ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (72-77)

Έχασε έδαφος ο Φοίνικας

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2011 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:47
Του Κ. Γκιάστα
Σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει ο Φοίνικας για άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία έχασε χθες το βράδυ. Στο κλειστό της Νεάπολης για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ηττήθηκε από τη Μεταμόρφωση με σκορ 77-72. Οι «μελανόλευκοι» πλήρωσαν πρωτίστως τα πολλά δικά τους λάθη και δευτερευόντως μία άσχημη διαιτησία.
Τα δικά τους λάθη ήταν κυρίως οι κακές και βιαστικές πάσες, ειδικά στους αιφνιδιασμούς ενώ τα λάθη της διαιτησίας ήταν δύο. Πρώτον το γεγονός πως φόρτωσαν τρεις σημαντικούς παίκτες (Δεληχρήστο, Παπαδόπουλο, Σπανούλη) με 4 φάουλ που ήταν αυστηρά τα περισσότερα ((από το 47-48 μέχρι και το 54-57 η Μεταμόρφωση σκόραρε μόνο με βολές) και εν συνεχεία δεν έδωσαν σε δύο καίρια χρονικά σημεία οφθαλμοφανέστατα φάουλ στον Φοίνικα (σε Λιάκο, Σπανούλη ήταν πεντακάθαρα στο τέλος).
Στο αγωνιστικό μερός τώρα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς (9-2) αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα. Το ματς πήγαινε πόντο - πόντο και σε κάποια στιγμή στην επανάληψη η Μεταμόρφωση ξέφυγε με έξι πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (54-60) κάνοντας ένα σερί 0-7. Από κει και πέρα ο Φοίνικας δεν ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ. Μείωσε στον πόντο (63-64) αλλά οι Βολιώτες ξαναέφυγαν με δύο καλάθια (68-72). Σε εκείνο το σημείο ήρθε και ένα απίστευτο τρίποντο του Γεωργίου που έβαλε την... ταφόπλακα σε όποια όνειρα για ανατροπή.
Από τον Φοίνικα σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκαν οι Σπανούλης και Τσιαμπαλής ενώ από τη Μεταμόρφωση ξεχώρισε ο Παρασκευάς (πέρυσι έπαιζε στον Αμπελώνα) και ο Νάνης (παλιότερα στην Ολύμπια). «Φαρμακερός» ήταν ο Γεωργίου στο τέλος.
Ο Φοίνικας μπορεί να έμεινα πίσω στη βαθμολογία ωστόσο είναι πολύ νωρίς να τα παρατήσει. Έχει το υλικό που μπορεί να κάνει την ανατροπή στη συνέχεια και να δώσει μία άνοδο στην πόλη της Λάρισας.
Λίγο μετά τη λήξη της ανανέτρησης ο προπονητής Γρηγόρης Γιασάρης μιλώντας στην «Ε» ανέφερε: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα. Εγώ, όμως, πιστεύω στους παίκτες και θεωρώ πως έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Δεν χάθηκε τίποτα. Ό,τι χάνουμε στο παρόν θα το κερδίσουμε στο μέλλον».
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-35, 54-60, 72-77.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: Βλαχούλης 4, Τσιαμπαλής 23 (3), Μανώλας, Λιάκος 3 (1), Γλυκόπουλος 2, Παπαβασιλείου 2, Τσακνάκης, Σπανούλης 25 (1), Παπαδόπουλος 6, Τσιλούλης, Γκουντελάκης, Δεληχρήστος 7 (1).
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Καραγιώργος 3 (1), Καραγιώργος 5, Γεωργίου 9 (1), Καλογερόπουλος, Νάνης 18 (1), Τοπούζης 10, Καραρρήγας 5 (1), Καραβασάνης 4, Παρασκευάς 23 (3).
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Φοίνικας - Μεταμόρφωση     72-77
Αλεξάνδρεια - Άργος Ορεστικό       74-66
Ηρακλής Κοζ. - Αστέρας      86-69
Γ.Σ. Βόλου - Φίλιππος Β.     53-68
Ανατόλια - Διόσκουροι Κοζ.              69-57
Ρεπό είχε Αιγινιακός
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Μεταμόρφωση       15
2.Φίλιππος Β.            13
----------------------------
3.Φοίνικας      12
----------------------------
4.Αιγινιακός    12
5.Ανατόλια      12
6.Αστέρας      11
7.Ηρακλής Κοζ.         11
8.Διόσκουροι Κοζ.    9
9.Άργος Ορεστικό     9
10.ΓΣ Βόλου 8
11.Αλεξάνδρεια         8
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8/1)
Μεταμόρφωση           -           Αλεξάνδρεια
Αιγιανιακός     -           Ανατόλια
Αστέρας         -          Φοίνικας
Φίλιππος Β.   -          Ηρακλής Κοζ.
Διόσκουροι Κοζ.        -          ΓΣ Βόλου
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass