ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τέρμα οι ειδικές αθλητικές άδειες...

ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2011 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:04
Αλλάζει στάση το υπουργείο Παιδείας προς τα μέλη του που ασχολούνται με τον αθλητισμό και όσοι έχουν αθλητικές υποχρεώσεις είτε ως προπονητές είτε ως αθλητές είτε έχουν οποιαδήποτε σχέση και τους παρείχαν διευκολύνσεις.
Με επιστολή προς τα γραφεία εκπαίδευσης τονίζεται ότι δεν θα υπάρχει καμία διευκόλυνση και όταν απουσιάζουν δεν θα παίρνουν ειδικές άδειες αλλά άδεια που θα αφαιρείται από την κανονική που δικαιούνται.
Επίσης όσοι είναι επαγγελματίες αθλητές ή αμειβόμενοι (σύμβαση με Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία ή σύμβαση με αθλητικό σωματείο που διατηρεί Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών) οφείλουν να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο του συμβολαίου τους και να ζητήσουν άδεια ασκήσεως ιδιωτικής εργασίας από το αρμόδιο ΠΥΠΣΕ-ΠΥΣΔΕ.
Αναλυτικά το σχετικό έγγραφο αναφέρει τα εξής:
Σε συνέχεια της αρ. 146303/Δ2/25-11-2009 εγκυκλίου μας και μετά τη δημοσίευση του Ν. 3878/2010 Νόμου (ΦΕΚ 161 τ.Α΄) σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις παρ. 1 και 3 του άρθρου 12 μεταβλήθηκε το καθεστώς που διέπει την παροχή διευκολύνσεων στους υπηρετούντες εν ενεργεία αθλητές - εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο εξής και μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης στο εδ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 12 του Ν.3878/2010 κοινής υπουργικής αποφάσεως οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. δεν δικαιούνται καμιά ειδική άδεια, με ή χωρίς αποδοχές, περιορισμένης χρονικής ισχύος, συνεχόμενης ή οριζόμενης σε συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα για τη διευκόλυνση της αθλητικής τους δραστηριότητας.
Επιπλέον σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 12 του Ν. 3878/2010, εκπαιδευτικός ο οποίος είναι μέλος εθνικής αθλητικής ομάδας δικαιούται άδεια άνευ αποδοχών για «αόριστο χρόνο». Ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός που θέλει να κάνει χρήση αδείας άνευ αποδοχών πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στο Γραφείο Εκπαίδευσης που ανήκει.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι στην περίπτωση εκπαιδευτικών που είναι παράλληλα επαγγελματίες ή αμειβόμενοι αθλητές (σύμβαση με Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία ή σύμβαση με αθλητικό σωματείο που διατηρεί Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών) οφείλουν να προσκομίσουν εντός (10) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσης, επικυρωμένο αντίγραφο του συμβολαίου τους και να ζητήσουν αμέσως, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 31 του Ν. 3528/07, άδεια ασκήσεως ιδιωτικής εργασίας με αμοιβή από το οικείο ΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΔΕ.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΑΝΘΗ ΓΩΡΟΥ
 
Ελπίδες για σχολικούς αγώνες...
H Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε χθες, με εκπρόσωπους των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, ο πρόεδρος Αντισφαίρισης, Σπύρος Ζαννιάς, ο αντιπρόεδρος Αντισφαίρισης, Πάνος Λανόπουλος, ο πρόεδρος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Μανώλης Κολυμπάδης, ο γενικός Γραμματέας Κωπηλασίας, Αντώνης Αργυρίου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Πάλης, Νίκος Ασημακόπουλος, Βελισσάριος Μάμουλας και Αριστείδης Γρηγοράκης.
Για πρώτη φορά, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στη συνδιοργάνωση των φετινών σχολικών πρωταθλημάτων, από το Υπουργείο Παιδείας και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, στην αναμόρφωση του πλαισίου αθλητικής ανάπτυξης και στη σύνδεση σχολικού και αγωνιστικού αθλητισμού.
Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε : « Το σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο ευρείας στήριξης των μαθητών – αθλητών, αλλά και η σύνδεση του υψηλού αγωνιστικού αθλητισμού με το Σχολείο, αποτελούν το διακύβευμα του διαλόγου που ακολουθούμε με το σύνολο της αθλητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass