ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΕΪ

Στη μάχη των… φιλέ ρίχνονται ΕΑΛ και Ελασσόνα

*ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ *ΑΥΡΙΟ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2011 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:34
Του Κ. Γκιάστα
Μετά από μια μακρά περίοδο εντατικής προετοιμασίας και συνεχών διαβουλεύσεων για τα οικονομικά προβλήματα του βόλεϊ αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών. Τελικά οι ομάδες θα πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τους διαιτητές όσο και τις μετακινήσεις τους. Σε αυτόν τον διπλό Γολγοθά (οικονομικό και αγωνιστικό) καλούνται να ανέβουν τρεις ομάδες του νομού Λάρισας που πέρυσι ήταν σε διαφορετική κατηγορία η καθεμία. Η ΕΑΛ που έπαιζε στην Α1 και υποβιβάστηκε, ο Φιλαθλητικός που κατάφερε να παραμείνει άνετα στην Α2 και η Ελασσόνα που προβιβάστηκε από τα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΚΕΛ ως πρωταθλήτρια.
Οι δύο πρώτες άλλαξαν προπονητή. Ο Πέτρος Πνάκας γύρισε μετά από πολλά χρόνια και αντικατέστησε τον Αποστόλη Οικονόμου που πήγε στην ΑΕΚ (πάει για πρωτάθλημα τώρα) και ο Γιώργος Κουκούλης ανέλαβε το Φιλαθλητικό που για πολλά έτη ήταν στο τιμόνι ο Βασίλης Παπαδημητρίου. Στην Ελασσόνα παρέμεινε ο Βάιος Παναγιώτου ο οποίος πιστώνεται και την περσινή μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα θα παίξει σε Εθνική κατηγορία και ως εκ τούτο η πρώτη αγωνιστική λαμβάνει ιστορικό χαρακτήρα αν μη τι άλλο. Επίσης κατάφερε να κάνει και μια εντυπωσιακή κίνηση καθώς απέκτησε τη Γιούλα Δίρβα που έχει φορέσει τόσο τη φανέλα με το εθνόσημο όσο και αυτή του Ολυμπιακού.
Σήμερα παίζουν ΕΑΛ και Ελασσόνα ενώ αύριο ρίχνεται στη μάχη και ο Φιλαθλητικός. Η ΕΑΛ ταξιδεύει στην Πάτρα για να παίξει με τον τοπικό Απόλλωνα ενώ η Ελασσόνα πάει στο Ωραιόκαστρο. Αύριο ο Φιλαθλητικός φιλοξενεί στο κλειστό της Νεάπολης την ΕΑ Πατρών. Τα νέα των δύο ομάδων για τις αυριανές αναμετρήσεις είναι τα εξής:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΕΑΛ
Σήμερα στις 8 το πρωί από το 4ο Λύκειο αναχωρεί η αποστολή της ΕΑΛ για την πρωτεύουσα της Αχαΐας. Οι παίκτριες που θα βρίσκονται σε αυτήν θα είναι οι παρακάτω: Ζαφειρίου, Παπαστεργίου, Νούσια, Τζουβίλη, Τουσιούδη, Μαδένογλου, Σουλτούκη, Ζαπάκα, Καματσέλου, Πλίτση, Υφαντή και Τίκα.
«Είναι μια ομάδα έμπειρη που θεωρείται η καλύτερη της Πάτρας» τόνισε στην «Ε» ο τεχνικός, Πέτρος Πνάκας και συνέχισε: «Έχει χρόνια στην κατηγορία. Έχει ομοιογένεια και φυσικά μεγάλη εμπειρία. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε το διπλό».
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Το πρώτο της ματς σε Εθνική κατηγορία θα είναι εκτός έδρας και συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο. Η αποστολή της Ελασσόνα θα αναχωρήσει σήμερα στις 13.00 και οι παίκτριες που την απαρτίζουν είναι οι παρακάτω: Μπούσια Σ., Μπούσια Χ., Ζιάκου, Κατσαρέ, Κασελλούρη, Παναγιώτου, Παπακώστα, Δίρβα, Πλιάκα, Ιόφτσεβα, Γκέτσιου, Ουσταμπασίδη.
«Ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ καλή ομάδα και είναι φαβορί για την Ά1 μαζί με την Σταυρούπολη. Πήρε πολύ καλές μεταγραφές» ανέφερε ο προπονητής Βάιος Παναγιώτου στην «Ε» και κατέληξε: «Πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε και την άλλη εβδομάδα ένα ακόμα εκτός έδρας ματς στα Γιαννιτσά. Δύο δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα. Ελπίζουμε να πάρουμε κάτι από αυτά τα δύο. Στα δύο τελευταία φιλικά ματς δείξαμε καλό πρόσωπο και αυτό είναι το θετικό».
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2ος όμιλος
ΣΗΜΕΡΑ
Απόλλωνα 17.00 ΑΣΠ Απόλλων - ΕΑ Λαρίσης (Λεβέντης – Καραπήτας)
Γ. Γεννηματάς 18.30 ΑΣΠΕ Θέτις - ΑΟΝ Πανναξιακός (Μουλά Ε. – Τσάκας)
5ο Γυμν.Ν.Ιωνίας 19.00 ΑΣΠ Ίωνες - ΑΠΣ Ακαδ.Βολ.Φιλία (Καψάσκης – Τοψιδέλης)
ΑΥΡΙΟ
Νεάπολης Λαρ. 15.00 Φιλαθλητικός - ΕΑ Πατρών (Παρασκευάς – Τσατσάνης)
 
3ος όμιλος
ΣΗΜΕΡΑ
ΔΑΚ Ηλιούπολης 17.00 Σταυρούπολη - Μέγας Αλέξανδρος (Μπόμπορας – Τσιούλα)
Κλ. Βικελίδης 18.00 Άρης - ΓΣ Δράμας (Δελή – Σταυριανίδης)
Κονταξοπούλειο 18.00 ΔΑΣ Ωραιοκάστρου - ΓΣ Ένωση Ελασσόνας (Ισκάς – Κάλλης Κ.)
Ιωαννίνων 20.00 ΦΕ Ιωαννίνων – Επίκουρος (Κωνσταντίνου – Καρατάσος)
ΑΥΡΙΟ
Δ.Κραχτίδη 17.00 Ερμής Δράμας - Νέα Γενιά (Παπαδόπουλος Ι. – Σαρδάνης)
 
Η Ιωάννα Γίτση «μιλάει»
με Αλεξανδρούπολη
Η Ιωάννα Γίτση αθλήτρια της ΕΑΛ, κατάφερε να περάσει στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και πλέον συζητάει με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης για μεταγραφή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass