ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE 2

Δυναμικές κινητοποιήσεις ακόμη και αποχή

* ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. * ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (18/2)

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2011 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:04
 Συνάντηση είχαν χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας τον «Διόνυσο», οι εκπρόσωποι της Football league 2. Μία συνάντηση στην οποία δυστυχώς η προσέλευση των παραγόντων ήταν μικρή και αυτό διότι από τις 34 ομάδες, που απαρτίζουν τους δύο ομίλους το «παρών» έδωσαν μόνο οι 8 (στη συνάντηση ήταν οι πρόεδροι των ομάδων Επανομής, Κορίνθου, Κοζάνης, Ποντίων Κατερίνης, Σκύδρας, Μέγα Αλέξανδρου, Φωκικού, Ασπρόπυργου και Φιλιππιάδας.). Σκοπός αυτής της συγκέντρωσης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ομάδες τους. Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν το οικονομικό, τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται στους ίδιους τους συλλόγους, αλλά και το θέμα αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, κάτι το οποίο θα συζητηθεί το καλοκαίρι.
Η μικρή προσέλευση δεν επέτρεψε στο να βγάλουν αποφάσεις όσον αφορά στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί νέο ραντεβού , στις 18 Φεβρουαρίου στην Κατερίνη και με την παρουσία του προέδρου της Λίγκας, Σπύρου Καλογιάννη, φυσικά με την προϋπόθεση να υπάρχει απαρτία από όλες τις ομάδες, για να παρθούν οι αποφάσεις που χρειάζονται και να υπάρξουν αποφάσεις οι οποίες να είναι δεκτές από όλους τους συλλόγους.
Από τη συνάντηση τα σημεία που ξεχώρισαν πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, ήταν:
* Tο οικονομικό, το οποίο προβληματίζει πολλούς από τους παράγοντες και στις εποχές που ζούμε, με την οικονομική κρίση που υπάρχει κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη βιωσιμότητα των ομάδων. Ειδικά τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται και χαρακτηρίζονται υπερβολικά για ομάδες Γ’ Εθνικής. Τα χρήματα που παίρνουν από το ΟΠΑΠ τα οποία είναι λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες των ομάδων και τις μετακινήσεις τους. Ιδιαίτερα οι ομάδες των νησιών καθώς η οικονομική βοήθεια είναι σημαντική προς αυτές για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδά τους. Ακόμα υπάρχουν σκέψεις από την επόμενη χρονιά, στην οποία το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ θα σταματήσει και θα μπουν και ιδιωτικές εταιρίες στοιχήματος, να γίνει μια προσέγγιση προς αυτές για να υπάρξουν χορηγίες που θα βοηθήσουν οικονομικά τους συλλόγους.
* Τα σχέδια της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Γ' και Δ' Εθνικής και τη δημιουργία νέου πρωταθλήματος το οποίο όμως θα είναι καθαρά ερασιτεχνικό. Ένα τέτοιο σχέδιο αν υλοποιηθεί δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς από τους παράγοντες των συλλόγων. Γι’ αυτό και υπάρχει μια σκέψη η Γ' Εθνική να γίνει ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα, αυτόνομο και να φύγει από την αιγίδα της ΕΠΟ από την περίοδο 2012/13. Κάτι τέτοιο όμως είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και είναι ακόμα πιο δύσκολο να υλοποιηθεί.
* Η απαξίωση που τους δείχνει η Σούπερ Λιγκ στο πρόσωπό τους, σε μια κατηγορία που αν μη τι άλλο είναι το «αγροτικό» για πολλά ταλέντα που αγωνίζονται και παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους και το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων από την πλευρά τους ακόμα και με αποχή, για να τεθούν τα ζητήματα που τους ταλανίζουν στο τραπέζι και να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις.
Σε όλους ο προβληματισμός ήταν έντονος για το τι μέλλει γενέσθαι, σε ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται στις αρχές του δευτέρου γύρου και όσο περνά ο χρόνος, τα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναμένεται οι ομάδες να καταλήξουν στις 18 Φεβρουαρίου σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο και σκοπεύουν να θέσουν υπόψη του προέδρου της Ε.Π.Ο. Σοφοκλή Πιλάβιου, σε συνάντηση που θα επιδιώξουν μαζί του.
Γρηγόρης Γεραγωτέλης
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass