ΕΙΧΕ ΧΘΕΣ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ 71-68

Καρδιά στο παρκέ... κόσμο στην κερκίδα

* ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2011 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:48
Του Κ. Γκιάστα
Λένε πως τα ράσα δεν κάνουν τον... παπά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει να κάνουμε μια μικρή παράκαμψη. Του Φοίνικα δείχνει πως του ταιριάζει απόλυτα το κλειστό της Νεάπολης και πως σιγά - σιγά εκεί μέσα μπορεί να κάνει το μπάσκετ ξανά της... μόδας στη Λάρισα. Το απέδειξε περίτρανα χθες.
Στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής παρουσία 500 φιλάθλων κέρδισε πολύ δύσκολα το Ανατόλια με 71-68, έχοντας για παίκτη της τελευταίας στιγμής τον Θοδωρή Λιάκο που δείχνει πως είναι σαν το κρασί. Όσο παλιώνει τόσο και πιο ποιοτικός γίνεται.
Ο Φοίνικας στο ξεκίνημα μπήκε πολύ παθιασμένος όμως γρήγορα φάνηκαν κάποιες αδυναμίες του στην οργάνωση του παιχνιδιού από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί γρήγορα μια διαφορά που έχτισε.
Στην επανάληψη όμως αυτό σε συνδυασμό με τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Δύο καλάθια του Λιάκου (ένα εκ των οποίων γκολ - φάουλ) και ένα κλέψιμο έδωσαν τον αέρα ξανά στον Φοίνικα όμως σε εκείνο το σημείο γύρισε το πόδι του και βγήκε αναγκαστική αλλαγή.
Στο τέταρτο δεκαλέπτο ο Δεληχρήστος με δύο τρίποντα και άλλα δύο καλάθια από Σπανούλη, Τσιαμπαλή το σκορ έγινε 59-53 5’ 52’’ για τη λήξη του ματς. Οι φιλοξενούμενοι πήκαν ξανά στο ματς και μάλιστα πέρασαν μπροστά (61-62). Από καλάθια των Λιάκου, Αποστολάκη, Δεληχρήστου ο Φοίνικας πήρε ξανά «κεφάλι» 70-64 ενώ απέμενε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό.
Το Ανατόλια όμως μείωσε σε 70-68 και ο Αποστολάκης κέρδισε βολές 4΄΄ πριν τη λήξη. Έβαλε την πρώτη και μετά τη δεύτερη πήρε το επιθετικό ο Λιάκος κάτι που σφράγισε και τη νίκη των «μελανόλευκων».
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Βλαχούλης με τον Τσιαμπαλή μοιράστηκαν καθήκοντα πλέι μέικερ στο ματς αλλά έδειξαν πως κάτι λείπει από την οργάνωση του παιχνιδιού. Από σκοράρισμα πάντως και βοήθεια ήταν άψογοι. Στην επανάληψη οι ψηλοί Γλυκόπουλος, Αποστολάκης, έπρεπε να αδειάζουν τη ρακέτα καλύτερα αλλά θα ήταν αδικία να μην παινέψουμε τις ενέργειες του τελευταίου σε κρίσιμα σημεία. Ο Λιάκος αν και με... ένα πόδι έδωσε καρδιά στην ομάδα του σε κρίσιμα σημεία και δίκαια χαρακτήριζεται ο πολυτιμότερος του ματς.
Δεληχρήστος σταθερή αξία και με τρίποντα από τους καλύτερους ενώ οι ασίστ του Σπανούλη ήταν όλα τα λεφτά (όπως και ένα από τα τελευταία επιθετικά ριμπάουντ). Από τους φιλοξενούμενους ο Μόσχου ήταν ο κορυφαίος.
*Αντιδράσεις προκάλεσε ένα από τα τελευταία σφυρίγματα (στον Τσιαμπαλή) των διαιτητών Σαλικίδη, Δημάκη ενώ σε γενικές γραμμές είχαν λάθη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 33-29, 49-53, 71-68.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: (Κυρατζής) Βλαχούλης 8 (1), Τσιαμπαλής 8 (2), Μανώλας, Λιάκος 12 (1), Γλυκόπουλος 4, Τσούμας, Τσακνάκης 2, Σπανούλης 11 (1), Αποστολάκης 12, Τσιλούλης, Γκουντελάκης, Δεληχρήστος 14 (3).
ΑΝΑΤΟΛΙΑ: (Τσούρμας) Βασιλείου 3 (1), Παυλέας 12 (1), Μόσχου 18 (3), Χατσατούροβ, Κοιμτζόγλου 9 (1), Μουτσιαράς 7, Τσιάτσος, Μπρόζος 7 (1), Βεργίνης 2, Χαντζίδης 10.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass