ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στον... αέρα η Α2 του γυναικείου βόλεϊ

* ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΜΙΛΟΥ Ε.Α.Λ. ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ... * Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: «ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ»

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2011 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:46
Του Κ. Γκιάστα
Στον αέρα βρίσκεται η έναρξη του γυναικείου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ. Επίσημα είναι να ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου όμως το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις πληρωμές των διαιτητών δεν έχει λυθεί. Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε επίσημα πως δεν έχει χρήματα παρά μόνο για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και έριξε το μπαλάκι στους συλλόγους. Η Α1 βρήκε λύση και το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα (με τον Λαρισαίο προπονητή Αποστόλη Οικονόμου να στοχεύει τίτλο με την Α.Ε.Κ.), όμως από κει και πέρα όλα είναι στον αέρα.
Οι ομάδες της Α2 είχαν μια συνάντηση με την Ελληνική Ομοσπονδία και εξέφρασαν την ανησυχία τους. Η ΕΟΠΕ δεν άλλαξε την απόφασή τους απλά πρότεινε να μειωθούν για λίγο (για 8 ευρώ, από τα 30 στα 22) οι αποδοχές του πρώτου διαιτητή.
Όμως το πρόβλημα των διαιτητών δεν είναι το μόνο, υπάρχει και αυτό των μετακινήσεων. Οι ομάδες έχουν να πάρουν χρήματα για τις μετακινήσεις από το 2007 και τώρα η ΕΟΠΕ αναφέρει πως και φέτος θα πρέπει να τα βάλουν από την τσέπη τους και στο μέλλον κάτι θα βρεθεί.
ΕΑΛ και Φιλαθλητικός που είναι σε έναν πολύ ανάποδο - γεωγραφικά όμιλο (παίζουν σε Νάξο, Πάτρα και Αθήνα) ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να τους αλλάξει όμιλο και να πάνε σε αυτόν της Βορείου Ελλάδας όμως η απάντηση ήταν αρνητική.
Από κει και πέρα τα σωματεία της Α2 δείχνουν πως θα προσπαθήσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση πριν το τέλος του μήνα και θα καταθέσουν νέα πρόταση στην ΕΟΠΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με απόλυτη συμμετοχή στις προπονήσεις, συνεχίζει την προετοιμασία της, η γυναικεία ομάδα της Ελασσόνας.
Η πρόκληση της εθνικής κατηγορίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου, είναι πολύ μεγάλη και όλοι έχουν αντιληφθεί στην ομάδα, ότι με πολλή δουλειά θα μπορέσουν να σταθούν επάξια και ανταγωνιστικά στην κατηγορία. Αγωνιστικά, η ομάδα βρίσκεται στο 2ο στάδιο της προετοιμασία της, που περιέχει φιλικά παιχνίδια, για να δέσει και να «μονταριστεί» αλλά και να βρει ρυθμό. Προβλήματα τραυματισμών, αλλά και απουσιών, δεν αντιμετωπίζει και το πιο ευχάριστο όλων, είναι το ανταγωνιστικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις προπονήσεις και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μαχητικότητα και αγωνιστικότητα των παιχτριών στους αγώνες.
Ο 1ος κύκλος φιλικών έχει κλείσει, και από δω και πέρα, η ομάδα θα αρχίσει να αγωνίζεται περισσότερο με το βασικό της σχήμα, ώστε να αποκτήσει η ομάδα την προσωπικότητά της.
Μάλιστα ο τεχνικός της Ελασσόνας Βάιος Παναγιώτου μιλώντας στην «Ε» ανέφερε τα εξής: «Η ομάδα έχει ολοκληρώσει τα 2/3 της προετοιμασίας της, που ξεκίνησε στις 29/8 και καθημερινά οι αθλήτριες δίνουν το καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις.
 Το βασικό μέρος της μυϊκής και ταχυδυναμικής προετοιμασίας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι ευχάριστο για κάθε προπονητή να μην αντιμετωπίζει μυϊκούς τραυματισμούς μετά από την ένταση αυτών των προπονήσεων. Αγωνιστικά η ομάδα έχει δώσει 6 φιλικά παιχνίδια, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα. Αφενός ενός αγωνιστικού προφίλ με καλή «κίνηση» και τελειώματα στο φιλέ αλλά αφετέρου και ένα προφίλ με εύκολα λάθη και χωρίς σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοσή της. Και αυτό θεωρώ, ότι οφείλεται, στο ότι η Ελασσόνα, είναι μία εντελώς νέα ομάδα, με παίκτριες διαφορετικής εμπειρίας και κουλτούρας και για να αποδώσει, όπως ακριβώς επιθυμώ, νομίζω ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και περισσότερα φιλικά παιχνίδια με έμπειρες και δυνατές ομάδες. Η κατηγορία απαρτίζεται από έμπειρες και καλές ομάδες, και όποιος θα έχει ετοιμαστεί κατάλληλα, θα είναι και αυτός που θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στην ίδια κατηγορία. Εμείς από την πλευρά μας, επιδιώκουμε μία όσο το δυνατό πιο γρήγορη παραμονή, να απελευθερωθούμε από το άγχος και να κάνουμε υπερήφανη την πόλη της Ελασσόνας, μιας και θα εκπροσωπούμε την πόλη μας στον 3ο όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Αν και θα είναι δύσκολο, πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Επίσης θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους φιλάθλους της πόλης μας, να βοηθήσουν την προσπάθειά μας, να έρθει στο γήπεδο να μας ενισχύσει, και τους υποσχόμαστε ότι θα ανταμειφτεί από το θέαμα».
* Στον Φιλαθλητικό είχαμε έναν τραυματισμό που τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν είναι σοβαρός. Η βασική πασαδόρος Μπαζιάνα χτύπησε στο χέρι και οι εξετάσεις θα δείξουν το μέγεθος της ζημιάς. Επίσης σε λίγες ημέρες μπαίνει ξανά σε δράση η Αργυροπούλου.
Στην ΕΑΛ τα πράγματα πάνε καλύτερα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πριν από μερικές ημέρες έπαιξε φιλικό με τη Νεα Γενιά και αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 σετ.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν φιλικές αναμετρήσεις ανάμεσα στις τρεις ομάδες του νομού.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass