Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Με ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία...

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΣΚΑΘ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2011 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:33
Μια ομάδα νεαρών και άγνωστων στον ευρύ κοινό παικτών φορώντας μια πορτοκαλί φανέλα δίνουν ραντεβού κάθε απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά με ένα στόχο. Να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν της Ολύμπια και να δείξουν το δρόμο για το μέλλον... Η μία από τις δύο πιο γεμάτες με διακρίσεις ομάδες της πόλης (η άλλη ήταν ο ΓΣΛ) βρίσκεται ξανά στη ζωή και θα ξεκινήσει ξανά από το μηδέν. Από την Α1 ΕΣΚΑΘ.
Η ομάδα που κατάφερε να βγάλει παίκτες όπως ο Δήμος Ντικούδης που αναδείχθηκε μέχρι και πρωταθλητής Ευρώπης. Η ομάδα που από το 2004 αγωνιζόταν ανελλιπώς στην Α1. Τη σεζόν 2006/2007 αναδείχθηκε 7η στην κανονική περίοδο της Α1 κερδίζοντας 13 νίκες στους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ νικών λαρισινής ομάδας το οποίο κατείχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας από τη σεζόν 1980/1981 με 11 νίκες. Η είσοδός της στα πλέι-οφς ήταν η πρώτη στην ιστορία της. Με πρωτεργάτες τους Ματ Γουόλς, Σαβο Τζιγκάνοβιτς, Γιώργο Τσιάρα και Γιώργο Πρίντεζη η ομάδα βρέθηκε στα πλέι-οφ αντιμέτωπη με τον Άρη, όπου και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά, χάνοντας τον 2ο αγώνα στη Νεάπολη έπειτα από παράταση. Το 2009 η ομάδα προχώρησε σε συγχώνευση με την ΑΕΛ 1964 και η ονομασία της ομάδας άλλαξε από ΚΑΕ Ολύμπια Λάρισας, σε Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας. Τη σεζόν 2009-2010 βρέθηκε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος της Α1 και έτσι πλέον αγωνίζεται στην Α2 Κατηγορία. Πρόπερσι δεν αγωνίστηκε καθόλου και φέτος όλα ξεκινούν από την αρχή.
Φέτος ωστόσο υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες γεμάτοι ταλέντο και όρεξη. Ένας εκ των προτεργατών της αναγέννησης του ανδρικού τμήματος είναι ο Αντώνης Ανδρέου (ο άλλος ήταν ο Βασίλης Μητσόπουλος που όμως μεταγράφηκε ως γυμναστής στο Ρέθυμνο και την Α1 Εθνική) που μιλώντας στην «Ε» κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης μας είπε: «Αυτό που θα πρέπει να έχουμε ως πρώτο μέλημα είναι η επανασύσταση της ομάδας. Κάθε αγωνιστική ξεχωριστά την κοιτάμε. Θέλουμε να αναδείξουμε τα καινούρια παιδιά. Προτεραιότητά μας να έχουν καθιερωθεί 2-3 παίκτες στην ομάδα μας».
* Κουβαλάτε ένα ιστορικό όνομα. Τι στόχους θα έχει η ομάδα;
-Στόχος μας είναι να γίνει γρήγορα και άμεση παραμονή. Όσο βαρύ και να είναι το όνομα της ομάδας, θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ: «ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»
Προπονητής του νέου αυτού εγχειρήματος είναι ο Γιώργος Ζάχος που μιλώντας για τη νέα σεζόν τόνισε: «Αυτή τη στιγμή η Ολύμπια προσπαθεί να αναγεννηθεί και γι’ αυτό προσπαθούμε για το καλύτερο. Το σημαντικό είναι να βάλουμε βάσεις για τη συνέχεια. Δεν θέλουμε να κάνουμε δουλειές για μια χρονιά. Θέλουμε να είμαστε ομάδα με μέλλον. Έχουμε πολλά νέα παιδιά και θα βασιστούμε σε αυτά.
* Το γεγονός πως το όνομα της Ολύμπια είναι βαρύ σας γεμίζει ευθύνες;
-Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όχι μόνο για προπονητές και διοίκηση αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που δείχνουν μεγάλο ζήλο και όρεξη. Έχουν καταλάβει πως το όνομα της ομάδας είναι πολύ σπουδαίο και έτσι θα παρουσιάζονται σε όλες τις υποχρεώσεις το ίδιο σοβαροί.
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΗ
Μέχρι στιγμής το ρόστερ της Ολύμπια είναι το εξής: Γκανέτσας Θάνος, Μπίος Σωτήρης, Μηλιώνης Νίκος, Κούργιας Αστέριος, Κριτσιμάλης Ιωάννης, Πούλιος Στάθης, Μυλωνάς Αθανάσιος, Χολέβας Σάκης, Κουτσώνας Θρασύβουλος, Γούλας Στέλιος, Βησσαρίου Θέμης και Μαστοροδήμος Θέμης. Ωστόσο ο τεχνικός Γιώργος Ζάχος ελπίζει στην απόκτηση ενός ακόμη παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν η διοίκηση βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μακρή. Ενός Λαρισαίου σέντερ που ξεκίνησε από μικρός στη συγκεκριμένη ομάδα και όλα δείχνουν πως μπορεί να επιστρέψει ξανά.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ
Παίκτες με όνειρα
Οι παίκτες της Ολύμπια κατανοούν πως φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά και με τέτοιο όνομα έχουν πολλά να αποδείξουν. Ας δούμε όμως τι λένε οι ίδιοι:
Νίκος Μηλιώνης
«Ξεκινήσαμε με μεγάλη όρεξη και έχουμε σαν στόχο να κάνουμε μια καλή πορεία στην κατηγορία χωρίς τραυματισμούς. Στόχος μας σε αυτή την πρώτη σεζόν είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Αυτός ο συνδυασμός θα είναι ο καλύτερος δυνατός. Μην ξεχνάμε επίσης πως η Ολύμπια είναι μια ιστορική ομάδα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να υπενθυμίσουμε πως είναι εδώ και είναι ζωντανή».
Θάνος Γκανέτσας
«Η Ολύμπια αυτή τη στιγμή είναι μια νέα ομάδα με νέο υλικό. Επιδίωξή μας θα είναι να δέσει το υλικό. Αν γίνει αυτό τότε θα έρθει και ο στόχος μας που είναι να παραμείνουμε στην Α1 ΕΣΚΑΘ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Παράλληλα θέλουμε να φέρουμε στο γήπεδο τους φιλάθλους της Ολύμπια που την είχαν αγαπήσει τόσα χρόνια και την είχαν στηρίξει».
Στέλιος Γούλας
«Είμαστε νέα παιδιά σε μια νέα ομάδα αλλά υπάρχει μεγάλη θέληση».
* Μια τέτοια ομάδα έχει αγωνιστικούς στόχους;
-Η ομάδα φυσικά και έχει στόχους. Είναι το μεγαλύτερο όνομα του μπάσκετ της πόλης και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο καλά μπορούμε.
Κούργιας Αστέριος
«Ξεκινάμε με στόχο να παίξουμε καλό μπάσκετ και να έχουμε άνετη παραμονή. Εγώ από την πλευρά θα επιδιώξω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass