ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ

Αγρότης πέρασε με... «κόκκινο» τα διόδια

* ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗ ΣΤΟ 64’ ΤΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 1-0 * ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2007 ΕΙΧΕ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ Ο Α.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2011 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:57
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Χωρίς να ικανοποιήσει ο Πυργετός και μακριά από τον καλό του εαυτό γνώρισε ανεπάντεχη ήττα χθες από τον μαχητικό Αγρότη Λιανοκλαδίου με σκορ 1-0, αποτέλεσμα που ασφαλώς και στεναχώρησε τους φίλους του, τέσσερις ημέρες πριν το ντέρμπι κορυφής, με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης
Η ομάδα του Κάτω Ολύμπου στο εξ αναβολής χθεσινό παιχνίδι παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου, ήταν νωχελική στις κινήσεις της και έγιναν πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ενώ μάταια προσπαθούσε να βρει ένα καλό ρυθμό.
Έμεινε έτσι τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή, στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και σίγουρα θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια στη συνέχεια, για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.
Οι γηπεδούχοι λοιπόν δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι στην επανάληψη με γρήγορες αντεπιθέσεις και αφού στάθηκαν και τυχεροί, κέρδισαν το παιχνίδι.
Ο Πυργετός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και όσο περνούσε η ώρα το άγχος ήταν ένας επιπρόσθετος αντίπαλος, που βάραινε ακόμη περισσότερο τα πόδια των παικτών του Χρήστου Γκάτα.
Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Αγρότης Λιανοκλαδίου και με πολλές δυνάμεις πανηγύρισε στο τέλος μια σημαντική νίκη.
Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 64’ όταν σε παράλληλη σέντρα του Βεστάκη από δεξιά, ο Γκουγκούδης στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Κώστα Μπρέλλα και έτσι έγινε το 1-0.
ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και με εξαίρεση κάποια διαστήματα όπου παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο στο υπόλοιπο διάστημα το ματς ήταν ανιαρό και κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.
Λιγοστές ήταν και οι φάσεις σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τις οποίες και καταγράφουμε:
16’: Σε σέντρα του Βεστάκη από δεξιά δεν μπόρεσε να γίνει κάτοχος της μπάλας ο Μπουγιώτας που πετάχτηκε στην πορεία της, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει την κεφαλιά.
19’: Σέντρα επιχείρησε ο Στύλος, με κεφαλιά ο Τριχιάς βρήκε τον Κόκκινο μέσα στην περιοχή, όμως στο σουτ του τελευταίου η μπάλα κόντραρε στον Κραββαρίτη και χάθηκε η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
37’: Ο Χανής έκλεψε την μπάλα από τον Κουρδή, αλλά στο πλασέ που έκανε η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπρέλλα.
50’: Ο Γκουγκούδης με ωραία προσπάθεια επιχείρησε το δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά πέφτοντας στη αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ Μπατοτάκης απέτρεψε το γκολ.
51’: Σε σέντρα - σουτ του Τριτάρη η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και τον τερματοφύλακα καταλήγοντας κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
62’: Σε παράλληλη σέντρα του Μπακαλίδη απέκρουσε ασθενώς την μπάλα ο Μπρέλλας, ο Μπουγιώτας δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή όπου ο Πολύζος απομάκρυνε με προβολή.
75’: Σουτ επιχείρησε ο Κόκκινος, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Λιανοκλαδίου και χάθηκε μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τους γηπεδούχους πάλεψαν φιλότιμα ο Πολύζος με τον Μπουτογιάννη, ενώ και ο Στύλος έδωσε αρκετές μάχες αλλά ήταν καλά μπλοκαρισμένος από τους αμυντικούς του Λιανοκλαδίου.
Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, ξεχώρισαν οι Σκορδάς, Βιτζέκας, Καββαδίας, Βεστάκης και Μπακαλίδης (β’ μέρος).
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής κ. Τσαλουχίδης (Κιλκίς), ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δίστασε να δείξει για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα στους παίκτες του Αγρότη, Σκορδά και Κραββαρίτη για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, ενώ ο πρώτος επόπτης κ. Τζαμπαζάκης, σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων, στο 32’της συνάντησης. Αντίθετα καλός ήταν ο κ. Τζώγλης, από τον ίδιο σύνδεσμο.
Φυσικά η διαιτησία δεν αποτελεί δικαιολογία για την άσχημη εμφάνιση του Πυργετού.
Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Τριτάρης (49’), Στυλιανός (79’), Τσατσαλίδης (88’) / Σκορδάς (6’), Κραββαρίτης (22’) Μπουγιώτας (60’), Βιτζέκας (90’+3)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
ΠΥΡΓΕΤΟΣ (Χρήστος Γκάτας): Μπρέλλας, Γκουγκούδης, Παγκαρλιώτας (70’ Ζαφειρίου), Μπουτογιάννης, Πολύζος, Κουρδής, Κόκκινος, Καραγιάννης (40’ λ.τ. Τριτάρης), Στύλος, Στυλιανός, Τριχιάς (60’Τσατσαλίδης).
ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Μπατοτάκης, Σκόρδας, Καββαδίας, Βιτζέκας, Κουφιώτης, Κραββαρίτης, Μπακαλίδης, Χανής, Μπουγιώτας (82’ Σπαθούλας), Σερπάνος (74’ Ζησόπουλος), Βεστάκης (90’ Τζουάνας).
ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ... ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Πυργετός ηττήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια περίπου, στο... σπίτι του. Τελευταία φορά λοιπόν είχε χάσει στις 24 Μαρτίου του 2007 από την ΠΑΕ Δήμου Πλατυκάμπου με το ίδιο σκορ (1-0), για το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας (περίοδος 2006-07).
Μέχρι χθες λοιπόν σε 62 παιχνίδια που έδωσε, μετρούσε 51 νίκες και 11 ισοπαλίες, ενώ στον 63 εντός έδρας αγώνα της, γνώρισε την ήττα.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Παρά τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του ως νέος δήμαρχος Τεμπών ο Κώστας Κολλάτος, «έκλεψε» λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και βρέθηκε στο γήπεδο, για να παρακολουθήσει τον αγώνα.
* Το παιχνίδι επίσης παρακολούθησε και ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος στην ανάπαυλα του αγώνα είχε συζήτηση με τον Σωκράτη Κολομητρούση, γιο του νυν τεχνικού της Π.Σ. Ελασσόνας και πρώην συμπαίκτη του στη «βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου, Κώστα Κολομητρούση.
* Παρά το κρύο και την υγρασία, την ατμόσφαιρα... ζέσταναν με την παρουσία τους όμορφες παρουσίες.
* Όλη η... Τσαριτσάνη βρέθηκε χθες στο γήπεδο του Κάτω Ολύμπου και διακρίναμε τους διοικητικούς κ. Τόλιο, Μπέη, Νταρή, τον προπονητή Γιώργο Καλτέκη με τον γυμναστή Θοδωρή Καραγιάνη, το νέο μεταγραφικό απόκτημα τον Άγγελο Διγκόζη και παίκτες της ομάδας του Οικονόμου, όπως οι Μαντζαφούλης, Μπέης, Φτίκας.
Επίσης και ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Λάρισας (Φουσίκας, Μαγαζιώτης, Σκάκος, Γιαννακόπουλος, Στεργίου, Τσέλιγκας) βρέθηκαν στην κερκίδα και είδαν το χθεσινό ματς.
* Σήμερα και μετά την απογευματινή προπόνηση στις 6 περίπου το απόγευμα, ο Πυργετός θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στην ταβέρνα των αδελφών Αναγνωστόπουλου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δυο ομάδων έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΑΣ (Πυργετός): «Μάλλον μας αδικεί πως χάσαμε στο γήπεδο μας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά ο τρόπος που δεχθήκαμε το γκολ μας αφήνει μια πικρή γεύση.
Δεν μπορώ να πω πως δεν προσπάθησαν τα παιδιά, ίσως όμως δεν είχαμε καθαρό μυαλό, συν το άγχος αλλά και ο αγωνιστικός χώρος που δεν μας επιτρέπει να παίξουμε αυτό που μπορούμε, δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι καλό από μια καθαρά άτυχη στιγμή.
Το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί παρά το γεγονός πως υπάρχει μια βαθμολογική διαφορά, καλούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι από σήμερα κιόλας καθώς μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή κόντρα στην Τσαριτσάνη και χρειάζεται την απαραίτητη συγκέντρωση και προσοχή, παρά το γεγονός πως δεν θα έχουμε και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Όσο για τα μεταγραφικά εκτιμώ πως το ρόστερ είναι ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος με εξαίρεση κάποιον νεαρό παίκτη που θα αποκτηθεί».
ΜΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (Λιανοκλάδι): «Πιστεύω πως κατακτήσαμε δίκαια τη νίκη μιας και σταθήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τα ατού του αντιπάλου.
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αξιόλογη ομάδα που έχει στον πάγκο της έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Χρήστο Γκάτα, που κοσμεί το ποδόσφαιρο και εκτιμώ πως ο Πυργετός θα διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος μιας και ο δρόμος είναι μακρύς.
Όσο για εμάς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και απλά με τη νίκη αυτή κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία με απώτερο σκοπό να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται...».
ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 1-0
Στο δεύτερο χθεσινό εξ αναβολής παιχνίδι του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, ο Ρήγας Φεραίος κέρδισε το Βελεστίνο την Α.Ε. Μακαρκώμης/ Σπερχειάδας με 1-0, χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε στο 88’ο Ντόντος.
Η βαθμολογία μετά και τις χθεσινές αναμετρήσεις, διαμορφώθηκε ως εξής:
Οικονόμος      30-11   29
Πυργετός         16-4     25
Α.Ο. Καρδίτσας          15-5     22
Λιανοκλάδι     16-9     21
Απόλλων Λ.    11-9     18
Π.Σ. Ελασσόνας          14-13   17
Μουζάκι          9-8       15
Μετέωρα         5-8       15
Ν. Αγχίαλος    11-12   13
Σπερχειάδα      7-10     12
Ρήγας Φεραίος            9-21     11
Απεραντιακός 12-15   11
Πετρωτό          6-14     9
Λαμία 4-26     5
* Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν η Α.Ε. Σπερχειάδας/ Μακρακώμης και το Πετρωτό, αγώνας που θα διεξαχθεί στις 19/1
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass