ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ

Ο Ηρακλής οριστικά στη Β’ εθνική κατηγορία

* ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΔΔ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2011 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:32
 Στην Football League έστειλε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ τον Ηρακλή, καθώς απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεσή του. Αναλυτικά: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) της συνεδρίαση με την υπ' αριθμόν 182/5-9-2011 απόφασή της κηρύσσει απαράδεκτη τη συζήτηση της υπόθεσης (της επανασυζήτησης της έφεσης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κατά της υπ’ αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE), λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (απόφαση υπ' αριθμόν 195/26-8-2011)», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Το μέλος του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου, Γιώργος Σφυρής, κάνει λόγο σε αθλητικό σάιτ για προαποφασισμένες αποφάσεις όσον αφορά στις περιπτώσεις Ολυμπιακού Β. και Καβάλας και δηλώνει ότι θα παραιτηθεί μετά την απόφαση για παραμονή του Αστέρα Τρίπολης και υποβιβασμό του Ηρακλή!
«Οι απόψεις των μελών του Διαιτητικού διατυπώνονται μέσα από τις αποφάσεις μας. Εμείς είμαστε ένα ανεξάρτητο όργανο και θέλουμε να αποδώσουμε Δικαιοσύνη. Επαναλαμβάνω, ανεξάρτητο όργανο. Δεν επηρεαζόμαστε ούτε από κραυγές αγωνίας ανθρώπων που συμμετείχαν σε παραβατικές ενέργειες.
Περιμένω και εγώ το σκεπτικό της απόφασης με ιδιαίτερη αγωνία, για να δω τι θα γράψουν σε αυτό. Το καταστατικό της ΕΠΟ το αναφέρει ξεκάθαρα. Στο άρθρο 41, χαρακτηρίζει το Διαιτητικό ως Δικαιοδοτικό Όργανο Ανώτατου βαθμού.
Θεωρητικά, ο Ηρακλής έχει το δικαίωμα επαναπροσφυγής στο Διαιτητικό. Υπάρχουν όμως και άλλες διέξοδοι δικαίωσης. Μπορεί να απαγορεύεται από τους κανονισμούς η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο εδώ πρόκειται για μία ξεχωριστή υπόθεση. Υπεραιωνόβιες ιστορίες σπιλώνονται από συγκεκριμένες αποφάσεις.
Θα πρέπει να μην λησμονούμε ότι μιλάμε για την ίδια επιτροπή που εξέδωσε την απόφαση αφαίρεσης βαθμών από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι λόγω συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων, παρακάμπτεται το Δίκαιο. Δεν θα διστάσω να τις χαρακτηρίσω ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Θυμηθείτε την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει η εκδίκαση στην Εφέσεων, χαρακτήρισε αναρμόδιο το Διαιτητικό, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος και ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα αρκετές υποθέσεις τις οποίες ο ίδιος χειρίζεται.
Θυμηθείτε ότι ξαφνικά και εν μέσω πολλών ανοιχτών υποθέσεων, ο κ. Πιλάβιος γνωστοποίησε την απόφασή του να αντικαταστήσει όλα τα μέλη των πειθαρχικών επιτροπών. Και αυτό συνέβη μία ημέρα μετά την απόφαση που έλαβε το Διαιτητικό. Τυχαίο και αυτό;
Δεν μπορεί ο καθηγητής Αθλητικού Δίκαιου, κ. Μαλάτος, να χαρακτηρίζει το Διαιτητικό ως το Ανώτατο δικαστήριο και ένα κατώτερο όργανο (Εφέσεων) να χαρακτηρίζει ένα ανώτερο (Διαιτητικό) ως αναρμόδιο.
Αύριο (σ.σ. σήμερα 6/9) υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη όλων των μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Εγώ προσωπικά θα υποβάλω την παραίτησή μου. Θέλω πραγματικά να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις όποιες δυνάμεις μου, ωστόσο δεν σκοπεύω να γίνω ένα ακόμη όργανο της πολιτικής που θέλουν να εφαρμόσουν ποδοσφαιρικοί παράγοντες.
Παρακολουθώντας όλα αυτά τα θέματα, διαπίστωσα ότι ο Ηρακλής και ο ΟΦΗ προσπάθησαν να δικαιωθούν μέσω της νόμιμης οδού. Έκαναν έναν τίμιο αγώνα, σε αντίθεση με άλλες ΠΑΕ».
ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Στα πολιτικά δικαστήρια για να δικαιωθεί θα προσφύγει ο Ηρακλής, όπως παραδέχτηκε ο Αντρέας Παντελή σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο πρόεδρος του «Γηραιού» παρουσιάστηκε δυσαρεστημένος από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, ενώ για τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας είπε πως «έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να επωφεληθεί ο Αστέρας». Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει άλλη λύση για τον Ηρακλή από την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και αφού ρωτήθηκε αν φοβάται πως αυτή η εξέλιξη ίσως... χειροτερέψει τα πράγματα για την ομάδα του, εξαιτίας του ότι απαγορεύεται βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ, είπε: «Ο κ. Πιλάβιος και η ΕΠΟ θα έπρεπε να ασχολούνται και να μην επιτρέπουν να συμβαίνουν... άλλα πράγματα, κι όχι οι προσφυγές των ομάδων στα πολιτικά δικαστήρια».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, αντί για την Κυριακή 11 του μήνα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο. Η αλλαγή ημερομηνίας έγινε για τηλεοπτικούς λόγους. Η πρώτη σέντρα της αναμέτρησης θα γίνει στις 17:15 και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από τη NOVA. Το νέο πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από τη Σούπερ Λίγκα, έχει ως εξής:
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
17:15 Ξάνθη-ΑΕΚ (ΝΕΤ)
17:15 Παναιτωλικός-Πανιώνιος (NOVA)
19:30 Εργοτέλης-ΠΑΟΚ (NOVA)
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου
16:00 Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα (NOVA)
18:15 Άρης-Ατρόμητος Αθ. (NOVA)
20:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (NOVA)
* Δεν θα διεξαχθούν, μέχρι νεωτέρας, οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός και Καβάλα-ΟΦΗ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass