμφωνία που υπεγράφη με τη ΔΕΜΑ στην Πεσκάρα σημειώνοντας: «Η συμφωνία έλεγε ότι αυτοί μπορούν να πάρουν τους αγώνες όποτε θέλουν. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τους όρους. Εμείς δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε.
Σας λέω, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή η μάχη που οφείλουμε να δώσουμε είναι για τη Θεσσαλία. Η Κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι ήταν μια προοπτική για τη Θεσσαλία, την οποία δεν θέλουμε να αρνηθούμε και βεβαίως μπορούμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο με το οποίο η περιοχή θα αναπτυχθεί με πολύ καλύτερους όρους από αυτό που θα γινόταν με τους Μεσογειακούς, με μια έμφαση στα τουριστικά, τα αθλητικά και τα πολιτιστικά της περιοχής», είπε.
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
«Όλα αυτά θα είχαν αξία αν δεν είχαν προβλεφθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεκαπέντε μέρες πριν γίνει Πρωθυπουργός», αντέτεινε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης και υπενθύμισε: «Είχε πει τότε (ενν. ο Γ. Παπανδρέου): «Οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα έπρεπε να είναι απλώς αγώνες επαρχίας Θεσσαλίας, να είναι Μεσογειακοί και παγκόσμιοι αγώνες, δηλαδή να έχουν το βάρος και την προβολή για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα διεθνώς».
Είχε πιάσει το νόημα. Γιατί δεν το υλοποίησε; Τι είναι αυτό που σας έκανε να δώσετε εγγύηση 126 εκατομμύρια, όχι να τα βγάλετε από το παντελόνι σας. Περί αυτού πρόκειται. Το αφήσατε και έφυγε.
Να σας δώσω μια άλλη εικόνα, κύριε Υπουργέ; Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, δηλαδή στην τροφό χώρα του τουρισμού της Ελλάδας. Για φανταστείτε εκεί να μπορούσατε να έχετε την ανάλογη προβολή, ότι σε δέκα μήνες θα συναντηθούμε στην Ελλάδα; Ξέρετε πόσο θα κερδίζαμε στον τουρισμό; Με τις κατάλληλες ενέργειες και με αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας, μέσω των Μεσογειακών Αγώνων, θα μπορούσατε να έχετε 5 εκατομμύρια παραπάνω τουρίστες», υποστήριξε.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέλυσε την πρότασή του αναφέροντας: «Πρώτα-πρώτα όλοι οι Εβραίοι του κόσμου σταμάτησαν να έχουν την Τουρκία προορισμό. Έρχονται προς τα εδώ. Δεύτερον, όλος ο τουρισμός της Αιγύπτου και του αραβικού κόσμου, των βορείων αν θέλετε παραλίων της Αφρικής, ψάχνει να βρει προορισμό. Με την κατάλληλη, λοιπόν, προβολή αυτό τον κόσμο θα τον είχατε εδώ. Δεν το κάνατε.
Ξέρετε τι σημαίνει Λάρισα και Βόλος; Σημαίνει πρώτα από όλα Πήλιο, σημαίνει Καλαμπάκα, Μετέωρα, Όλυμπος, που είναι πενήντα χιλιόμετρα, μισή ώρα με το πούλμαν. Καταλαβαίνατε τι θα δίνατε στον Ευρωπαίο τουρίστα; Είναι το κέντρο του πολιτισμού της χώρας.
Αυτά τα χάσαμε για 126 εκατομμύρια. Αν λέγατε να αναλάβει τη χορηγία ο ΟΠΑΠ, είχε τη δυνατότητα να το κάνει, μόνο από «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», όχι από τα άλλα παιχνίδια. Έτσι θα αναλάμβανε τους αγώνες.
Ακόμα δεν έχω αντιληφθεί γιατί απαξιώσατε τους αγώνες, γιατί τους εξοβελίσατε τους αγώνες; Δεν είναι η αλήθεια αυτή. Αν πιστεύετε πράγματι ότι η ΔΕΜΑ ή κάποιοι της ΔΕΜΑ στην Ελλάδα είχαν στήσει ένα πάρτι για μίζες, στο χέρι σας είναι να μπορέσετε να τους αποκαλύψετε, να τους οδηγήσετε, αν θέλετε, στον Εισαγγελέα ή στον εισαγγελέα της κοινής γνώμης. Δεν μπορεί, όμως, να μην γίνονται οι Μεσογειακοί Αγώνες.
Πρόκειται για μια ολόκληρη μάχη. Και ξαφνικά εσείς τόσο εύκολα αφήνετε 126 εκατομμύρια, ένα μεγάλο ποσό; Αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν εδώ; Θα είχατε εδώ το Γάλλο Πρόεδρο, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, τον Ισπανό Πρωθυπουργό, όλη την Ευρώπη, όλη τη Νότια Ευρώπη, τα Βαλκάνια στα οποία θέλουμε να παίξουμε ρόλο, την Τουρκία που πρέπει εν πάση περιπτώσει να φέρουμε στην αγκαλιά μας και όχι εμείς να είμαστε στη δική της αγκαλιά, το Ισραήλ που πρωταγωνιστεί, την Κύπρο, την ΑΟΖ. Μια σειρά πραγμάτων συνδέεται και εσείς τα αφήσατε. Μόνο και μόνο για διπλωματικούς λόγους, πέραν των αθλητικών και των τουριστικών λόγων, αυτοί οι Αγώνες δεν έπρεπε να χαθούν.
Κάνω έκκληση τώρα, τελευταία στιγμή να ζητήσετε αναπομπή της υποθέσεως. Θα κερδίσετε το χειροκρότημα. Τώρα τι έχετε κερδίσει; Ένα ανάθεμα μιας μεγάλης κεντρικής περιοχής της χώρας.
Τολμήστε, κ. υπουργέ, να πάτε να τα πείτε αυτά στο Βόλο, πηγαίνετε να τα πείτε αυτά στη Λάρισα, εκεί που έχετε και οικείους δημάρχους να δείτε τι θα σας πουν!
Χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία προβολής της χώρας. Η Ελλάδα δηλαδή που μπόρεσε να κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες, δαπανηρούς –αν θέλετε- Ολυμπιακούς Αγώνες, φωτισμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσα σε πέντε-έξι χρόνια δεν μπορεί να κάνει Μεσογειακούς Αγώνες; Και μπορούσε να κάνει η αραβική χώρα, η άλφα ή η βήτα; Προσβάλλετε την Ελλάδα. Προσβάλλετε την Ελλάδα!», υπογράμμισε.
Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σημειώνοντας: «Πιστεύω ότι ο κ. πρωθυπουργός θα αντιληφθεί πως χρειάζεται κάθε είδους ανέλιξη της χώρας εκεί που πηγαίνει. Ελπίζω βεβαίως ο Πρωθυπουργός να μην γυρίσει με κατεβασμένα τα φτερά και να μην αφήσει να περάσει το σχέδιο της Μέρκελ, δηλαδή η κατοχή της Ελλάδος από τη Γερμανία.
Αυτός ο λαός κουράστηκε, πολέμησε, μάτωσε, για να αποφύγει τους Γερμανούς το 1940 και όχι να οδηγηθούμε διά του ευρώ σήμερα εις την κατοχή της Ελλάδος και στην ουσία να ορίζουν αυτοί την οικονομική πολιτική της χώρας, για να μην πω και τον ίδιο τον Υπουργό.
Ελπίζω, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάποτε μιλούσε και υπέγραφε με αστερίσκους, να μην έχει βάλει την ουρά στα σκέλια διά παντός. Χρειάζεται επιτέλους η Ελλάδα να δείξει το ανάστημά της και οι Μεσογειακοί Αγώνες ήταν μια ευκαιρία. Τη χάσαμε και αυτή εξαιτίας σας».
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
«Ξέρετε καλύτερα από εμένα ότι αυτό που προσβάλλει τον Έλληνα είναι να βλέπει εκατομμύρια να περνούν μπροστά του, χωρίς να ξέρει πού πηγαίνουν και γιατί», ανταπάντησε ο κ. Παύλος Γερουλάνος επαναλαμβάνοντας: «Ο αρχικός προϋπολογισμός για τους Μεσογειακούς Αγώνες ήταν 358.000.000 –έξι φορές πάνω, σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Δεν υπάρχει καμία λογική για να κάνεις μια τέτοιου είδους επένδυση, χωρίς ούτε ένα ευρώ –το τονίζω αυτό, χωρίς ούτε ένα ευρώ- να είχε πάει για την προβολή της Θεσσαλίας. Εσείς λέτε ότι οι Αγώνες θα προβάλουν τη Θεσσαλία. Εγώ το αμφισβητώ.
Η αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα γράφτηκε σε ένα τηλεγράφημα γαλλικού Πρακτορείου –αυτή ήταν όλη η διεθνής ανησυχία για το πού θα ήταν οι Αγώνες- και επανέλαβε την είδηση μια εφημερίδα στην Ισπανία και μια στην Τουρκία που διεκδικούν τους Αγώνες. Δεν είδα να «καίνε» τα τηλεγραφήματα από την απόφαση της ΔΕΜΑ. Γιατί; Διότι ήταν απολύτως λογικό η Ελλάδα να πει «εγώ τέτοιους Αγώνες, τέτοια σπατάλη δεν κάνω».
Στη δευτερολογία του ο υπουργός Πολιτισμού υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε τη ΔΕΜΑ ότι «κόβει τα 250 αυτοκίνητα» ενώ πρόσθεσε: «Λέγαμε στην πρότασή μας, έτσι όπως πήραμε τους Αγώνες, ότι θα καλύψουμε όλα τα έξοδα των αθλητών να πάνε και να έλθουν από το Βόλο και τη Λάρισα. Πού ακούστηκε αυτό; Έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα; Αυτά είναι πεταμένα λεφτά και είπαμε αυτά τα πεταμένα λεφτά να τα μαζέψουμε.
Είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε υπάρχουσες υποδομές, αντί να πηγαίνουμε να φτιάχνουμε καινούργια στάδια. Πηγαίναμε να φτιάξουμε δυο Χωριά, αντί να φτιάξουμε τις υποδομές που έχουμε στη διάθεσή μας! Δημιουργούσαμε υποδομές για τουριστική ανάπτυξη. Αυτά τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν με τα 126.000.000.
Σε τι, λοιπόν, ενοχλήσαμε ακριβώς με τη μείωση του προϋπολογισμού που κάναμε; Προφανώς, κάποιους «κάλους πατήσαμε», διότι πολλά ακούω για τους λόγους, για τους οποίους μας λένε ότι πήραν τους Αγώνες, γιατί –επαναλαμβάνω- δεν τους δώσαμε, τους πήραν. Και ακούω διάφορα. Ακούω ότι δεν δώσαμε επαρκείς εγγυήσεις. Δηλαδή, τα λόγια πέντε Υπουργών και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης προς τη ΔΕΜΑ δεν φθάνουν ως εγγυήσεις; Τι άλλο ακριβώς θέλουν ως εγγύηση; Μια χαρά εγγυήσεις είχαν. Άρα, αυτό δεν είναι η πραγματικότητα.
Λένε ότι ανησυχούν για το χρονοδιάγραμμα. Σοβαρά; Δηλαδή, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όταν ένα στάδιο δεν μπορεί να γίνει σε ένα μέρος; Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη στάδια και άνετα μπορούσαμε να δώσουμε όποια εναλλακτική λύση θέλαμε. Δεν ήταν αυτός ο λόγος.
Ακούω, λοιπόν, ότι δεν τους έφτανε ο τρόπος που διατυπώθηκε η επιστολή. Σοβαρά, αυτό είναι το πρόβλημα; Αν αυτή είναι η πραγματικότητα, τότε πώς είχαν ήδη δρομολογήσει εναλλακτικές προτάσεις; Η απόφασή τους ήταν ειλημμένη και ήταν ειλημμένη ακριβώς γιατί τους πιέζαμε πάρα πολύ στον προϋπολογισμό, ως οφείλαμε να κάνουμε.
Στο τέλος, ως κατακλείδα όλου αυτού, άκουσα ότι και ο κύριος Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν –λέει- fed up, ότι μπούχτισε. Τι λέτε; Σοβαρά; Δηλαδή, μπούχτισε από τι; Από τις οικονομίες που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα σε μια κατάσταση της οικονομίας όπως είναι τώρα; Αυτό που πραγματικά έχει μπουχτίσει ο ελληνικός λαός είναι αυτό που σας είπα πριν, να βλέπει δηλαδή τα εκατομμύρια να ξοδεύονται χωρίς να ξέρει ακριβώς γιατί το κάνουμε. Αυτός ήταν ο προηγούμενος προϋπολογισμός.
Και σε ό,τι αφορά αυτό που είπατε, τους Μεσογειακούς Αγώνες εμείς είπαμε από την αρχή ότι θα τους κάνουμε και εγγυηθήκαμε ότι θα τους κάνουμε καλά. Είπαμε όμως ότι θα τους κάνουμε με μειωμένο προϋπολογισμό. Κι αυτό το οποίο οφείλει να καταλάβει ο κάθε Έλληνας είναι ότι στη Σύμβαση, την οποία είχαμε υπογράψει, είχαν κρατήσει για την πάρτη τους ότι μπορούσαν να πάρουν τους Αγώνες όποτε ήθελαν, αλλά δικαιώματα η Ελλάδα δεν είχε. Τόσο ληστρική ήταν η Σύμβαση, την οποία υπογράψαμε στην Πεσκάρα! Κι αυτή τη Σύμβαση έπρεπε να τη διαπραγματευθούμε. Οφείλαμε να το κάνουμε. Το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους λόγους για τους οποίους πήραν τους Αγώνες να τους ρωτήσετε στον κ. Addadi», επισήμανε.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass