ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 1000 ΦΙΛΑΘΛΩΝ!

Παλικαρίσια ισοπαλία για τον Οικονόμο

* Ο ΚΕΡΗΣ ΜΕ ΕΥΣΤΟΧΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΤΟ 87’ ΣΕ 1-1

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2011 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:39
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Σε φιλική αναμέτρηση που... θύμιζε αγώνα πρωταθλήματος, με πολύ δυνατές μονομαχίες, σκληρά τάκλιν και πολύ πάθος, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης στάθηκε όρθιος χθες στο «Παντελής Μαγουλάς», όπου απέσπασε παλικαρίσια ισοπαλία από τη Νίκη Βόλου, με σκορ 1-1.
Παρουσία περίπου 1000 φιλάθλων που δεν έπαψαν σε όλη τη διάρκεια να προτρέπουν τους παίκτες τους για να φτάσουν στη νίκη, οι γηπεδούχοι που ξεκίνησαν πριν από δυο εβδομάδες την προετοιμασία τους, με ασφυκτικό πρέσινγκ δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν.
Το ματς ήταν αμφίρροπο. Ο Οικονόμος προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό με καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο πρώτο τέταρτο το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό και κανείς από τους δύο μονομάχους δεν δημιούργησε κάποια σπουδαία ευκαιρία.
Η πρώτη φορά που κάποιος από τους δύο τερματοφύλακες χρειάστηκε να επέμβει ήταν στο 18’, όταν ο Γκικούδης μπλόκαρε την μπάλα σε επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Κυπτίου κι ενώ κανείς «κυανόλευκος» δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά.
Δύο λεπτά αργότερα στο 20’, ο Πετράς πραγματοποίησε σέντρα σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά αναγκάζοντας τον Γκικούδη να παραχωρήσει (με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού) κόρνερ.
Παρόμοια φάση είχαμε στο 22’. Ο Στεργίδης ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά και πραγματοποίησε σέντρα-σουτ. Η μπάλα πέρασε πάνω από τον Γκικούδη, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της, αλλά για καλή του τύχη προσέκρουσε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ.
Στο 24’ ο Λουκίνας κέρδισε μια εναέρια «μονομαχία» σε θέση πλάγια δεξιά. Επωφελήθηκε ο Στεργίδης, που γύρισε την μπάλα για τον Κυπτίου ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ, αλλά ο Γκικούδης απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.
Το «ριμπάουντ» κέρδισε ο Πουλάκος, ο οποίος όμως σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Το συγκρότημα του Γιώργου Καλτέκη προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σουτ του Μπαλή στο 29’ δεν ανησύχησε τον Βούρα, που άφησε την μπάλα να καταλήξει άουτ.
Η Νίκη στο 31’ έχασε μια καλή ευκαιρία, όταν ο Κυπτίου εκτέλεσε κόρνερ και ο Μκρτσιαν επιχείρησε να σκοράρει με το... γόνατο από την «καρδιά» της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του Οικονόμου δεν αιφνιδιάστηκε μπλοκάροντας σταθερά.
Λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αλέξη Αλεξίου «άγγιξε» το 1-0. Ήταν το 43’ όταν μετά από φάουλ του Κυπτίου ο Γκικούδης δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Μκρτσιαν έκανε την προβολή. Ωστόσο ο Χρήστος Οικονόμου πρόλαβε να αποκρούσει πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια ο Πουλάκος έπιασε θεαματικό ανάποδο «ψαλίδι», όμως ο εξαιρετικός χθες Χρήστος Γκικούδης... απογειώθηκε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας σε κόρνερ.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ορεξάτοι τον αγώνα και με την πάροδο δύο λεπτών απείλησαν δύο φορές την αντίπαλη εστία. Την πρώτη φορά ο νεοεισελθών γκολκίπερ Παναγιώτης Νούσιας απέκρουσε με γροθιές προ του Πουλάκου, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Λουκίνας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά την τελευταία στιγμή τον ανέκοψε με τάκλιν ο Οικονόμου.
Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα της Τσαριτσάνης δημιουργήθηκε στο 54’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φλώρος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, όμως η κεφαλιά του δεν ήταν δυνατή και ο Βούρας δεν δυσκολεύτηκε να την εξουδετερώσει. Επίσης στο 57’ ο Στουρνάρας «έβγαλε» σέντρα και ο Τσανάκας την τελευταία στιγμή πρόλαβε να αποκρούσει την μπάλα, κι ενώ περίμεναν τρεις συμπαίκτες του αμαρκάριστοι στη μικρή περιοχή.
Τρία λεπτά αργότερα στο 60’, Κοντοχρήστος πραγματοποίησε μακρινή πάσα προς τον Πουλάκο, ο οποίος με το κεφάλι προώθησε ωραία την μπάλα μπροστά του και πριν τον μαρκάρουν οι αντίπαλοι αμυντικοί με συρτό διαγώνιο σουτ την έστειλε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Νούσια, πετυχαίνοντας το 1-0.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η βολιώτικη ομάδα έφτασε κοντά και στο δεύτερο γκολ. Ο Κοντοχρήστος εξαπέλυσε βολέ με εξωτερικό φάλτσο, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Επίσης στο 65’ ο Στουρνάρας σέντραρε για τον Πουλάκο που έπιασε απευθείας το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Από κει και πέρα ο Οικονόμος ήταν αυτός που επέβαλε τον δικό του ρυθμό, φαινόταν καλύτερος του αντιπάλου του και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση.
Έτσι ο Μπαλής στο 82’ σούταρε από μακριά, ο Βούρας απέκρουσε ασθενώς και από κοντά ο Μπανούσης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και η φάση τελείωσε εκεί.
Κι ενώ η Νίκη έδειχνε πως θα κέρδιζε το ματς, o Οικονόμος δεν είχε πει την τελευταία λέξη και στο 87’, έφτασε σε αυτό που επιδίωκε, στην ισοφάριση. Ο Παπατζίκος έκανε λάθος έξω από την περιοχή, ο Κουλτσιάκης με πείσμα κέρδισε την μπάλα και δέχθηκε το μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου εντός περιοχής. Ο κ. Δ. Κρητικός καταλόγισε το σημείο του πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κέρης διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 (σ.σ. το γκολ αφιέρωσε στον αδελφό του που ήταν στην κερκίδα).
Η Νίκη είχε μια καλή στιγμή στο 88’, όταν σε απευθείας βολέ του Βλάχου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ της εστίας του Μπαχτσιβάνου.
Γενικά ήταν ένα φιλικό στο οποίο οι δυο προπονητές έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους, ο Οικονόμος φαινόταν να έχει περισσότερες δυνάμεις και να πατά καλύτερα-κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου ξεθάρρεψε περισσότερο- στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και η Νίκη Βόλου έδειξε πολύ δραστήρια, δημιούργησε ευκαιρίες και φαίνεται ότι η νέα ουσιαστικά ομάδα που δημιουργείται, θα έχει τα φόντα με τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων της, να φτάσει ψηλά στο πρωτάθλημα της Football League 2.
Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Κρητικός Δημήτρης, Τριάντος Χρήστος., Τσαγγάρης Γιώργος (ΕΠΣ Θεσσαλίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέξης Αλεξίου): Βούρας, Στουρνάρας, Κοντοχρήστος, Μκρτσιαν, Λαμπρόπουλος, Ριζογιάννης, Πετράς (71’ Πεχλιβανόπουλος), Στεργίδης (90’ Παραλίκης), Κυπτίου (82’ Βλάχος), Λουκίνας, Πουλάκος (86’ Παπατζίκος).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιώργος Καλτέκης): Γκικούδης (46’ Νούσιας, 66’ λ.τρ. Μπαχτσιβάνος), Κορομπίλιας (82’ Λιόλιος), Πούτας, Τσιανάκας, Οικονόμου (76’ Κουλτσιάκης), Λιλολάρι (46’ Φλώρος), Νικούλης (46’ Κέρι), Μπαλής, Μπανούσης (85’ Γασπαράτος), Μπλέντι, Καραγιάννης (46’ Ματζιούνης).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Περίπου 1000 φίλαθλοι παρακολούθησαν τη χθεσινή αναμέτρηση και δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα, που θύμιζε εντός και εκτός γηπέδου ότι διεξαγόταν αγώνας πρωταθλήματος, στο «Παντελής Μαγουλάς».
* Ανάμεσά τους ήταν ο πρόεδρος του Οικονόμου Γιάννης Τόλιος και φίλοι των «Πρασίνων» που ακολούθησαν στον Βόλο την ομάδα.
* Στην κερκίδα βρέθηκαν από τον Τύρναβο 2005 ο βοηθός του Μιχάλη Ζιώγα ο Μιχάλης Μπίζιος που κράτησε πολλές σημειώσεις και τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ, Γιώργος Ευαγγέλου, Κώστας Μίχης (σ.σ. προέβλεψε ότι το ματς θα τελειώσει ισόπαλο).
* Αρχηγοί των δυο ομάδων ήταν ο Βαγγέλης Στουρνάρας για τη Νίκη Βόλου και ο Χρήστος Οικονόμου για την ομάδα της Τσαριτσάνης.
* Με τον Αποστόλη Τσιανάκα τα... είχαν οι φίλοι της Νίκης Βόλου, για τον περυσινό αγώνα με τον Εορδαϊκό, όπου αγωνιζόταν ο Λαρισαίος αμυντικός.
* Περισσότερο με τον Ολυμπιακό Βόλου και το γεγονός ότι υποβιβάζεται στην Δ’ Εθνική, ασχολούνταν οι φίλοι της Νίκη Βόλου και λιγότερο με το παιχνίδι.
* Μετά τον αγώνα, η διοίκηση της Νίκης δεξιώθηκε την αποστολή του Οικονόμου σε ταβέρνα του Βόλου και οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Τσαριτσάνης ευχαριστούν για την φιλοξενία.
* Αμέσως μετά το ματς επέστρεψε στη Λάρισα ο γκολκίπερ Χρήστος Γκικούδης, λόγω κοινωνικής υποχρέωσης που είχε.
* Στον πάγκο της Νίκης και δίπλα στον τεχνικό Αλέξη Αλέξίου καθόταν ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας που έχει όπως φαίνεται διοικητικό πόστο, ενώ στην κερκίδα του γηπέδου εθεάθη και ο γνωστός ρέφερι Δημήτρης Γκόλιας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass