ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ 3-0 ΤΟΥ ΠΥΡΑΣΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Ένας Αμπελωνιακός αλά «Μπάρτσα»

* ΕΒΓΑΖΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ Τ. ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ * ΚΑΚΑΒΙΤΣΗΣ (52’, 68’) ΚΑΙ ΦΤΙΚΑΣ (56’) ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2011 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:33
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο φετινό μαραθώνιο της Δ’ Εθνικής ο Αμπελωνιακός. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα δεν πήρε απλά μία νίκη με 3-0 επί ενός δυνατού και έμπειρου αντιπάλου όπως ο Πύρασος Ν. Αγχιάλου αλλά παρουσίασε εξαιρετική αγωνιστική εικόνα (κυρίως στο β’ ημίχρονο) ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Ο Τάκης Παραφέστας αποδείχθηκε διαβασμένος, «σκανάρισε» τον αντίπαλό του και κατάφερε με μία κίνηση ματ στην επανάληψη να αποβάλει το άγχος που είχαν οι παίκτες του στο α’ ημίχρονο και να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες του αγώνα οδηγώντας τους «πράσινους» στη νίκη. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνέβαλαν τρεις ακόμη βασικοί παράγοντες. Πρώτον η παρουσία του μεταμορφωμένου Γιώργου Κακαβίτση ο οποίος συνδύασε το πάθος με την εκτελεστική δεινότητα, δεύτερον η εκρηκτικότητα του Βαγγέλη Φτίκα που ήταν δύσκολο να τον πιάσουν οι αντίπαλοι αμυντικοί όταν έφευγε στον κενό χώρο και τρίτο και σημαντικότερο η αποτελεσματικότητα του Ανδρέα Χατζηλιόντα η είσοδος του οποίου στο 49’ έδωσε στον Αμπελωνιακό τον αέρα που ήθελε και τη λειτουργικότητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Εν κατακλείδι και παρά τις σημαντικές απουσίες ο Αμπελωνιακός έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία και κυρίως ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή πορεία ανάλογη της ιστορίας του που τον θέλει μετά από 18 χρόνια να επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ
Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους πιέζοντας τον Αμπελωνιακό, μετά από 8 περίπου λεπτά οι παίκτες του Τάκη Παραφέστα άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να γίνονται πιο ενεργητικοί απειλώντας την αντίπαλη εστία. Στο 8’ σε μια μπροστινή μπαλιά του Παλάσκα ο Φτίκας έφυγε στην αντεπίθεση όμως ο τερματοφύλακας Κουτσιρίμπας πρόλαβε με έξοδο και έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ στο 10’ ο Κακαβίτσης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα «χλιαρό» σουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κουτσιρίμπα.
Στο 12’ ο Αλεξανδρής με ωραίο σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι για να φτάσουμε στη φάση του 22ου λεπτού όταν ο Κακαβίτσης μετά από πάσα στον κενό χώρο του Φλέγγα βγήκε τετ α τετ ο τερματοφύλακας Κουτσιρίμπας τον ανέτρεψε ένα μέτρο εκτός περιοχής και ο διαιτητής κ. Μανούρας με την υπόδειξη και του α’ βοηθού κ. Κουρέντα καταλόγισε την παράβαση δείχνοντας την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
Ο Αμπελωνιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα το οποίο προσπάθησε να αξιοποιήσει χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Στο διάστημα αυτό όμως ο Πύρασος είχε μία πολύ καλή στιγμή με την κοντινή κεφαλιά του Κίτσου (στο 31’) η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 45’ όταν ο Παλάσκας διεκδίκησε μία προωθημένη μπαλιά, στη φάση μπήκε και ο Λ. Γκάγκας ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει τον κίνδυνο παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Η κίνηση του Τάκη Παραφέστα να ρίξει στο παιχνίδι τον Ανδρέα Χατζηλιόντα αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για τον Αμπελωνιακό. Στο 52’ ο Αμπελωνίτης μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα και μετά από ωραία ενέργεια τροφοδότησε τον Φτίκα ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή αποφεύγοντας τον αντίπαλό του, πάσαρε στον Κακαβίτση και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).
Η υπεροχή του Αμπελωνιακού ήταν απόλυτη σ’ αυτό το διάστημα κι έτσι δεν άργησε να έρθει το δεύτερο γκολ (56’) που είχε δημιουργό και πάλι τον Χατζηλιόντα και εκτελεστή αυτή τη φορά τον Φτίκα (2-0).
Το παιχνίδι κάπου εκεί είχε κριθεί αφού αφενός ο Πύρασος έδειχνε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει και αφετέρου ο Αμπελωνιακός ήταν πολύ επικίνδυνος επιθετικά.
Στο 68’ σημειώθηκε μία σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς φάση με πρωταγωνιστές τους Τζιαρτζιάνη και Κακαβίτση. Ο πρώτος πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή έκανε έναν ωραίο ελιγμό αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και στη συνέχεια έπαιξε το 1-2 με τον Κακαβίτση μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή. Στο ύψος του πέναλτι πάσαρε ξανά στον Κακαβίτση και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τον αντίπαλό τους και στο 87’ είχαν μία ακόμα εντυπωσιακή στιγμή με τον συνδυασμό των Κυριάκου, Παλάσκα, Φτίκα, ενώ στο 90’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να δώσουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη τους όταν ο Κυριάκος βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ωστόσο το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Για τη νικήτρια ομάδα του Αμπελωνιακού κορυφαίοι ήταν οι Χατζηλιόντας, Κακαβίτσης, Παλάσκας, Φτίκας και Τζιαρτζιάνης, ενώ από τον Πύρασο ξεχώρισαν οι Κίτσος και Γκάγκας Σπ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Χρ. Μανούρας ο οποίος ήταν πολύ καλός, ωστόσο παράπονα σχετικά με τη φάση της αποβολής του Κουτσιρίμπα εκφράστηκαν από τους φιλοξενούμενους. Πολύ καλοί και οι δύο βοηθοί του κ. Κουρέντας και Ν. Μανούρας.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Τζιαρτζιάνης, Κωτούλας, Δαλακώνης (49’ Χατζηλιόντας), Γκόλτσος, Φλέγγας, Ρόκα, Παλάσκας, Κακαβίτσης (72’ Κυριάκος), Αλεξανδρής (78’ Μπίκος), Φτίκας.
ΠΥΡΑΣΟΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ: Κουτσιρίμπας, Τανάιας, Σπύρου (22’ Γκιούρκης), Αναστασίου, Λ. Γκάγκας, Μπούτλας (68’ Κόκκας), Μπασδάνης, Μπαλαμούτης (58’ Διαμάντης), Κίτσος, Πετρίδης, Σπ. Γκάγκας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass