ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

Σύσκεψη κυβερνητικών για τους Μεσογειακούς

* ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ! * ΣΙΟΥΦΑΣ: «ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2011 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:04
Των Γ. Μακρή, Σωτ. Κέλλα
Σύσκεψη υπουργών και βουλευτών των νομών Λάρισας και Μαγνησίας για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συγκαλείται σήμερα το απόγευμα (6 μ.μ.) στη Βουλή.
Θα μετάσχουν ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο Λαρισαίος υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο κ. Β. Έξαρχος, η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση, οι βουλευτές κ. Έκτορας Νασιώκας και Κώστας Καρτάλης και η γενική γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη είχε ο κ. Β. Έξαρχος σε συνεννόηση με την κ. Βάρτζελη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», υπήρχαν πληροφορίες για επιστολή Θεσσαλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με το ίδιο αίτημα.
Στο μεταξύ επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, για την ακύρωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Βόλο και Λάρισα, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Καρατζαφέρης, η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να ματαιώσει τη διεξαγωγή των Αγώνων στη Λάρισα και στο Βόλο, συνιστά "διεθνή διασυρμό για την Ελλάδα".
Ταυτόχρονα, ρωτά "πόσο κόστισε στην ελληνική πολιτεία το συγκεκριμένο εγχείρημα πριν τη ματαίωσή του και γιατί η κυβέρνηση δεν αποσαφήνισε νωρίτερα τη θέση της, για να αποφύγει η χώρα τον διασυρμό;"
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Πάντως το πλήγμα για την Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερο σε λίγες μέρες που η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων θα αναθέσει τη διοργάνωση σε άλλη χώρα και πιο πιθανή είναι η γειτονική Τουρκία.
"Μεγάλη ευκαιρία" για την πόλη της Μερσίνης στη νότια Τουρκία φαίνεται πως δημιουργεί η αφαίρεση της διοργάνωσης από το Βόλο και τη Λάρισα της ευθύνης για την οργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, εκτιμούν αθλητικοί και πολιτικοί παράγοντες στην Τουρκία.
Η Μερσίνη που το 2007 είχε χάσει στην ψηφοφορία της ΔΕΜΑ στην Πεσκάρα από το Βόλο και τη Λάρισα, θα επανέλθει τώρα μετά την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής να αφαιρέσει τους αγώνες του 2013 από το Βόλο.
Τώρα η Μερσίνη ξεκινά μια νέα καμπάνια επωφελούμενη και από τις θετικές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει στο διεθνή αθλητικό κόσμο η διοργάνωση της Πανεπιστημιάδας στο Ερζερούμ, λένε στον τουρκικό Τύπο διάφοροι παράγοντες.
Παράλληλα διαφαίνεται και μια ακόμα υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της Σμύρνης καθώς ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης δήλωσε ότι η Σμύρνη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Αγώνες.
ΣΙΟΥΦΑΣ: «ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ ΠΛΗΓΜΑ»
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 από Βόλο - Λάρισα:
«Η αφαίρεση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα για την Ελλάδα, για τον Αθλητισμό, για τη Θεσσαλία.
Η εξέλιξη αυτή παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις, για την πραγματοποίηση των Μεσογειακών Αγώνων στη Θεσσαλία, όχι μόνο είναι αιφνιδιαστική αλλά δείχνει και τις σοβαρές ευθύνες που υπάρχουν γι’ αυτή την εξέλιξη».
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ
Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την ανάκληση της ανάθεσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στην Ελλάδα, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε:
«Πρόκειται για επικράτηση της στοιχειώδους λογικής. Θα ήταν βέβαια ακόμη καλύτερα για το κύρος της χώρας, αν δεν είχαμε μπει στον πειρασμό να τους αναλάβουμε. Όταν όμως οι πολίτες υφίστανται τις πιο οδυνηρές θυσίες, η εμμονή να θυσιάσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για μια ακόμη Μεγάλη Ιδέα με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, θα ήταν ο απόλυτος παραλογισμός. Παραμένει πάντως η ανάγκη να επενδύσουμε, στη Θεσσαλία αλλά και σε όλη τη χώρα, σε μια βιώσιμη στροφή για έξοδο από την κρίση».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Κ. & Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σε χθεσινές του δηλώσεις για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη Λάρισα και το Βόλο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ. & Δ. Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Διαμάντος δήλωσε τα εξής:
«Μετά το «ναυάγιο» των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, η όποια τακτική «εσωστρέφειας» μέσα από «προσπάθειες απόσεισης των ευθυνών από τους μόνους υπεύθυνους» αλλά, και μέσα από μία «διαρκή και μονότονη κριτική και μοιρολατρία» δεν ωφελεί τον τόπο μας.
Αυτό που οφείλουμε όλοι μαζί, ακόμα και με κείνους που ήταν εξαρχής αρνητικοί στους αγώνες, να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση που ουσιαστικά, «μεθόδευσε» μέρα με τη ημέρα την απόσυρση της εγγύησής της για την διοργάνωση, αυτό που μας ανήκει, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και ως Λάρισα.
Οι αθλητικές υποδομές με τα συνοδά - συμπληρωματικά τους έργα, τα έργα για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό αλλά, και σημαντικές παρεμβάσεις για το Περιβάλλον, σε συνδυασμό με την απαραίτητη προβολή της περιοχής μας, είναι έργα απαραίτητα και αναγκαία και προφανώς, τα απαιτούμε. Δεν ήταν άλλωστε, και το τονίζαμε διαρκώς, έργα «Μεσογειακών Αγώνων».
Είναι απαραίτητο, η ελληνική κυβέρνηση να «αποκαταστήσει» την άδικη και προσβλητική, για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα, εξέλιξη.
Στην κατεύθυνση αυτή, με επικεφαλής πλέον, τον περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, και σε μία «ενεργή και ουσιαστική συστράτευση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των Επιστημονικών, Παραγωγικών και Κοινωνικών φορέων να καταθέσουμε «εδώ και τώρα», ένα «Στρατηγικό Σχέδιο Έργων και Δράσεων», ιεραρχημένο και κοστολογημένο το οποίο, τόσο μέσα από το ΕΣΠΑ - με επιπλέον ενίσχυση του ΠΕΠ Θεσσαλίας, και μέσα από τα Τομεακά Προγράμματα αλλά, και από τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων, να υλοποιηθεί μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μας το οφείλει, ανταποδοτικά και όχι χαριστικά, η Πολιτεία.
Η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί θετικά σ’ αυτό, και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση, οφείλει να το στηρίξει σθεναρά αυτό».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass