ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ψάχνει ... άλμα σωτηρίας ο στίβος

ΑΘΛΗΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2011 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:35
 Στίβος ώρα μηδέν. Τα ταρτάν φαίνεται πως θα αδειάσουν έτσι όπως πάνε τα πράγματα και οι διακρίσεις όχι απλά θα λιγοστέψουν αλλά θα εξαλειφτούν. Η πρόσφατη περικοπή των εγκεκριμένων προϋπολογισμών για το 2011 έκανε τους ανθρώπους του κλασικού αθλητισμού να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν. Γι’ αυτό το λόγο το ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Θεσσαλίας, τα Σωματεία της δύναμής της, οι προπονητές, παράγοντες και αθλητές και παλαιοί πρωταθλητές, εξέδωσαν ψήφισμα, ζητώντας την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφαση, ώστε να μην αναγκαστούν όλοι οι άνθρωποι της οικογένειας του στίβου να εγκαταλείψουν την αθλητική τους δραστηριότητα. Το συγκεκριμένο ψήφισμα αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου των Οικονομικών, για την περικοπή από τον προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α. ποσού 52 εκ. €, που αφορά στους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς και χρηματοδοτήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών , των Σταδίων και Σωματείων, όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε με τον Κλασικό Αθλητισμό στη χώρα μας (Ομοσπονδίες, Περιφ. Ενώσεις Σωματείων, Σωματεία, Σωματειακοί Παράγοντες, προπονητές , αθλητές, αλλά και γονείς) εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για το σκεπτικό που διακατέχει τους αρμόδιους έναντι του αθλητισμού.
- Θεωρούν ως μη ανταποδοτικούς, αλλά και αντιαναπτυξιακούς τους πόρους που διατίθενται στον αθλητισμό, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο!!
- Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε ευρώ που διατίθεται για τον αθλητισμό επιστρέφεται στην ίδια την κοινωνία πολλαπλάσια άμεσα ή έμμεσα , αφού η καλύτερη επένδυση είναι αυτή που κατευθύνεται στη νέα γενιά !
- Οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι δραματικές και καταστροφικές, ιδιαίτερα για τους άμεσα θιγόμενους (τους ίδιες τους αθλητές), που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την αθλητική δραστηριότητα.
- Η αναγκαστική παύση λειτουργίας των αθλητικών Ομοσπονδιών θα φέρει και τη διακοπή λειτουργίας των Σωματείων , που δραστηριοποιούνται στα κέντρα και την περιφέρεια , με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της αθλούμενης νεολαίας από τους αθλητικούς χώρους.
- Οι αθλητικοί χώροι που μέχρι σήμερα αποτελούσαν «όαση» στην έρημο που δημιούργησε η οικονομική κρίση και αντίδοτο στην κατάθλιψη που προκαλεί σ’ όλους μας η μίζερη θέση της χώρας μας θα εγκαταλειφθούν κι΄ αυτοί στη μοίρα τους , χωρίς πόρους συντήρησης!
- Επειδή η νέα γενιά δε φέρει καμιά ευθύνη για τη σημερινή δεινή θέση της χώρας μας , δεν έχουμε το δικαίωμα να τους στερήσουμε το «οξυγόνο» που προσφέρει ο Αθλητισμός.
- Επειδή η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου
 ΖΗΤΑΜΕ,
Την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης για να αποφευχθεί ο ενταφιασμός του αθλητισμού και μαζί του η νέα γενιά του τόπου μας!».
Το ψήφισμα υπογράφουν
Χιώτης Αντώνης , Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, μέλος ΔΣ τουΓΣ Βόλου, Σαχίνης Ζάκος , Γραμματέας ΕΑΣ, μέλος ΔΣ του ΑΟ Μαγνησίας, Αναγνώστου Νίκος , Αντιπρόεδρος ΕΑΣ, μέλος του ΔΣ ΑΟ Αλόννησου, Αναστασίου Παναγιώτης , Αντιπρόεδρος ΕΑΣ, μέλος του Πελασγού, Παπουλιάκος Μιμής , Ταμίας ΕΑΣ, μέλος ΔΣ της ΑΕΛ 1964, Μόκας Χρήστος , μέλος ΕΑΣ, μέλος του ΓΣ Αλμυρού, Γεωργιάδη Ελένη , μέλος ΕΑΣ, μέλος της ΑΣ Παλαίστρα Ελασσόνας, Σδράγκας Δημήτρης , Πρόεδρος Πελασγού ΑΣ, Σταμάκου Παναγιώτα , μέλος Δ.Σ Πελασγού, Κασσάρος Κωστής , μέλος Δ.Σ Πελασγού και παλαιός πρωταθλητής, Δουίκας Παναγιώτης , μέλος ΔΣ Πελασγού, Μουστάκας Βασίλης , Πρόεδρος τμήματος ΕΑΛ Πήγασος, Τσόγκας Νίκος, έφορος του τμήματος Στίβου της ΕΑΛ, Κουρουπάκης Ανδρέας , Πρόεδρος ΓΣ Βόλου, Πιλάτος Αχιλλέας , έφορος τμήματος Στίβου ΓΣ Βόλου, Μπάκος Χρήστος , έφορος τμήματος Στίβου ΓΣ Βόλου, Βασιλούδης Νίκος , Πρόεδρος του ΑΟ Μαγνησίας, Παπακωνσταντίνου Γιώργος ,Πρόεδρος ΓΣ Αλμυρού, Νταβαρούκας Ιωάννης , Πρόεδρος ΦΣ Αμπελώνα, Αποστολάκης Θωμάς , έφορος του τμήματος στίβου του ΓΣ Αλμυρού, Κουτσιώρας Γιάννης , Εθνικός Προπονητής της Ομάδας Ε/Ν, Κουτσοφλίνης Γιάννης, Εθνικός Προπονητής της Ομάδας Π/Κ, Μπεκιάρης Βασίλης, προπονητής στίβου του Πελασγού, Κουτσιώρας Δημήτρης, προπονητής στίβου του Πελασγού ΑΣ, Τσομάκας Παναγιώτης, προπονητής στίβου της ΕΑΛ, Κυρίτσης Θανάσης, προπονητής στίβου της ΕΑΛ, Μιχμίζος Γιώργος, προπονητής στίβου της ΕΑΛ, Κορώνας Ηλίας, προπονητής στίβου του ΓΣ Βόλου, Σιδηροπούλου Ράνια, προπονήτρια στίβου του ΓΣ Βόλου, Γκόλτσιος Χρήστος, προπονητής ΑΕΛ 1964, Ακριβούλης Γιάννης, προπονητής 1964, Ζάππα Ερμιόνη, προπονήτρια στίβου ΦΣ Αμπελώνα, Δίκαρος Γιώργος, προπονητής στίβου ΑΟ Μαγνησίας, Παρασκευόπουλος Παύλος, προπονητής ΓΣ Β ‘‘Η Νικη’’, Καραπτσιά Χάιδω , προπονήτρια του ΓΣ Αλμυρού.
Και οι πρωταθλητές των σωματείων της περιοχής μας: Βανακάρα Ασημίνα, Χαλίτσιος Χρήστος, Mπίτης Κωνσταντίνος, Θεοχάρης Δημήτρης, Φιλιππίδης Κώστας, Πιλάτου Σταυρούλα, Κουτρούτσου Μαρία, Μύτιλης Δημήτρης, Μπατάλας Αχιλλέας, Νταμάνης Κώστας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass