ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΕΣΚΑΘ

Μια καινούργια αρχή για την ΕΑΛ

* ΜΕ ΝΕΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΖΑΧΑΡΕΛΗ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2011 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:32
 Το πλέον ιστορικό σωματείο της Λάρισας, η ΕΑΛ, ξεκίνησε και φέτος την προετοιμασία του ενόψει του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ. Ομάδα που κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ εθνικής κατηγορίας σίγουρα αξίζει να βρίσκεται ψηλότερα από ότι είναι τώρα.
Από φέτος μάλιστα κάνει και μία νέα αρχή εντάσσοντας στο τμήμα του μπάσκετ υπεύθυνο τον Χρήστο Ζαχαρέλη για να οργανώσει την ομάδα. Επιπλέον σημαντική ενίσχυση και στο ρόστερ του συλλόγου μιας και αποκτήθηκαν εννέα νέοι παίκτες, για να βοηθήσουν τον περσινό κορμό της ομάδας. Σταθερός στη θέση του στον πάγκο της ΕΑΛ, παραμένει ο Θεόδωρος Μάμμος όπου και αυτή τη χρονιά θα προσπαθήσει να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορεί.
Όλοι πάντως το μόνο που αποζητούν για τη φετινή νέα σεζόν είναι να παίξουν όμορφο μπάσκετ και να εξασφαλίσουν μία γρήγορη παραμονή χωρίς να έχουν τα μπλεξίματα της σεζόν που πέρασε με το να κυνηγούν τη σωτηρία στις τελευταίες αγωνιστικές.
Στην «Ε» αρχικά μίλησε ο τεχνικός της ομάδας Θοδωρής Μάμμος για το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα και ποιους στόχους θα προσπαθήσει να πετύχει η ΕΑΛ στο νέο πρωτάθλημα: «Βασικός στόχος της ομάδας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ. Το σημαντικό είναι να χαιρόμαστε τις ώρες που σπαταλάμε απ’ την προσωπική μας ζωή μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα όλα τα καλύτερα θα έρθουν στη συνέχεια.
Φέτος έγινε μία ριζική αλλαγή στην ομάδα που έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Ανέλαβε ο Χρήστος Ζαχαρέλης υπεύθυνος στα τμήματα του μπάσκετ, κάναμε μέχρι στιγμής εννιά μεταγραφές και ο περσινός κορμός παρέμεινε έτσι ώστε φέτος να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Ενώ συνέχισε: «Την προηγούμενη σεζόν σώσαμε την παρτίδα στο τέλος, κάναμε τρεις διαδοχικές νίκες και παραμείναμε στην κατηγορία. Αυτή τη χρονιά θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται και ό,τι καλό προκύψει στην πορεία ας έρθει».
Αναφέρθηκε όμως και φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ: «Το φετινό πρωτάθλημα πιστεύω πως θα είναι αρκετά δυνατό άρα και ανταγωνιστικό. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορεί να αντεπεξέλθει, γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα για πολλούς λόγους δεν ήταν εκεί που έπρεπε να είναι».
Τέλος, έκλεισε με μία απλή ευχή για τη νέα χρονιά: « Αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι υγεία σε όλους, γιατί χωρίς την υγεία δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και να πετύχουμε τίποτα».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΕΛΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Στην προσπάθεια της ΕΑΛ να γυρίσει σελίδα και να αγωνίζεται εκεί που πραγματικά ανήκει, θα προσφέρει τη βοήθειά του ο πρώην τεχνικός του Αίολου Τρικάλων και νυν υπεύθυνος της ΕΑΛ στο τμήμα μπάσκετ Χρήστος Ζαχαρέλης. Από το νέο πόστο του στην ομάδα ο κ. Ζαχαρέλης ανέφερε τα εξής: «Ήρθα εδώ για να οργανώσουμε το τμήμα μπάσκετ της ΕΑΛ γιατί τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση μιας και δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα κάποιος.
Εγώ ξεκίνησα από την ΕΑΛ και την αγαπώ πάρα πολύ αυτή την ομάδα. Έκανα το πρώτο μου δελτίο μπάσκετ εδώ το 1974 και μετέπειτα έπαιξα στην Ολύμπια. Μέχρι πέρυσι τα τελευταία πέντε χρόνια βρισκόμουν στον πάγκο του Αίολου Τρικάλων και φέτος εξαιτίας των μετακινήσεων και λόγω δουλειάς επέστρεψα. Από κοινού αποφασίσαμε να συμμορφώσουμε το τμήμα και να φτιάξουμε μία καλή ομάδα.
Αυτή τη στιγμή το πιο ιστορικό σωματείο της πόλης είναι η ΕΑΛ, από τη στιγμή που έφυγε ο Γυμναστικός. Η ομάδα έχει έτος ίδρυσης το 1968 και πρέπει να πράξουμε το καλύτερο για αυτή».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το τι θέλει να πετύχει η ομάδα: «Θα προσπαθήσουμε αρχικά να φτιάξουμε τα τμήματα υποδομής γιατί δεν υπήρχε τίποτα. Επίσης βασικό για εμάς και σημαντικότερο είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να το ευχαριστηθούν τα παιδιά και γενικά να είμαστε μέσα στα γήπεδα.
Στόχος μας θα είναι το σωστό και ωραίο μπάσκετ και να παρουσιάζουμε ένα καλό πρόσωπο σε όλους μας τους αγώνες. Όλα τα άλλα σιγά-σιγά θα έρθουν στην πορεία».
Κλείνοντας αναφέρθηκε για το νέο πρωτάθλημα και ευχήθηκε σε μια καλή χρονιά: «Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ καλό. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και αυτό οφείλεται στο ότι από τη στιγμή που διαλύθηκαν τα δύο μεγάλα σωματεία της Λάρισας και ο Αμπελώνας από τη Γ’ εθνική πάρα πολύ παίκτες περίσσεψαν και ενίσχυσαν έτσι τις ομάδες της κατηγορίας αυτής. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ να είμαστε υγιείς και να ευχαριστηθούμε αυτό που κάνουμε».
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ/ΦΙΛΙΚΑ
Εννέα νέοι παίκτες θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της ΕΑΛ αυτοί είναι οι Πιπεράς Νικόλαος, Βλησσαρούλης Χρήστος, Βαρδακούλης Λάμπρος, Μπακούιας Βασίλης, Κολοβέτσιος Γιάννης, Σπάχος Λευτέρης, Ζάχαρος Βαγγέλης, Χατζαρίδης Θέμης και Μουργκέλης Τέλης. Η ομάδα της ΕΑΛ έχει προγραμματίσει μία σειρά φιλικών αναμετρήσεων μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Αρκετά αισιόδοξοι, αλλά με όρεξη για σκληρή δουλειά φάνηκαν οι παίκτες της ΕΑΛ. Ας δούμε τι δήλωσαν ορισμένοι εξ αυτών:
Γκόβαρης Σωτήρης: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα. Φέτος ήρθαν κάποια καινούργια άτομα, όπως ο κ. Ζαχαρέλης και όλοι μαζί θα προσπαθήοσυμε να φτιάξουμε κάτι ωραίο. Υγεία πάνω από όλα και οι στόχοι μας θα επιτευχθούν μέσα στο γήπεδο και από τους αγώνες όπου θα φανεί και το έργο μας».
Μπιζιάκης Δημήτρης: «Στόχος της ομάδας θα είναι μια καλή πορεία στη Α1 ΕΣΚΑΘ. Παιχνίδι με παιχνίδι να προχωράμε και να βελτιωνόμαστε και ό,τι καλό βγει θα είναι ευπρόσδεκτο για εμάς. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και χωρίς τραυματισμούς».
Βλησσαρούλης Χρήστος: « Ήρθα σε ένα ιστορικό σωματείο. Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τον κ. Ζαχαρέλη και τον προπονητή μου κ. Μάμμο που με επέλεξαν. Στόχος μας θα είναι το καλό μπάσκετ. Θέλω τέλος να ευχηθώ μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε».
Μπακούιας Βασίλης: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω από όλα. Εγώ επιστρέφω στην ομάδα και θέλω να έχουμε μία καλή αγωνιστικά χρονιά. Δεν μπορώ να πω κάτι για στόχο από τώρα, αλλά σίγουρα το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό χωρίς κάποια ομάδα να ξεχωρίζει από τις άλλες. Στόχος μας πάντως γιατί όχι, να πανηγυρίσουμε μία άνοδο όπως και στην προηγούμενη θητεία μου στην ΕΑΛ».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass