ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 12-10

Στα ημιτελικά η εθνική πόλο γυναικών

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2011 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:20
 Στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σανγκάης προκρίθηκε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών μετά τη νίκη της με 12-10 επί της Ολλανδίας στο νοκ-άουτ προημιτελικό και πλέον στοχεύει για μία θέση στο βάθρο. Στον ημιτελικό της Τετάρτης η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.
Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την εθνική, η οποία είχε προβλήματα στην άμυνα στην πρώτη περίοδο. Οι Ολλανδές έβρισκαν σουτ από την περιφέρεια και προηγήθηκαν 4-2, με τη Σταυρούλα Αντωνάκου να πετυχαίνει δύο τέρματα και να κρατάει «ζωντανή» την ελληνική ομάδα. Το μακρινό σουτ της Τσουκαλά στην εκπνοή της πρώτης περιόδου μείωσε σε 4-3, κυρίως όμως άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα, κάτι που φάνηκε στη συνέχεια. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση «διάβασαν» σωστά την ολλανδική άμυνα που άφηνε πολλά περιθώρια για αμαρκάριστα σουτ από το κέντρο και από δεξιά. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο η εθνική σημείωσε τρία σερί γκολ και προηγήθηκε 6-4, ενώ παράλληλα «έσφιξε» τη δική της άμυνα, δυσκολεύοντας τις ολλανδικές επιθέσεις.
Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενο με 8-5 και έφτασε στο +5 (10-5) στις αρχές της τρίτης περιόδου. Ο προημιτελικός φυσικά είχε πολύ δρόμο και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει από νωρίς τα όπλα, που πίεσε και έκανε ένα μικρό σερί 3-0 μειώνοντας σε 10-8 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Το πέναλτι που κέρδισε η Ασημάκη και αξιοποίησε η Ρουμπέση στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου, αποδείχθηκε φάση «κλειδί», αφού οι παίκτριες του Μάουρο Μαουγκέρι έκαναν πολύ βιαστικές επιθέσεις στη συνέχεια και δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Τελευταία ευκαιρία για τις «οράνιε» το άστοχο σουτ της Φέρμεερ, 1΄38΄΄ πριν τη λήξη, σταμάτησε στο δοκάρι της Κούβδου και «σφράγισε» την πρόκριση της ελληνικής ομάδας.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2
Διαιτητές: Μπργκούλιαν (Μαυροβούνιο), Μπαλφανμπάγιεφ (Καζακστάν)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδόνη, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 2, Λαρά, Γούλα (δεν έπαιξε)
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μάουρο Μαουγκέρι): Φαν ντερ Μέιντεν, Σμιτ 1, Φ.Καμπούτ 2, Χακβέρντιαν 1, Φαν ντερ Σλόοτ, Στόμπχορστ, Φαν Μπέλκουμ 3, Ρέμερς 2, Χ.Καμπούτ, Φέρμεερ 1, Κλάασεν, Κλόοτ, Χάινις (δεν έπαιξε)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass