ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ

Γεννιέται ο... Νέος Γ.Σ.Λ.

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β’ ΕΣΚΑΘ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2011 1:52 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:02
Του Κ. Γκιάστα
Το μπάσκετ μπορεί να έφυγε από τις πρώτες εθνικές κατηγορίες όμως δεν έφυγε ποτέ από τις καρδιές των Λαρισαίων. Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που ο ΓΣΛ συγχωνεύτηκε με την ΑΕΛ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε και κάποιοι αθεράπευτα... Γυμναστικοί είπαν πως ήρθε η ώρα να αντιδράσουν. Πριν από μερικές ημέρες λοιπόν συγκεντρώθηκαν παλιοί παίκτες, φίλαθλοι και διοικητικοί του συλλόγου και αποφάσισαν πως πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες ίδρυσης του Νέου Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση για το νέο αυτό σύλλογο και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Στόχος είναι να ξεκινήσει ο σύλλογος από το χαμηλότερο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ και σιγά - σιγά να επανέλθει σε εθνικές κατηγορίες. Όμως ο βασικότερος σκοπός είναι να γίνει δυνατός από τα μέλη του. Ο πραγματικός αγώνας θα δοθεί για να κινητοποιηθούν όλοι οι παλιοί αλλά και οι νέοι μπασκετόφιλοι που μεγαλώσαν με τον ΓΣΛ ή άκουγαν γι΄ αυτόν, και να εγγράφονται ως μέλη με ένα μικρό ποσό.
Το σήμα του Νέου ΓΣΛ θα είναι το κλασικό με τον δισκοβόλο καθώς έχουν περάσει πέντε χρόνια από το 2006. Τότε στη γενική συνέλευση για τη συγχώνευση με την ΑΕΛ είχε αποφασιστεί πως δεν θα μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να ζητήσει το συγκεκριμένο σήμα αν δεν περνούσαν πέντε χρόνια.
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε το 1928. Ξεκίνησε από ένα μικρό καμαράκι στην οδό Παλαιστίνης και στο ξεκίνημά του ανέπτυξε τμήματα ξιφομαχίας, σκοποβολής, πυγμαχίας, ποδηλασίας και άλλα. Το τμήμα μπάσκετ όμως ήταν αυτό που έκανε περήφανο το σύλλογο και γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους διεθνείς Νίκο Σταυρόπουλο, Αστέριο Ζώη αλλά και να λησμονήσει πως ακόμα και ο Βασίλης Σπανούλης τα πρώτα του βήματα τα έκανε με τον δισκοβόλο στο στήθος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass