ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάτησαν «delete» στον Γ.Σ. Αμπελώνα

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2011 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:24
Ό,τι χτίστηκε σε μια σειρά ετών γκρεμίστηκε σε μια νύχτα. Ο Γ.Σ. Αμπελώνα πάτησε «delete» και έσβησε όλα όσα κατάφερε πέρυσι και πρόπερσι. Η ομάδα μπάσκετ που πέρυσι έφτασε μια ανάσα από την Β’ Εθνική κατηγορία δεν θα κατέβει να αγωνιστεί ούτε καν στην Γ’. Έτσι του χρόνου όπως όλα δείχνουν θα παίξει στην Α2 ΕΣΚΑΘ καθώς θα τιμωρηθεί. Από την ημέρα που παραιτήθηκε ο βασικός χρηματοδότης και πρόεδρος Άρης Σουπενιώτης, κάποιοι διοικητικοί (με μπροστάρη τον Βασίλη Λάππα που αποτελεί την ψυχή της ομάδας μαζί με τον αδερφό του Παναγιώτη) ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου να βρούνε αναπληρωτές για το μεγάλο κενό. Όμως οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και δεν κατάφεραν να βρούνε αυτό που έψαχναν. Άλλη σκέψη ήταν να κατέβει η ομάδα με εφήβους απλά για να μην τιμωρηθεί αλλά και πάλι υπήρχε το σοβαρό εμπόδιο καθώς δεν υπήρχε εφηβικό τμήμα, παρά μόνο παιδικό.
Εκτός λοιπόν συγκλονιστικού απροόπτου φέτος θα υπάρχει αγωνιστική απραξία και το μόνο που θα συνεχίσει να λειτουργεί είναι η ακαδημία του συλλόγου που αποτελεί και την ελπίδα για το μέλλον (μην ξεχνάμε πως κάθε χρόνο πραγματοποιείται και ένα πολύ ποιοτικό καμπ).
Το οξύμωρο ωστόσο είναι πως πρόκειται για μια ομάδα που έχει ένα σημαντικό ρεκόρ μέχρι στιγμής. Μετράει 25 συνεχόμενες νίκες στην έδρα τους. Πέρυσι έκανε το 13 στα 13. Το ίδιο έκανε και πρόπερσι στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ όταν και σημείωσε 11 στα 11. Τελευταία ήττα για τον Αμπελώνα στην έδρα του ήταν στις 28 Μαρτίου του 2009 από τους Τιτάνες Παλαμά για την 9η αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Αν λοιπόν προσθέσουμε και τη μια αγωνιστική από την περίοδο του 2008 – 2009 τότε οι συνεχόμενες νίκες φτάνουν τις 25. Κι όμως δεν μπορεί να αγωνιστεί καθόλου φέτος.
ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΕ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑ Λ.
Αντίθετα στις άλλες ομάδες του νομού Λάρισας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στον Φοίνικα και τον Αστέρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ή για να ακριβολογούμε δεν έχουν καμία σχέση. Υπάρχει υψηλό ηθικό, προγραμματισμός και όνειρα για τη φετινή χρονιά. Οι προβλέψεις είναι πως τόσο η μια όσο και η άλλη λαρισινή ομάδα αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τη στιγμή μάλιστα που ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι της κατηγορίας τότε σίγουρα η πόλη της Λάρισας θα έχει πολλές πιθανότητες να πανηγυρίσει μια άνοδο στη Β’ Εθνική.
Τα ρόστερ και των δύο έχουν ολοκληρωθεί και οι μεταγραφικές επιτυχίες δεν έλειψαν από κανέναν. Ο Φοίνικας τάραξε τα νερά με τον Δημήτρη Σπανούλη ενώ ο Αστέρας ενέταξε στο ρόστερ του έναν πρωταθλητή Ευρώπης με τον Άρη, τον Γιάννη Λάππα.
Οι «μελανόλευκοι» μάλιστα μετά από πολλά χρόνια θα μετακομίσουν και στο κλειστό της Νεάπολης δείχνοντας πως θέλουν τον κόσμο της Λάρισας να τους στηρίξει σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Θα ξεκινήσει την προετοιμασία του, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 18:00. Ο τεχνικός Αντώνης Κυρατζής έχει ζητήσει να δοθούν 8 φιλικά συνολικά ως την έναρξη της σεζόν. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθούν όλα αυτά.
Από την άλλη ο Αστέρας (που ξεκινάει την προετοιμασία του στις 25 Αυγούστου) έχει οριστικοποιήσει όλες τις ημερομηνίες των φιλικών αγώνων. Θα παίξει με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Λάρισα στις 10 Σεπτεμβρίου. Μετά θα ακολουθήσουν τα εξής: 15/9 Νίκαια, 17/9 ΓΣ Βόλου, 20/9 Φοίνικας, 24/9 Μεταμόρφωση, 1-2/10 τουρνουά με ΓΣ Βόλου, Μεταμόρφωση, Φοίνικα και Αστέρα, 18/10 Αιγίνιο και 15-16/10 τουρνουά στο Βόλο. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 23/10/2011.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass