ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ

Οι Βετεράνοι δεν ξεχνούν...

ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2011 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:48
 Του Κ. Γκιάστα
 Διπλό μήνυμα έστειλαν οι βετεράνοι μπασκετμπολίστες χθες το βράδυ στο κλειστό του Αλκαζάρ. Πρώτον πως δεν ξεχνούν το μπάσκετ που όλοι αγαπήσαμε και δεύτερον πως δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που πρόσφεραν τόσα πολλά στο άθλημα και που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή. Ο νεοσύστατος Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας έκανε... ντεμπούτο στην αγωνιστική δράση αντιμετωπίζοντας την Εθνική Βετεράνων Ελλάδας σε ένα φιλικό παιχνίδι που είχε και κοινωνική διάσταση καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα αυτιστικών παιδιών «Ελευθερία».
Το τελικό σκορ μικρή σημασία έχει (η Εθνική κέρδισε με 85-76) μπροστά στο σκοπό για τον οποίο έγινε η εκδήλωση. Οι Λαρισαίοι στήριξαν αρκετά την κίνηση αυτή και ο Σύλλογος Βετεράνων πήρε... άριστα στην πρώτη του παρουσία αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια της δράσης του.
«Το έχουν αποδείξει πως οι βετεράνοι είναι κοντά σε κάθε φιλανθρωπικό αγώνα και θα το κάνουμε συνέχεια όσο μπορούμε» δήλωσε ο Νάσος Γαλακτερός (το κορμί του είναι «λαμπάδα» και είναι έτοιμος να ξαναμπεί στα παρκέ... κανονικά). Από την πλευρά του ο Ευθύμης Ρετζιάς τόνισε: «Είναι σημαντικό αυτό που γίνεται απόψε (σ.σ. χθες βράδυ) καθώς τιμούμε τόσο τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή ενώ βοηθάμε και τα παιδιά του ιδρύματος Ελευθερία».
Ένας εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Βετεράνων, Θοδωρής Λιάκος ανέφερε: «Είναι μια συγκινητική βραδιά για πολλούς λόγους. Εμείς δημιουργήσαμε το Σύλλογο Βετεράνων με σκοπό να κάνουμε τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτή ήταν η πρώτη μας κίνηση και στο μέλλον θα δείτε ακόμα περισσότερες γεμάτες ανθρωπιά και συναισθηματισμό».
Τέλος ο ένας προπονητής (ο άλλος ήταν ο Μιχάλης Σπηλιώτης) του Συλλόγου Βετεράνων Λάρισας στο χθεσινό ματς, Ηλίας Λιάκος υπογράμμισε: «Ήταν μια εκδήλωση που χρειαζόταν να γίνει για τους ανθρώπους τους φίλους μας που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή».
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών τίμησε τη μνήμη των πέντε ανθρώπων του λαρισινού μπάσκετ που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Όλοι οι θεατές σηκώθηκαν και χειροκρότησαν για τον Γιάννη Λάτσιο (την πλακέτα παρέλαβε ο αντιπερειάρχης Ζήσης Γρηγορίου από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό), τον Λευτέρη Γκερλιώτη (ήταν εκεί ο αδελφός του Βασίλης που πήρε την πλακέτα από το Ζήση Γρηγορίου), τον Κυριάκο Χατζηβασιλείου (η σύζυγός του Ιωάννα παρέλαβε την πλακέτα από τον Βασίλη Καταραχιά), τον Τάσο Σπυρόπουλο (ήταν εκεί η σύζυγός του Ζέτα που τιμήθηκε από τον Γιάννη Λαλάκη) και τον Παναγιώτη Νικούδη (ο αδελφός του Τάκης πήρε την πλακέτα από τον Ηλία Λιάκο).
Στην κερκίδα του γηπέδου είδαμε και τον υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστα Καραμπάτσα όπως και τον αδελφό του, ορθοπεδικό Δημήτρη. Εκεί ήταν και ο Τάκης Τσούμας, που σαν παράγοντας του μπάσκετ η προσφορά του ήταν σπουδαία στα «χρυσά» χρόνια του ΓΣΛ.
* Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ηλίας Καφφές, Σπύρος Τσούντσουρας και Ρούσος οι οποίοι έδειξαν πως είναι σε εκπληκτική φόρμα... και με αετίσια βλέμματα είδαν όλες τις φάσεις. Πολύ καλά τα πήγαν και στην μηχανική με τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ, Ηλία Καφφέ να δίνει ρεσιτάλ θέσεων.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ηλίας Λιάκος - Μιχάλης Σπηλιώτης): Ζαχαρέλης, Παγώνης, Γιασάρης, Κουραμάς, Βούντας, Ακριβούλης, Τζήμας, Λεπενιώτης, Παπαιωάννου, Πραγκαφύλης, Ζέστας, Τέλιος, Δραγατογιάννης, Μπουλιάκης, Βησσαρίου, Λιάκος, Σπυρόπουλος Κ., Σπυρόπουλος Αν.,
ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Χρυσανθόπουλος, Σδράκας, Κωνσταντινίδης, Λαλακης, Καραίσκος, Τόλιας, Κουλαξής, Γαλακτερός, Κούβελας, Ρετζιάς, Νεμάνια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass