OYTDOOR CROSSFIT: ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το... εξοχικό γυμναστήριο της Λάρισας

* ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2011 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:21
Όσοι πιστεύετε πως γυμναστήριο σημαίνει κλειστός χώρος, με συνεχόμενες ασκήσεις στα όργανα, ατελείωτα 15άρια σε τέσσερις τοίχους και διάδρομος μπροστά σε μια οθόνη τηλεόρασης βλέποντας και την αγαπημένη τηλεοπτικη σειρά καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε. Μια νέα τάξη πραγμάτων ήρθε στην πόλη της Λάρισας. Ένας καινούριος τρόπος ομαδικής εκγύμνασης σε εξωτερικούς χώρους το Outdoor CrossFit. Είκοσι και τριάντα άτομα έχοντας για οδηγούς έμπειρους γυμναστές με καινοτόμες προτάσεις για το τι σημαίνει πραγματικά γυμναστική υλοποίησαν μια καινούρια ιδέα που κυρίως στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση.
Ο Γιώργος Μιχμίζος, η Γεωργία Γκόλτσου, ο Σπύρος Ψαρογιώργος και ο Άκης Τσιντζιράκος είναι οι τέσσερις γυμναστές του γυμναστηρίου My Gym που με ιδιοκτήτη και ηγέτη τον Αλέξη Μαλαμά ξεκίνησαν εδώ και κάμποσο διάστημα το νέο τρόπο γυμναστικής. Όλοι τους άλλωστε έχουν στενή σχέση με τον αθλητισμό καθώς ο καθένας είχε κάποιες διακρίσεις. Τρεις με τον στίβο, ένας με την πάλη και ένας με ορειβασία και αναρρίχηση.
Ο Μαλαμάς πρώτος από όλους στο τριπλούν με 7 πανελλήνια πρωταθλήματα, νίκες σε Βαλκανικούς αγώνες ακόμα και συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Μιχμίζος στα αγωνίσματα των 400 και 800 μέτρων είχε πανηγυρίσει μια νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παίδων. Η Γκόλτσου έχει τρία πανελλήνια μετάλλια στα αγωνίσματα των 100 και 200 μέτρων ενώ έχει και συμμετοχές σε Βαλκανικούς. Ο Σπύρος Ψαρογιώργος με τη σειρά του διακρίθηκε στην πάλη έχοντας συμμετάσχει με επιτυχία σε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα. Τέλος, ο Άκης Τσιντζιράκος είναι ο extreme της παρέας καθώς ασχολείται εδώ και χρόνια με την αναρρίχηση, την ορειβασία και τη ναυαγοσωστική.
Δύο από αυτούς ο Αλέξης Μαλαμάς και ο Γιώργος Μιχμίζος επισκέφτηκαν την «Ε» με σκοπό να μας πούνε δύο λόγια σχετικά με τη νέα αυτή τάση.
«Μέχρι στιγμής βγήκαμε τρεις φορές σε εξωτερικό χώρο να γυμνάσουμε τα μέλη του γυμναστηρίου» σημειώνει ο Αλέξης Μαλαμάς και συνεχίζει «παρατηρούσαμε πως ο καιρός ήταν ιδανικός και πως κάποιοι ίσως να έχουν κουραστεί στον εσωτερικό χώρο. Γνωρίζοντας πως αυτό στην Ευρώπη γίνεται εδώ και πολλά χρόνια αποφασίσαμε πως ήρθε η στιγμή να το προσπαθήσουμε και εμείς. Μόλις το ανακοινώσαμε είδαμε πως υπήρξε ανταπόκριση. Αρχικά πήγαμε στο Άλσος και είδαμε πως ο κόσμος το παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και έτσι αποφασίσαμε να το πραγματοποιήσουμε ακόμα δύο. Πήγαμε στο Κηποθέατρο και στον χώρο της δημοτικής πισίνας στη Νεάπολη. Τώρα λόγω του καλοκαιριού το σταματήσαμε αλλά από τον Σεπτέμβρη θα ξανανοίξουμε τα προγράμματα αυτά και θα συμπεριλάβουμε και ανθρώπους που δεν θα είναι μέλη του γυμναστηρίου».
Γιατί όμως το κάνετε αυτό ρωτήσαμε τον Γιώργο Μιχμίζο που έχει και μεταπτυχιακό στα ΤΕΦΑΑ «Άσκηση και Υγεία».
«Η γυμναστική είναι ευεξία. Οι περισσότερες δουλειές των ανθρώπων είναι εδώ και χρόνια στα γραφεία. Γι’ αυτό αποφασίσαμε πως είναι ευκαιρία ορισμένα από αυτά που κάνουμε μέσα στο γυμναστήριο να τα πραγματοποιήσουμε σε κάποιο εξωτερικό χώρο. Φυσικά δεν μεταφέρουμε όλα τα όργανα, τους πάγκους, τα βάρη. Δεν κάνουμε κανενός είδους μετακόμιση. Παίρνουμε κάποια μικρά στρώματα, αλτιράκια, και μπάλες με σκοπό να βοηθήσουμε τις ασκήσεις που έχουν να κάνουν με το σώμα. Η νέα τάση της γυμναστικής άλλωστε είναι να γίνονται ασκήσεις με το βάρος του σώματος».
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Ποιός όμως είναι ο στόχος αυτού του τρόπου εκγύμνασης, ρωτήσαμε τον Γιώργο Μιχμίζο που μας είπε:
«Στόχος μας δεν είναι η γράμμωση. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να μπορούν να αντεπεξέρχονται με μεγαλύτέρη άνεση στα μικρά καθημερινά τους καθήκοντα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σηκώνοντας ένα απλό κιβώτιο με χαρτί για τον εκτυπωτή του υπολογιστή τους πιάνονται. Έτσι απλά. Εμείς θέλουμε να τους μάθουμε πώς να χρησιμοποιούν σωστά το σώμα τους και την κατανομή του βάρους τους. Στόχος δηλαδή είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η δύναμη, η απόκτηση ευλυγισίας και η αντοχή. Αυτά είναι τα στοιχεία που δίνουμε σημασία» είπε και εκείνη τη στιγμή πήρε την πάσα ο Αλέξης Μαλαμάς που ανέφερε: «Όμως παράλληλα αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά την έννοια της συνεργασίας στην άσκηση και αυτό δίνει άλλη διάσταση στην κοινωνικοποίηση του ατόμου. Κάτι που ίσως μερικοί το έχουν ξεχάσει. Επίσης είναι πολύ διαφορετικό να αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του σώματός σου στον εξωτερικό χώρο όταν γυμνάζεσαι. Είναι πολύ διαφορετικό από τον κλειστό χώρο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass