Πρεμιέρα με τίτλο για τον Αμπελωνιακό

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2011 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:30
Το πρώτο Σούπερ Καπ στην τροπαιοθήκη του πρόσθεσε χθες ο Αμπελωνιακός ο οποίος είναι η τέταρτη ομάδα που αναδείχθηκε νικήτρια του θεσμού κερδίζοντας την Ελασσόνα με 2-1 στο στάδιο Αλκαζάρ.
Η χρονιά για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς ωστόσο οι «πράσινοι» έδειξαν ότι χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Από την άλλη πλευρά η Ελασσόνα αγωνίστηκε με ενδεκάδα ανάγκης καθώς οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής ωστόσο οι νεαροί παίκτες που κλήθηκαν από τον τεχνικό Αλέξη Αλεξανδρή να σηκώσουν το βάρος της αναμέτρησης κέρδισαν τις εντυπώσεις και άφησαν ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον.
Σε γενικές γραμμές και υπό την έννοια ότι οι δύο ομάδες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας παίχτηκε ένα καλό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 300 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ μέχρι το τέλος.
Οι δύο αντίπαλοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με το ίδιο αγωνιστικό σχήμα (4-4-2) με τον τυπικά γηπεδούχο Αμπελωνιακό να προσπαθεί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να επιβάλλει το ρυθμό του. Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή των κινήσεων και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ωστόσο επιθετικά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις και διαδρόμους απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα που συντόνιζε ο έμπειρος σέντερ μπακ Θανάσης. Ο Μιχάλης Κυριάκος στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο κινητήριος μοχλός του Αμπελωνιακού και ο άνθρωπος κλειδί στο θέμα ανάπτυξης του παιχνιδιού, δημιουργώντας πάντα επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Από αυτόν ξεκίνησε η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού. Ήταν το 4ο λεπτό όταν μετά από ωραία μπαλιά στον Φτίκα, ο τελευταίος αφού πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα πάτησε την μπάλα στον επερχόμενο Συκιώτη που επιχείρησε δυνατό σουτ για να διώξει σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Τέγος.
Η Ελασσόνα προσπάθησε να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση και να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της όμως η απειρία κάποιων παικτών έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 32ου λεπτού όταν ο νεαρός Γκαμπέτας διείσδυσε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά όμως αντί να σουτάρει έβγαλε παράλληλη σέντρα με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Αμπελωνιακού να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Στο 25’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής επιχείρησε μακρινό σουτ για να αποκρούσει ο Κατσίβελος, ενώ στο 29’ ένα σουτ του Χατζηβαλσάμη εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Αμπελωνιακού.
Στο 31’ ο Κακαβίτσης μπροστά στην αντίπαλη εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στη σέντρα του Φτίκα για να φτάσουμε στο 35ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Συκιώτης η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στον Κυριάκο που με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.
Το γκολ αυτό πείσμωσε τους Ελασσονίτες που προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και πραγματικά στάθηκαν άτυχοι στο 45’ όταν ο Χατζηβαλσάμης από τα δεξιά και μέσα στην περιοχή με διαγώνιο συρτό σουτ σημάδεψε στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Με το 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου η Ελασσόνα είχε την κυκλοφορία της μπάλας ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.
Όμως ο δαιμόνιος Κυριάκος ήταν αυτός που για δεύτερη φορά χάλασε τα σχέδια των αντιπάλων του όταν στο 51’ με έξυπνη μπαλιά έβγαλε τον Συκιώτη στην επίθεση, ο τελευταίος πάσαρε υποδειγματικά στον Φτίκα που πρόλαβε την έξοδο του Πουλάκη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Η συνέχεια ανήκει στην Ελασσόνα η οποία παρά το εις βάρος της 2-0 κυνήγησε το παιχνίδι και είχε ορισμένες καλές στιγμές με τους Χατζηβαλσάμη (52’, 74’) και Αλεξανδρή (57’), ενώ η πιο χαρακτηριστική δάση σημειώθηκε στο 75’ όταν μετά από ενέργεια του Καραΐσκου η μπάλα κατέληξε στον Καραγκούνη όμως το κοντινό σουτ που επιχείρησε κόπηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Τελικά οι προσπάθειες των παικτών του Αλέξη Αλεξανδρή έλαβαν σάρκα και οστά στο 78’ όταν ο Καραΐσκος κέρδισε πέναλτι από τον Τζιαρτζιάνη το οποίο αξιοποίησε ο Χατζηβαλσάμης μειώνοντας σε 2-1.
Στο 81’ η Ελασσόνα στάθηκε άτυχη όταν ο Θανάσης δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και εν μέσω διαμαρτυριών αποχώρησε στα αποδυτήρια, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 84’ με το κοντινό πλασέ του Γέλοβατς από τα δεξιά όμως ο Πουλάκης είπε όχι.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Ζήλος που είχε βοηθούς τους επίσης πολύ καλούς κ. Λάκη και Ακρίβο. Άψογος στα καθήκοντά του και ο 4ο διαιτητής κ. Κορέστης.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Αλεξόπουλος, Τζιαρτζιάνης, Δαλακώνης, Γκόλτσος, Κυριάκος (65’ Μπίκος), Κούρος, Αλεξανδρής (77’ Καρυπίδης), Κακαβίτσης, Συκιώτης, Φτίκας (83’ Γέλοβατς).
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Πουλάκης, Παληγιάννης, Τέγος, Μακρής, Θανάσης, Χάμος, Γκαμπέτας (77’ Αλεξόπουλος), Καραγκούνης, Χατζηβαλσάμης, Αλεξανδρής, Παπαποστόλου (54’ Καραϊσκος).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass