ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Λ. ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ (2-0) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟ (4-1), ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Προκρίθηκαν στα πέναλτι Δωτιέας, Ομόνοια

*Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΡΙΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2011 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:46
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Ο Δωτιέας από την Α’ κατηγορία και η Ομόνοια από την Β’ Ε.Π.Σ.Λ., προκρίθηκαν χθες στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Ένωσης, κερδίζοντας στα πέναλτι την Δήμητρα Αγιάς (2-0) και τον Κεραυνό στον Παραπόταμο (4-1), αντίστοιχα.
Στην Αγιά όπου είχαμε το γειτονικό ντέρμπι, την παράσταση έκλεψε ο νεαρός Λαμιώτης γκολκίπερ Ντίνος Γιολδάσης ο οποίος στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε σε τρεις εκτελέσεις την μπάλα και δικαιολογημένα... χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, στο τέλος.
Όσον αφορά στον Παραπόταμο, τους χτύπησε... κεραυνός από την Ομόνοια και έτσι ο περυσινός φιναλίστ του τελικού κυπέλλου αποκλείσθηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Και τα δυο παιχνίδια τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην ημίωρη παράταση, ολοκληρώθηκαν με σκορ 0-0.
Αναλυτικά οι δυο χθεσινοί αγώνες του κυπέλλου, έχουν ως εξής:
ΔΩΤΙΕΑΣ 2
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ 0
Δυνατό παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Αγιάς, όπου ο Δωτιέας στο γειτονικό ντέρμπι επικράτησε της μαχητικής Δήμητρας, στα πέναλτι με 2-0.
Οι δυο ομάδες που είναι στην κορυφή της Α’ και Α1 Ε.Π.Σ.Λ. αντίστοιχα, προσπάθησαν σε μια ηλιόλουστη ημέρα να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και το ματς από την αρχή παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον.
Με τον αέρα της έδρας ο Δωτιέας δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και δεν τις αξιοποίησε, τόσο γιατί δεν τους το επέτρεψε τόσο ο εξαιρετικός τερματοφύλακας της Δήμητρας, Γιάννης Τζικόπουλος, όσο και τα... δοκάρια, που ήταν σύμμαχοί του.
Στο 5’ και στο 9’, σε σέντρες των Μάντζα και Γεωργούλα, ο Γκρέτσης με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο των φιλοξενουμένων, ενώ και στο 19’ πάλι ο Γκρέτσης με κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τζικόπουλο, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο Γεωργούλας στο 31’ βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Δήμητρας που απέκρουσε την μπάλα και στη συνέχεια με νέο σουτ ο Ρέψης την έστειλε άουτ.
Σε φάουλ του Γκρέτση στο 39’ από δεξιά ο Γεωργούλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ αμέσως μετά στο 40’ σε γυριστό σουτ του Ρέψη η μπάλα αποκρούσθηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Γκρέτσης με σουτ την έστειλε άουτ. Και στο 44’ σε σουτ του Βαΐτση, ο Τζικόπουλος βρισκόταν σε σωστή θέση.
Στην επανάληψη οι παίκτες της Δήμητρας έδειξαν να ξεθαρρεύουν περισσότερο, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα στο 48’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 0-1, όταν μετά από κόρνερ του Πλιάγκα και κεφαλιά του Τριανταφύλλου, ο τελευταίος είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι (ισοφάρισε τα δοκάρια).
Από κει και πέρα δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο και στο 83’ χάθηκε...απίστευτη ευκαιρία από τον Τζιόλα, που άλλαξε την μπάλα με τον Ρέψη και στο κενό τέρμα, πλάσαρε άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα, στο 88’, σε διεκδίκηση της μπάλας του Καλόγηρου με τον Θεμελή, ο διαιτητής κ. Τζήλος απέβαλε τον επιθετικό της Αγιάς υποστηρίζοντας ότι με αγκωνιά χτύπησε τον αντιπαλό του.
Με δέκα παίκτες οι γηπεδούχοι επιδίωξαν να «καθαρίσουν» το ματς στην κανονική διάρκεια, όμως στο 90’, σε σουτ του Τζιόλα, ο Τζικόπουλος απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 90’ +1 ο Γκρέτσης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα μετά από περίεργη τροχιά που πήρε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και σε κάποιο σώμα, καταλήγοντας στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Δήμητρας.
Στην παράταση ο Δωτιέας αν και με παίκτη λιγότερο, στο 99’ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως στην παράλληλη σέντρα-σουτ του Μάντζα, η μπάλα έγλειψε το δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά, στο 103’ ο Καραφίλι σούταρε από κοντά, όμως ο Γιολδάσης απέκρουσε την μπάλα και στο 110’ με το αριστερό ο Τζιόλας επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ και η μπάλα τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Πάντως στο 112’ παρ’ ολίγο να... παγώσουν οι φίλοι του Δωτιέα, όταν ο Άγγελος Μπατζιανούλης πλάσαρε στο κενό τέρμα από πλάγια θέση και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα, στο 114’, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός της Δήμητρας Αχιλλέας Κασιδούλης, που έκανε δυνατό τάκλιν σε αντίπαλό του.
Στα πέναλτι, ο Ντίνος Γιολδάσης κατάφερε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα, αποκρούοντας τα πέναλτι των Αλέξη Μπατζιανούλη, Κοιλούκου και Φλώρου, ενώ είχε στείλει την μπάλα άουτ στο πρώτο ο Πλιάγκας.
Από την πλευρά του Δωτιέα αστόχησε στο πρώτο πέναλτι ο Τζιόλας που έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ το 1-0 έκανε ο Μάντζας και το 2-0 ο Βαΐτσης.
Παρά τις δυο κόκκινες και κάποια δυνατά τάκλιν που έγιναν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, στο τέλος είδαμε τους παίκτες των δυο ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται και αυτές οι ωραίες εικόνες σίγουρα μένουν.
Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Τζήλος, Καραμπούλας, Ρεντόπουλος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΔΩΤΙΕΑΣ (Γιάννης Μπουρνάκας - Βασίλης Μπακογιάννης): Γιολδάσης, Παντελιάδης, Τσάκε, Μπάγκας (75’ Καλόγηρος), Βαΐτσης, Βερβέρης, Μάντζας, Μαντζαρής, Γκρέτσης (91’ Αθανασίου), Γεωργούλας (65’ Τζιόλας), Ρέψης.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ (Κώστας Κουτσούκης): Τζικόπουλος, Μπλέτσας, Πλιάγκας, Κασιδούλης, Τριανταφύλλου, Παύλου, Κουκουτάρας (80’ Άγγελος Μπατζιανούλης), Καραφίλι (115’ Κοιλούκος), Κατσιούλης (71’ λ.τ. Φλώρος), Θεμελής, Αλέξης Μπατζιανούλης.
* Να σημειώσουμε ότι στο γήπεδο της Αγιάς δεν υπήρχε γιατρός και αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους διοικούντες της Ε.Π.Σ.Λ., καθώς χθες διεξήχθησαν μόνο δυο παιχνίδια κυπέλλου και δεν δικαιολογείται η μη παρουσία του.
Η παρουσία λοιπόν των γιατρών στα γήπεδα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, όλοι το γνωρίζουν αυτό και ευτυχώς στο χθεσινό παιχνίδι που ήταν γειτονικό ντέρμπι, όλα κύλησαν άψογα.
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      1 πέν. (0 κ.α.)
ΟΜΟΝΟΙΑ     4 πέν. (0 κ.α.)
Ο Ηλίας Τζήμας... απέκλεισε τον Παραπόταμο. Ο εκπληκτικός πορτιέρο της Ομόνοιας πιάνοντας δύο πέναλτι στην αντίστοιχη διαδικασία κατάφερε να χαρίσει το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΛ.
Μετά από ένα δυνατό ματς η κανονική διάρκεια έληξε με τις δύο ομάδες να μην έχουν πετύχει κάποιο τέρμα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στα 30 επιπλέον λεπτά.
Στα πέναλτι Αλεξανδράκης, Τζήμας Στέλιος και Μούτσα έκαναν το 0-3 αφού ο Ηλίας Τζήμας έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Ο Παραπόταμος βρήκε δίχτυα μόνο με τον Πολιτόπουλο αλλά το γκολ του Κυριαζή σφράγισε την πρόκριση κάνοντας το τελικό 1-4.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Μπουμαρσόπουλος που είχε για βοηθούς τους Αρχοντή και Λάκη.
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ (Κώστας Μπακατσής): Ζήκος, Στογιάννος, Σακελλαρίου, Σαρρής, Μπρατάν, Βασίλεβ, Πολιτόπουλος, Ζιούστης, Κρικέλης (103’ Παλαμιώτης), Γούργος (54’ Κωστούλης), Σερίφης.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Λάζαρος Λαζαρίδης): Τζήμας Η., Ντριβάλας, Τζήμας Σ., Μούτσα, Πιστάλης (92’ Αγγελής), Μπαρός (70’ Καραγιώργος), Γκομοσίδης, Παπαμιχαήλ, Αλεξανδράκης, Κωστούλας, Δάλλας (104’ Κυριαζής).
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝIΔΙΑ
Σήμερα θα διεξαχθούν στις 15:30 έξι παιχνίδια για την 4η αγωνιστική του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Λάρισας και το πρόγραμμα με τους διαιτητές, έχει ως ακολούθως:
- Απόλλων Λ.- Αγ. Ανάργυροι: Τσιοφλίκη- Παπαδημητρίου Χ. - Ντούρμα (Νίτσας).
- Α.Ε.Δ. Νίκαιας – Τερψιθέα: Ζήλος - Ρεντόπουλος - Καρακώστας (Λιόλιος).
- Μελία – Αμπελωνιακός: Βλιώρας - Αγγελούλης - Νίκζας (Γιαννακόπουλος).
- Αργυροπούλι – Δευκαλίωνας: Καλαντζής - Οικονόμου Π. - Γεωργίου (Μπεκιάρης).
- Ελασσόνα – Δαμασιακός: Αναστασίου Ηλ. - Βασιλός - Ζαχαρός (Μάνος).
- Πυργετός - Δήμητρα Γιάνν.: Βαλιώτης - Τσακνάκης - Τσιτσανούδης (Γκόλιας).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass