ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2011 23:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:55
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Μετά από ένα μήνα περίπου αγωνιστικής απραξίας λόγω διακοπής του πρωταθλήματος, σήμερα στις 3 το απόγευμα επανέρχονται στην αγωνιστική δράση οι ομάδες της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
Στον 4ο όμιλο όπου υπάρχει και το λαρισινό ενδιαφέρον, ο πρωτοπόρος Οικονόμος υποδέχεται στην Τσαριτσάνη την ουραγό Λαμία και στο στάδιο Αλκαζάρ ο Απόλλων Λάρισας αντιμετωπίζει τη Θύελλα Πετρωτού.
Όσον αφορά στον Πυργετό, δοκιμάζεται στη Νέα Αγχίαλο κόντρα στον δυνατό Πύρασσο, ενώ η Π.Σ. Ελασσόνας θα παίξει στη Σπερχειάδα με την Ένωση.
Τα τελευταία νέα από τους τέσσερις εκπροσώπους του νομού Λάρισας, έχουν ως εξής:
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ
Με νίκη θέλει να ξεκινήσει το 2011 ο πρωτοπόρος Οικονόμος Τσαριτσάνης και λογικά δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, με αντίπαλο την αδύναμη Λαμία.
Πάντως, ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Καλτέκης όλη την εβδομάδα συνεχώς εφιστά την προσοχή στους παίκτες του και χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του: «Οι γιορτές και οι ημέρες χαλάρωσης τελείωσαν για όλους μας. Χρειάζεται λοιπόν να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και να αντιμετωπίσουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα μια ομάδα που ανεξάρτητα από τη βαθμολογική της θέση, εκπροσωπεί μια μεγάλη πόλη και πάντα είναι επικίνδυνη. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, για να κερδίσουμε τον αγώνα και να αποδώσουμε παράλληλα καλό ποδόσφαιρο».
Από αγωνιστικής πλευράς, δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Κολοβός που δεν είναι 100% έτοιμος αν και ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε.
Επίσης, εκτός αποστολής έμειναν ο Πρικάκης που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας, ο Ραχωβίτης που δεν είναι έτοιμος, ο Καρανάσιος λόγω ίωσης, ενώ δεν εκδόθηκε το δελτίο του νεαποκτηθέντα Μενίκου.
Από την άλλη πλευρά το νέο πρόσωπο θα είναι ο Χρήστος Οικονόμου και επίσης επανέρχεται ο Αλέξης Μπέης, που αποθεραπεύθηκε από τον τραυματισμό του.
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τη 1.15 μετά το μεσημέρι και στην αποστολή συμπεριλήφθησαν από τον κ. Καλτέκη οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Ξεσφίγγης, Μπαχτσιβάνος, Παπακωνσταντίνου, Μπαράς, Μαντζιαφούλης,
Κουτρούλιας, Λιούσκας, Παλαμίδας, Μπαλής, Νικούλης, Φτίκας, Ζαχαράκης, Χατζηλιόντας, Ταχτιντής, Τζιούργκανος, Στάθης, Κολιός, Φλίγκος, Πούτας, Μπέης και Χρήστος Οικονόμου.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.
Το στάδιο Αλκαζάρ και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες θέλουν να αξιοποιήσουν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, για να κατακτήσουν το... τρίποντο, που θα δώσει άλλον αέρα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Φυσικά η Θύελλα Πετρωτού δεν θα είναι εύκολη λεία και ουσιαστικά παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για να ελπίζει σε σωτηρία.
Η διοίκηση του Απόλλωνα κάνει έκκληση στους Λαρισαίους φιλάθλους να έρθουν στο θρυλικό Αλκαζάρ και να βοηθήσουν τους παίκτες, ώστε εκείνοι να κάνουν το καθήκον τους και να οδηγήσουν την ομάδα στην επιτυχία.
Για τη σημερινή αναμέτρηση ο εκ της τεχνικής ηγεσίας Γιώργος Κεραμάρης, τόνισε τα εξής: «Καταρχήν είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα που παίζουμε στο στάδιο Αλκαζάρ και μας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουμε το παιχνίδι και εάν συνδυαστεί αυτό με νικηφόρο αποτέλεσμα, θα είναι όλα ιδανικά. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, όμως τα παιδιά φέρονται αποφασισμένα για να κερδίσουν ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι. Σίγουρα και η παρουσία του κόσμου θα βοηθήσει πάρα πολύ προς αυτή την κατεύθυνση και μακάρι να είμαστε εμείς στο τέλος οι νικητές».
Από αγωνιστικής πλευράς, ο Καραγκιόζης αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ο Θεοδώρου θα είναι απών λόγω ίωσης, ενώ ο Γανόλης έφυγε για την Αθήνα και δεν θα υπολογίζεται πλέον από την τεχνική ηγεσία.
Η κατάσταση του Καπετάνι που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού βελτιώθηκε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τους Γιώργο Κεραμάρη και Μάκη Αλεξούδη.
Προχθές πραγματοποιήθηκε η προπόνηση στο Αλκαζάρ προκειμένου να εξοικειωθούν οι παίκτες με τον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου Λάρισας.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι οι Μαγαζιώτης, Κούτσικος, Περήφανος, Βενέτης, Σκάκος, Πολύζος, Καπετάνι, Φατούρας, Εμμανουήλ, Γιαννακόπουλος, Τσέλιγκας, Γαρυφαλόπουλος, Φουσίκας, Κορλός, Καλαμπάκας,, Στεργίου, Μπαλαμούτης και Ταστεμερίδης.
Η Π.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Στη Σπερχειάδα δοκιμάζεται η Π.Σ. Ελασσόνας και σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου η ομάδα να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.
Πάντως μετά την πρόκριση στο ημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣΛ η ψυχολογία έχει ανέβει, αλλά είναι διαφορετικά τα παιγνίδια του πρωταθλήματος σε σχέση με αυτά του κυπέλλου.
Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του προπονητή Κώστα Κολομητρούση, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που θέλει μεγάλη προσοχή, παρουσιάζεται δυνατή στην έδρα της και έχει δυο παιχνίδια λιγότερα.
Πρέπει να επιδείξουμε το ίδιο πάθος όπως και στον αγώνα του κυπέλλου με τον Πυργετό, όμως κάθε παιχνίδι έχει και τις δικές του ιδιαιτερότητες.
Το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι παίκτες μου αντιλαμβάνονται πως μόνο με προσπάθεια και θυσίες, έρχονται οι επιτυχίες. Ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».
Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 9 το πρωί από την Ελασσόνα και θα γευματίσει στις 11.30 περίπου στον Καραβόμυλο.
Απών θα είναι ο Θοδωρής Μολάς που έχει ενοχλήσεις στη μέση του, ενώ ο Κώστας Κατσαβός παρότι έχει ένα ελαφρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο από τον αγώνα κυπέλλου με τον Πυργετό, μάλλον θα καταφέρει τελικά να βοηθήσει την ομάδα του στη δύσκολη αυτή αναμέτρηση.
Ο τεχνικός Κώστας Κολομητρούσης θα έχει στην διαθεσή του τους παρακάτω παίκτες: Νούσια Π., Μιγδάνη, Θανάση, Τζιόλα, Βάλλα, Χάμο, Φλώρο, Φώλλα, Ξεφτέρη, Καρατζιόλη, Λιόλιο, Νάτση, Κοτούμπα, Κουμπούρα, Βαλαώρα, Σιαμαντούρα, Κατσαβό, Νούσια Χ. και Κοντοδήμο, Νάκη.
Ο ΠΥΡΓΕΤΟΣ
Με απογευματινή προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Κουλουρίου, ολοκληρώθηκε προχθές η προετοιμασία του Α.Σ. Πυργετού, ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής, στο πλαίσιο της οποίας οι «βυσσινί» του Κάτω Ολύμπου θα αντιμετωπίσουν στη Νέα Αγχίαλο τον τοπικό Πύρασο.
Για τον αγώνα αυτό ο Χρήστος Γκάτας συγκρότησε 20μελή αποστολή, την οποία αποτελούν οι Γκικούδης, Γκουγκούδης, Ζαφειρίου, Καραγιάννης, Κόκκινος, Γ. Κουρδής, Κρούτη, Μάτος, Μπουτογιάννης, Μπρέλλας, Νάστας, Παγκαρλιώτας, Παρμαξίδης, Πολύζος, Πότσης, Στούμπος, Στυλιανός, Στύλος, Τριτάρης, Τσατσαλίδης.
Η αποστολή θα γευματίσει σήμερα, στις 11 π.μ., στο «Travel Stop» και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Μαγνησία.
* «Γλυκάθηκαν» μετά το τέλος της προχθεσινής προπόνησης οι ποδοσφαιριστές του Πυργετού, με «υπαίτιο» τον εορτάζοντα Γιάννη Κόκκινο, που δέχτηκε τις ευχές όλων των συντελεστών της ομάδας.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Ο σημερινός αγώνας είναι ο πέμπτος κατά την κοινή παρουσία των δύο ομάδων στην Δ’ Εθνική από το 2008, ενώ στους προηγούμενους τέσσερις ο Α.Σ. Πυργετού μετρά τρεις νίκες και ο Πύρασος μία. Αναλυτικά:
5/10/2008: Α.Σ. Πυργετού - Πύρασος 2-0
(45’ Παππάς, 59’ Τσουρέλης)
1/2/2009: Πύρασος - Α.Σ. Πυργετού 1-3
(51’ Κ. Κίτσιος/ 6’ Κοτζαφίλιος, 26’ Στύλος, 57’ Παππάς)
18/10/2009: Α.Σ. Πυργετού - Πύρασος 2-0
(24’ Στούμπος, 84’ Σαββίδης)
21/2/2010: Πύρασος - Α.Σ. Πυργετού 2-1
(38’ - 45’+2’ Πετρίδης/ 14’ Κυπαρίσσης)
* Στον αγώνα αυτό αποβλήθηκε στο 57’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Μπαντάς των φιλοξενουμένων.
Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ
Τη δική τους εκδρομή για την παρακολούθηση του αγώνα ετοιμάζουν και οι φίλαθλοι του Πυργετού. Το λεωφορείο τους θα αναχωρήσει στις 13.00 σήμερα, από την πλατεία Δημαρχείου, ενώ θα διέλθει μισή ώρα αργότερα από τη Λάρισα για την επιβίβαση όσων επιθυμούν.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ
Εν τω μεταξύ, ορίστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Ε.Π.Ο. οι εξ αναβολής αγώνες στο 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας Πυργετός - Αγρότης Λιανοκλαδίου και Ρήγας Φεραίος - Α.Ε. Μακρακώμης/ Σπερχειάδας, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, στις 3 το απόγευμα. Διαιτητές στα παιχνίδια θα είναι οι παρακάτω:
- Πυργετός - Αγρότης Λιανοκλαδίου: Τσαλουχίδης Χρ., Τσαμπαζάκης Νικ., Τζώγλης Δημ. (Κιλκίς), παρ. Μουλασιώτης Δημ. (Κοζάνης).
- Ρήγας Φεραίος - Α.Ε. Μακρακώμης/ Σπερχειάδας: Καρυπίδης Γεώργ., Καρατάκης Παν., Οκονιάτσης Σταμάτης (Μακεδονίας), παρ. Γκόλιας Δημ. (Λάρισας).
Εξάλλου, στις 19 του μηνός θα γίνει ο αγώνας Α.Ε. Μακρακώμης/ Σπερχειάδας - Πετρωτό.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Το σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και οι διαιτητές όσον αφορά στον τέταρτο όμιλο, έχουν ως εξής:
* Απεραντιακός –Α.Ο.Καρδίτσας: Μιχαηλίδης, Λιανός, Σοφός (Βοιωτίας), παρ. Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας).
* Οικονόμος - Λαμία: Ντούκας, Πάνου, Κοτεκίδης (Καστοριάς), παρ. Στεργιούλη (Τρικάλων).
* Απόλλων Λ. - Θύελλα Πετρωτού: Βρέσκας, Μαυρόπουλος, Παρασιού (Ημαθίας), παρ. Κουσκουρίδας (Θεσσαλίας).
* Πύρασος - Πυργετός: Ζούγρας, Κωτούλας, Παπαδόπουλος (Κοζάνης), παρ. Σιούτας (Φθοιώτιδας).
* Μετέωρα - Ρήγας Φεραίος: Μπαλατσούκας, Τίκας, Διαμαντής (Ηπείρου), Γιαννακός (Λάρισας).
* Λιανοκλάδι - Μουζάκι: Μακρυπόδης, Κούτσης, Γραβάνης (Αχαΐας), παρ. Γιάγκος (Τρικάλων).
* Α.Ε. Μακρακώμη / Σπερχειάδα – Π.Σ. Ελασσόνα: Παναγιωτόπουλος, Κολιοσώνης, Σπυριδόπουλος (Αιτ/νίας), παρ. Σακαρίκος (Θεσσαλίας).
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
Οικονόμος 26 -10          26
Πυργετός    15-2   24
Α.Ο. Καρδίτσας    15-16 21
Π.Σ. Ελασσόνας    15-10 17
Απόλλων Λ.         10-9   15
Μουζάκι     9-7     15
Λιανοκλάδι 14-9   15
Ν. Αγχίαλος 10-11 12
Μετέωρα     3 -8    12
Απεραντιακός       12-15 10
Σπερχειάδα 4-9     9
Πετρωτό     6-13   9
Ρήγας Φεραίος     8-19   8
Λαμία         3-22   5
* Δυο παιχνίδια λιγότερα έχει η Α.Ε. Σπερχειάδας/Μακρακώμης και από ένα ο Αγρότης Λιανοκλαδίου, ο Πυργετός, το Πετρωτό και ο Ρήγας Φεραίος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass