Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ 70-55

Θετικό δείγμα με Ολυμπιακό Βόλου

* ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2011 23:54 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:34
Το πρώτο του φιλικό στη φετινή προετοιμασία του για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας του μπάσκετ έδωσε χθες ο Αστέρας Λάρισας και το δείγμα ήταν θετικό. Οι νεοφώτιστοι στις εθνικές κατηγορίες νίκησαν χθες στο κλειστό του Αλκαζάρ τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 70-55. Η λαρισινή ομάδα κατάφερε να δείξει πως είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμη στις 23 Οκτωβρίου. Άλλωστε ο Αστέρας έχει ένα δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και χρειάζεται να μπει πολύ δυναμικά για να πάρει νίκες. Μην ξεχνάμε πως στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, τα τρία είναι μακριά από τη Λάρισα και μάλιστα σε δύσκολες έδρες.
Χθες ο Αστέρας έπαιζε χωρίς τον βασικό του πλέι μέικερ, Κώστα Σαριμπαλίδη, ο οποίος θα βρίσκεται στη διάθεσή του προπονητή του από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά και έτσι ο Γιάννης Λαλάκης χρησιμοποίησε τους δύο νεαρούς Ριζηνό και Χαιρετίδη. Αν ένας από αυτούς τους δύο καταφέρει και δώσει λύσεις και ανάσες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος τότε ο Αστέρας θα έχει μεγάλο κέρδος.
Ο αγώνας δεν παρουσίασε μεγάλη ανταγωνιστικότητα καθώς ουσιαστικά αποτέλεσε ένα ξεμούδιασμα από τις συνεχόμενες προπονήσεις. Οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την προετοιμασία και αυτό φάνηκε τόσο από τα εύκολα λάθη, τα συχνά φάουλ χωρίς λόγο και την αστοχία.
Ωστόσο η εμπειρία του Γιάννη Λάππα, η σπουδαία παρουσία του Κώστα Αθανασόπουλου, η θέληση του Νίκου Ζουμπά, ο όγκος και η απόλυτη εκμετάλλευσή του από τον Αχιλλέα Σουλιώτη και η ηγετική φυσιογνωμία (κυρίως στην άμυνα) του Άρη Γκαμπέτα είναι στοιχεία που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα ακόμη και σε ένα τέτοιο φιλικό παιχνίδι.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πως θα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ. Ο Ολυμπιακός πήρε τη θέση του Θεσσαλικού στο φετινό πρωτάθλημα που θα αρχίσει επίσης στα τέλη του Οκτώβρη.
Διαιτητές ήταν ο Λεωνίδας Φακίτσας και ο Γιάννης Παγώνης που τα πήγαν περίφημα.
ΦΙΛΙΚΑ - ΛΑΒΑΡΟ
Αυτήν την εβδομάδα ο Αστέρας αναμένεται να δώσει άλλα δύο φιλικά παιχνίδια. Το ένα την Τετάρτη και το άλλο το Σάββατο στην έδρα του. Αντίπαλοι θα είναι ομάδες της Α1 ΕΣΚΑΘ.
Αξίζει πάντως να τονίσουμε πως ο Αστέρας χειρίζεται καλά το επικοινωνιακό κομμάτι του καθώς ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι λίγο πριν την έναρξη του ματς δόθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου λάβαρο του συλλόγου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-17, 38-28, 60-48, 70-55
ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Χαιρετίδης 6, Ριζηνός 4, Λάππας 10, Ζουμπάς 7, Κυρίτσης 7, Αθανασόπουλος 2, Σουλιώτης 4, Κολιούμπας 14, Τριανταφύλλου 6, Γκαμπέτας 8, Γαλάνης 2, Πάσχος, Καραβασίλης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κοψαλής, Σερμέτης, Καραθάνος, Παπαγιάννης, Αναστασόπουλος, Παπαδήμας, Αραλίκης, Κρικώνης, Μαυροφώτης, Καρακώστας, Μαριτσούδης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΛΑΚΗΣ
«Θέλουμε δουλειά»
Λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο τεχνικός του Αστέρα Λάρισας, Γιάννης Λαλάκης μιλώντας στην «Ε» τόνισε τα εξής: «Ήταν το πρώτο μας φιλικό παιχνίδι και δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως οι παίκτες μας αρχίζουν να ξεμουδιάζουν μέσα από τέτοια παιχνίδια. Σίγουρα θέλουμε δουλειά. Αυτό το γνωρίζω τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μας.
Στις επόμενες ημέρες θα αρχίζουμε να ανεβάζουμε ρυθμούς και μετά θα έρθουν ακόμα πιο δυνατά φιλικά για να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Το θετικό μέχρι τώρα είναι πως δεν έχουμε κανένα τραυματισμό και ευχόμαστε να πάμε έτσι όλη τη χρονιά. Αυτό είναι σημαντικό καθώς θέλουμε όλους τους αθλητές μας στις προπονήσεις και στα ματς».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass