ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Λάρισα κέντρο του αθλητισμού

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ, ΤΖΟΥΝΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ * ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ALLSTARGAME ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2011 22:21 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:38
Του Σωτ. Κέλλα
Ο αθλητισμός είναι από τους λίγους τομείς που μπορεί να δώσει χαμόγελα στον κόσμο που υποφέρει από την οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα μπορεί να στρέψει τη νεολαία σε υγιή κέντρα, κόντρα σε όσα μπορεί να φέρει η οικονομική κρίση.
Η δημιουργία αξιών και άμιλλας μόνο μέσω του αθλητισμού μπορεί να αναπτυχθεί και η κοινωνία να έχει πρόοδο και ειδικά να είναι ελπιδοφόρο το μέλλον των παιδιών, που βλέπουν αυτή τη στιγμή μια γενικότερη υποτίμηση αξιών αλλά και θεσμών.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Ευθύμη Ρεντζιά, στέκεται αρωγός σε τρεις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Η αρχή θα γίνει με το Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής, όπου θα συμμετέχουν πάνω από δέκα χώρες, που θα γίνει 2-3 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Νεάπολης με την επωνυμία «Larissacup» και θα έρθουν στη Λάρισα δεκάδες αθλήτριες από δέκα χώρες, γεγονός που θα σημαίνει και σημαντική εισαγωγή χρημάτων, αλλά και προβολή σε όλη την Ευρώπη της περιοχής με τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Στη συνέχεια, θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών-Γυναικών, που θα γίνει στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων του Ε.Α.Κ. στις 3-4-5 Δεκεμβρίου και θα φέρει τουλάχιστον τρεις ολυμπιονίκες στην πόλη, με πρωτοπόρο τον Πύρρο Δήμα, που μαζί με τον Νίκο Γκάλη θεωρούνται οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές όλων των εποχών.
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η νεολαία του αθλητισμού της Λάρισας, τόσο για το άθλημα της άρσης βαρών όσο και γενικότερα για τη συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα, ο Πύρρος Δήμας θα είναι την ερχόμενη βδομάδα στη θεσσαλική πρωτεύουσα για να επισκεφθεί σχολεία όπου θα μιλήσει για την αξία του αθλητισμού.
Στη διοργάνωση αυτή θα υπάρξει και παράπλευρη εκδήλωση με πρωταγωνίστρια για πρώτη φορά στη Θεσσαλία την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, όπου οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με αρκετά αθλήματα μέσω ολυμπιονικών και πρωταθλητών .
Τέλος, στις 17 Δεκεμβρίου θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Τζούντο στον Πλατύκαμπο.
Τρεις σημαντικές διοργανώσεις που θα τονώσουν την περιοχή και θα φιλοξενηθούν στην πόλη της Λάρισας πάνω από χίλια άτομα, κάτι που σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης θα δώσει μια μικρή ώθηση στην πόλη και στην ανάπτυξή της.
ΚΑΙ ALLSTARGAME
Πληροφορίες θέλουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής του allstargame στη Λάρισα, αλλά και με συμμετοχή άλλων θεσσαλικών πόλεων σε παράπλευρες εκδηλώσεις για την προώθηση του αθλήματος στην περιοχή, καθώς διαπιστώνεται ότι βρίσκεται σε πτώση και πρέπει να τονωθεί με μεγάλες διοργανώσεις και συμμετοχή αστέρων σ’ αυτές.
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Τέλος, έχει διαπιστωθεί από την Περιφέρεια ότι πολλές αθλητικές υποδομές σε όλη τη Θεσσαλία βρίσκονται σε... στασιμότητα, λόγω κονδυλίων που δεν υπήρχαν. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα κάνει προσπάθεια να ξεμπλοκάρει στάσιμα αθλητικά έργα σε όλη τη Θεσσαλία και ορισμένα στη Λάρισα, που κυρίως από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» έμειναν ημιτελή, παρά την ύπαρξη μελετών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass