ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Μικρές αλλά... θαυματουργές

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2011 23:53 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:38
Του Κ. Γκιάστα
Αυτή η ομάδα είναι δύο σε... ένα. Ο Φιλαθλητικός παίζει στο γυναικείο πρωτάθλημα με τις ίδιες παίκτριες που αγωνίζεται και στο τμήμα των κορασίδων. Και όμως αυτά τα κορίτσια μπορεί να είναι μικρά σε ηλικία, αλλά είναι πράγματι θαυματουργά. Πέρυσι κατάφεραν να πάρουν μια άνετη παραμονή και παράλληλα οι Παγκορασίδες κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ, ενώ οι Κορασίδες αναδείχθηκαν 4ες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Φέτος η μοναδική μεταγραφή ήταν η Φωτεινή Τσαντοπούλου, μια αθλήτρια από τον γειτονικό Βόλο που έχει μεγάλες επιτυχίες στο χώρο του μπιτς βόλεϊ. Μάλιστα ήταν και ζευγάρι με την Τζώρτζογλου που πέρυσι αγωνιζόταν στην ΕΑΛ και την Α1 Εθνική. Η Τσαντοπούλου έχει βγει με την Εθνική ομάδα 4 φορές μέσα στη δεκάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος και άλλες 3 φορές στο Πανευρωπαϊκό. Έχει κατακτήσει δύο φορές το Βαλκανικό πρωτάθλημα ενώ μετράει και πολλές συνεχόμενες διακρίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Επέστρεψαν Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, Τάνια Μηλιώνη, Ιωάννα Μπίσκα και Ελένη Μπαζιάνα. Επίσης θα προωθηθούν και μερικές κορασίδες που είναι οι εξής: Χαραβελούλη Μαριάντζελα, Μπαλδώκα Ευανθία, Καλέτσιου Ηρώ, Σπύρου. Σε όλες τις παραπάνω φυσικά προστίθενται και οι: Αργυροπούλου, Γκουντρουμπή, Κουτσουνίκου, Γιάννη, Αλεξανδρίδου και η Άννα Κεραμίδα που παραμένουν.
ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Αλλαγή είχαμε στην τεχνική ηγεσία. Τον Βασίλη Παπαδημητρίου αντικατέστησε ο Γιώργος Κουκούλης που μιλώντας στην «Ε» είπε τα εξής: «Ο Φιλαθλητικός ένας σύλλογος με ιστορία στην κατηγορία και καταδικασμένος να δουλεύει με τμήματα υποδομής και να αναπληρώνει τα κενά που δημιουργούνται από τα παιδιά που φτάνουν στην Γ΄ λυκείου. Έτσι και φέτος προωθήσαμε κορίτσια από την κορασίδων και συν την Τσαντοπούλου, θα προσπαθήσουμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στην κατηγορία. Δεν θα είναι εύκολο φέτος γιατί στον όμιλό μας μετέχουν ομάδες που έκαναν πολύ ηχηρές μεταγραφές επιπέδου Α1.
Δεν πτοούμαστε και με τη σκληρή δουλειά θα έρθει η παραμονή. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε όλα τα τμήματα υποδομής. Ειδικά στο Κορασίδων θα είναι η ομάδα που κατάφερε πριν από ένα χρόνο τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των παγκορασίδων που είχε γίνει στη Λάρισα.
Η σχέση μου με τη διοίκηση είναι πολύ καλή αλλά τα προβλήματα τα οικονομικά είναι έντονα. Ένα σοβαρό πλήγμα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ήταν η περικοπή των χορηγιών από ιδιώτες που δεν απαλλάσσονται φορολογικά. Πιστεύω πως η κυβέρνηση πήγε από το ένα άκρο στο άλλο. Θα μπορούσε να το ελέγχει. Γενικά θα ξαναγυρίσουμε στη δεκαετία του ΄60 και ίσως να είναι καλύτερα έτσι».
Στην πρώτη προπόνηση της Νεάπολης συναντήσαμε και δύο διοικητικούς του συλλόγου. Τον ταμία Αχιλλέα Χαραβελούλη που τόνισε: «Μπορεί να έχουμε νέο προπονητή όμως κρατάμε πάντα την ίδια φιλοσοφία. Ωστόσο το έργο μας θα είναι ακόμα πιο δύσκολο καθώς πήγαμε σε πιο δύσκολο όμιλο με ομάδες της Αθήνας, της Πάτρας και της Νάξου» και το μέλος Αναστάσιο Τζαβάρα που συμπλήρωσε: «Γίνεται πάλι η ίδια προσπάθεια και θεωρώ πως με την ενίσχυση που έγινε θα τα πάμε ακόμα καλύτερα από πέρυσι».
ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Μπορεί ο Φιλαθλητικός να ξεκίνησε προετοιμασία όμως με τα τόσα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα κανένας δεν γνωρίζει πότε και εάν θα ξεκινήσουν τελικά τα φετινά πρωταθλήματα. Η Ελληνική Ομοσπονδία σήκωσε ψηλά τα χέρια και όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα σταματήσει η προετοιμασία. Ίσα – ίσα τα κορίτσια του Γιώργου Κουκούλη χθες έπαιξαν και φιλικές αναμετρήσεις στον Αλμυρό. Μάλιστα κέρδισαν και στα δύο ματς. Στο πρώτο νίκησαν την Νίκη Βόλου με σετ 2-1 και τον Αλμυρό με 3-0 σετ.
 
ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ
Κορίτσια με άποψη
Σούλα Κουτσονίκου
«Εύχομαι υγεία σε όλες τις αθλήτριες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά στη φετινή σεζόν του Φιλαθλητικού. Στόχος η παραμονή φέτος γιατί έχουμε πολλά νέα κορίτσια. Θα προσπαθήσουμε εμείς οι πιο έμπειρες να δώσουμε κάτι παραπάνω σε αυτές τις παίκτριες που δείχνουν πως έχουν αρκετό ταλέντο».
Δήμητρα Αναγνωστοπούλου
«Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και ό,τι καλύτερο έρθει στη συνέχεια».
-Θεωρείς πως ενισχυθήκατε;
* Όσο μπορούσαμε. Δεν υπάρχουν και πολλές παίκτριες στην επαρχία αλλά εμείς κοιτάμε τις υποδομές μας. Εκεί είναι η δύναμή μας.
Μαρίνα Αργυροπούλου
«Είμαστε σε δύσκολο όμιλο και αν δεν έχουμε τραυματισμούς να παραμείνουμε στην κατηγορία».
- Το γεγονός πως είστε σε έναν όμιλο με Πάτρα, Νάξο, Αθήνα...
* Είναι αλήθεια πως είναι ένας δύσκολος όμιλος τόσο για εμάς όσο και για την ΕΑΛ. Ελπίζω ωστόσο να τα καταφέρουμε.
Φωτεινή Τσαντοπούλου
«Βλέπω πως οι προοπτικές είναι καλές και ελπίζω να καταφέρουμε να πάμε ακόμα καλύτερα από την περσινή χρονιά. Ωστόσο για μένα είναι η πρώτη σεζόν και τώρα γνωρίζω τόσο τις συναθλήτριές μου όσο και τον προπονητή μου. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Τα πρώτα στοιχεία είναι πολύ θετικά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass