ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΝ ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ ΜΕ ΣΚΟΡ 5-4

Έγραψε ιστορία στο κύπελλο Ελλάδος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Δημοσίευση: 10 Νοε 2011 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:34
 Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας
«Μεθυσμένη πολιτεία» θυμίζει από χθες το απόγευμα η δημοτική κοινότητα της Τσαριτσάνης, καθώς ο Οικονόμος έγραψε ιστορία στο κύπελλο Ελλάδος, κερδίζοντας στα πέναλτι τον μαχητικό Τηλυκράτη Λευκάδας με σκορ 5-4 (1-1 κ.α. και 2-2 παρ.)
Η ομάδα της Τσαριτσάνης στο πρώτο της επαγγελματικό παιχνίδι από την ημέρα της ίδρυσής της, έδειξε ότι έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα και πήρε πανάξια μία σπουδαία πρόκριση, δείχνοντας ότι διαθέτει ένα σύνολο ομοιογενές που έχει πολλές ικανότητες και μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο δύσκολο πρωτάθλημα της Football League 2, που θα αγωνισθεί τη φετινή σεζόν.
Οι 400 και πλέον φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα παιχνίδι με... κομμένη την ανάσα, ένα ματς που τα είχε όλα γκολ, δοκάρια, κόκκινες κάρτες και διεξήχθη μέσα σε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα, με τον κόσμο να απολαμβάνει τη συναρπαστική αυτή σε εξέλιξη αναμέτρηση.
Αν αναλογιστούμε ότι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αναμέτρηση με εννέα παίκτες, καθώς στο 67’αποβλήθηκε ο γκολκίπερ Γκικούδης και στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Τσιανάκας, τότε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν οι «Πράσινοι», αφού απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο με αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση...
ΕΣΠΑΣΑΝ... ΚΑΡΔΙΕΣ
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δυο ομάδες να παίζουν δυνατά και στο 40’ ο Οικονόμος είχε ένα δοκάρι σε σουτ του Μπλέντι, ενώ μετά το 67’ και με παίκτη λιγότερο, η Τσαριτσάνη ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 82’με τον Φλώρο, όμως στο 86’οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Αλμπάνη σε 1-1 και στην παράταση... έσπασαν καρδιές.
Το φινάλε στην παράταση ήταν χιτσκοκικό, διότι με δυο πέναλτι στο τέλος των Γκόγκα (120’) και Νικούλη (120’+1), διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα και στα πέναλτι ο Ελλασονίτης Αντώνης Πούτας ευστόχησε στο τελευταίο, στέλνοντας στον... έβδομο ουρανό φιλάθλους, συμπαίκτες του, τεχνική ηγεσία και διοίκηση.
Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι που τα είχε όλα και στάθηκαν σίγουρα τυχεροί όσοι βρέθηκαν χθες στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας», όπου ο Οικονόμος πέτυχε με παλικαρίσιο τρόπο την πρόκριση και θα περιμένει σήμερα ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
5’: Δυνατό αριστερό σουτ του Νικούλη, εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στην πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης.
13’: Ο Προβατίδης εκτέλεσε φάουλ και απέκρουσε την μπάλα ο Μπανούσης σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
25’: Ατομική προσπάθεια του Πούτα, ο Καράμπελας δοκίμασε το δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
27’: Σε ανάποδο ψαλίδι του Καρακάσογλου, η μπάλα χτύπησε στο μέτωπο του Οικονόμου και κατέληξε κόρνερ.
34’: Κόρνερ του Νικούλη, ο Οικονόμου σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
36’: Ο Γκόγκας έκανε την κεφαλιά μετά από χτύπημα κόρνερ του Καρακάσογλου, αλλά ο Πούτας έκοψε την μπάλα πάνω στη γραμμή διώχνοντας τον κίνδυνο.
38’: Δυνατό χτύπημα φάουλ του Νικούλη έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.
40’: Ωραία επιθετική ανάπτυξη του Οικονόμου από δεξιά, ο Μπλέντι βρέθηκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
47’: Νέο χτύπημα φάουλ του Νικούλη έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου
48’: Σε πολύ καλή θέση ο Νικούλης σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της λευκαδίτικης εστίας.
67’: Ο Γκικούδης προσπάθησε να σταματήσει τον Καρακάσογλου που κέρδισε την μπάλα και ξέφυγε από την επιτήρηση των αμυντικών του Οικονόμου. Ο πορτιέρο τον ανέτρεψε στο ημικύκλιο της περιοχής και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
70’: Κόρνερ του Καρακάσογλου, ο Γκόγκας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπαχτσιβάνος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
82’: Από πλάγιο άουτ του Κουλτσιάκη, ο Βασίλης Φλώρος έπιασε την κεφαλιά, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του (δεξί παραθυράκι), γράφοντας το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
86’: Ο Λαζαρίδης από δεξιά επιχείρησε την παράλληλη σέντρα και ο Αλμπάνης από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Μπαχτσιβάνο, ισοφαρίζοντας σε 1-1
88’: Πάλι ο Λαζαρίδης από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Πουταχίδης προσπάθησε να σουτάρει, αλλά ουσιαστικά έκανε πάσα προς τον Γκόγκα, προ του οποίου ο Κορομπίλιας απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ
98’: Φάουλ του Μπλέντι, ο Κουλτσιάκης έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε αλλά ο Ρούσσης έβαλε την προβολή, στέλνοντας κόρνερ την μπάλα σε κόρνερ.
106’: Φάουλ του Αχείμαστου, ο Γκόγκας έκανε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας άουτ την μπάλα
118’: Μακρινό σουτ του Πουταχίδη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε στη συνέχεια ο κίνδυνος, ενώ υποδείχθηκε οφσάιντ ο Αλμπάνης.
120’: Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν κόρνερ και ο Ιασωνίδης βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πέναλτι και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τσιανάκα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκόγκας, αλλά παρά την προσπάθεια του Μπαχτσιβάνου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-2.
120+1’: Ο Οικονόμου βρέθηκε στο έδαφος από ανατροπή του Ρούσση και κέρδισε πέναλτι. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Αλέξης Νικούλης διαμορφώνοντας το τελικό 2-2
Η «ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ» ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Στη διαδικασία των πέναλτι ο Αντώνης Πούτας ευστόχησε στο 6ο και ενώ προηγουμένως ο Μυροφορίδης είχε στείλει την μπάλα άουτ.
Αναλυτικά τα πέναλτι που εκτέλεσαν στην σειρά οι δυο ομάδες:
Ντουτσαρίδης άουτ
Μπανούσης   1-0
Ρούσσης        1-1
Οικονόμου      2-1
Ιασωνίδης       2-2
Κέρι     3-2
Πουταχίδης     3-3
Φλώρος          4-3
Γκόγκας         4-4
Νικούλης        απέκρουσε ο Παπαδόπουλος
Μυροφορίδης            έστειλε την μπάλα άουτ
Πούτας            5-4     
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυναν οι κ.Τσακαλίδης, Διαμαντής, Χρυσάκογλου (Χαλκιδικής).
Εκτός της αποβολής του Χρήστου Γκικούδη στο 67’, με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε στο 120’ο Αποστόλης Τσιανάκας, που είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη στο 71’.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Οικονόμο οι Μπανούσης (15’), Πούτας (66’), Νικούλης (90+3’), Κουλτσιάκης (113’), ενώ από τον Τηλυκράτη οι Κατσίκης (56’), Ιασωνίδης (71’), Αχείμαστος (97’), Πουταχίδης (100’), Ρούσσης (120’+1), Παπαδόπουλος (120’+1)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιώργος Καλτέκης): Γκικούδης, Κορομπίλιας Οικονόμου, Πούτας, Τσιανάκας, Φλώρος, Καραγιάννης (51’Κουλτσιάκης), Καράμπελας (68’Μπαχτσιβάνος), Μπλέντι (105’Κέρι), Μπανούσης, Νικούλης
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Λεωνίδας Μπίλης): Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Προβατίδης (83’Μυροφορίδης), Ιασωνίδης, Ρούσσης, Παπανίκου (60’Αχείμαστος), Ντουτσαρίδης, Πουταχίδης, Καρακάσογλου (70’ Αλμπάνης), Γκόγκας, Κατσίκης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass