ΠΕΤΥΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

«Αγκαλιά» με τη Β΄ Εθνική ο εκπληκτικός Οικονόμος

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2012 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:42
Των Χρήστου Αρχοντούλη, Χρίστου Τζίκα
Φωτ. Κώστας Τσάντζος
 
Το…τρένο από την Τσαριτσάνη, ο Οικονόμος, συνέχισε χθες να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τη Β΄ Εθνική κατηγορία, κερδίζοντας μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση τη Νίκη Βόλου στο θεσσαλικό ντέρμπι, με σκορ 1-0.
Πάνω από 1000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Γιώργος Μητσιμπόνας» παρακολούθησαν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, γκολ, αποβολές, πολλές συγκινήσεις, πάθος και μεγάλη αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο 90΄+6.
Φανερά συγκινημένος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Οικονόμος Γιάννης Τόλιος στο τέλος, σε δηλώσεις που έκανε στην «Ε» επισήμανε τα εξής:
«Είναι από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου και ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την υπερπροσπάθεια που έκαναν και γι΄ αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας χαρίζουν. Είναι παλικάρια και μας κάνουν υπερήφανους. Ευχαριστώ και τον κόσμο για την πολύτιμη συμπαράσταση και την άψογη συμπεριφορά του. Μέχρι τώρα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μέναμε με δέκα παίκτες, αλλά σήμερα (σ.σ. χθές) τα καταφέραμε και με οκτώ. Αυτός ο Οικονόμος είναι για μεγάλα πράγματα και συνεχίζουμε το υπέροχο αυτό ταξίδι…».
Αγωνιστικά, ο Οικονόμος ξεκίνησε ψυχωμένα, με πολύ ενθουσιασμό και δυνατά το παιχνίδι, ευτύχησε δε να προηγηθεί στο 4ο λεπτό με πέναλτι του μόνιμου σκόρερ του Κώστα Μπανούση.
Το γκολ αυτό έδωσε …αέρα στους παίκτες του Γιώργου Καλτέκη, που
κέρδισαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και με το που έκλεβαν την μπάλα έβγαζαν γρήγορες αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.
Από τη Νίκη νευρικοί οι αμυντικοί, έκαναν αρκετά λάθη και «πουλούσαν» μπαλιές στους γηπεδούχους.
Πάντως τόσο ο πορτιέρο του Οικονόμου Βαγγέλης Πίτκας όσο και ο τερματοφύλακας της Νίκης Βούρας πραγματοποίησαν σωτήριες αποκρούσεις. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν για τις δύο ομάδες.
Στην επανάληψη η Νίκη όπως ήταν επόμενο προσπάθησε να πιέσει περισσότερο, όμως ο Οικονόμος ήταν από… ατσάλι ενώ οι παίκτες του νίκησαν και την κούραση από το πολύωρο ταξίδι στη Ζάκυνθο.
Χρειάστηκε φυσικά και η τύχη διότι οι Βολιώτες είχαν δυο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 85΄ο Παλάσκας έχασε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει το 2-0.
Η νίκη όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θεωρείται πέρα για πέρα δίκαιη, αν αναλογισθούμε ότι η ομάδα της Τσαριτσάνης τελείωσε τον αγώνα με οκτώ παίκτες και όλοι οι ποδοσφαιριστές του Οικονόμου είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
Με το τρίποντο αυτό ο Οικονόμος γίνεται το μεγάλο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στη Β΄ Εθνική κατηγορία, αλλά σίγουρα ακόμη θα χρειασθεί εξίσου μεγάλη προσπάθεια, για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.
Ο προπονητής του Οικονόμου Γιώργος Καλτέκης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Πίτκας, δεξιά στην άμυνα ο Παπακωνσταντίνου, αριστερά ο Πρικάκης κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Τσιανάκας με τον Οικονόμου, αμυντικά χαφ ο Λεβνάιτς με τον Νικούλη, πιο μπροστά ο Μπαλής, και στην επίθεση άλλαζαν συνεχώς θέση οι Παπαϊωάννου, Μπανούσης και Κουλτσιάκης.
Από την άλλη πλευρά η Νίκη Βόλου ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Περικλής Αμανατίδης χρησιμοποίησε τον Βούρα, δεξιά στην άμυνα τον Στουρνάρα και αριστερά τον Λαμπρόπουλο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Δεληζήση και Χολέβα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Διαμαντίδης και ο Ριζογιάννης, ενώ πιο μπροστά τους ο Λαζαρίδης δεξιά και ο Κυριακίδης αριστερά. Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Παυλίδης και Πουλάκος.
ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
1’ Ο Πουλάκος επιχείρησε το σουτ και απέκρουσε την μπάλα ο τερματοφύλακας Πίτκας
4’ Ο Χολέβας ανέτρεψε στην περιοχή τον Παπαϊωάννου και ο διαιτητής κύριος Μάστακας καταλόγισε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κώστας Μπανούσης στη αριστερή γωνία του Βούρα και έκανε μέσα σε αποθέωση το 1-0
8’ Ο Παπαϊωάννου από αριστερά επιχείρησε τη σέντρα και ο Κουλτσιάκης από πολύ κοντά έκανε το πλασέ αλλά απέκρουσε σωτήρια την μπάλα με τα πόδια ο γκολκίπερ της Νίκης Βόλου.
10’ Ο Παυλίδης από το ύψος της περιοχής έπιασε το σουτ και ο Πίτκας απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ
11’ Σε αντεπίθεση του Οικονόμου ο Παπαϊωάννου έκανε ένα χλιαρό σουτ και ο γκολκίπερ της Νίκης μπλόκαρε την μπάλα.
16’ Ο Παυλίδης από αριστερά έπιασε το σουτ και ο Πίτκας με εκπληκτική απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του.
19’ Ο γκολκίπερ Βούρας σχεδόν βγήκε στο κέντρο του γηπέδου και πρόλαβε με τα πόδια τον Κουλτσιάκη που έφευγε μόνος του προς την περιοχή της Νίκης
20’ Σε δυνατό σουτ του Μπανούση η μπάλα πέρασε άουτ.
26’Ο Μπαλής έκλεψε την μπάλα από τον Λαμπρόπουλο έβγαλε την παράλληλη σέντρα και προ του Παπαϊωάννου έδιωξαν οι αμυντικοί της Νίκης την μπάλα σε κόρνερ.
30’ Μακρινό σουτ επιχείρησε ο Παπαϊωάννου και ο Βούρας μπλόκαρε την μπάλα
43’ Ο Πουλάκος μπήκε στην περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Οικονόμου και κατέληξε άουτ
44’ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη όταν σε σουτ του Παυλίδη η μπάλα μόλις άουτ από αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πίτκα
58΄Από πάσα του Διαμαντίδη ο Λαμπρόπουλος έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του, στη συνέχεια στο σώμα του και πήγε παράλληλα στην γραμμή του τέρματος που ευτυχώς όμως δεν την πέρασε και παρέμεινε το 1-0.
61΄Φοβερή εκτέλεση φάουλ του Νικούλη και ο Βούρας που απογειώθηκε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του, απέτρεψε την ισοφάριση.
67΄Αδύναμο σουτ επιχείρησε ο Λουκίνας και ο Πίτκας εύκολα μπλόκαρε την μπάλα.
72΄Ο Λαμπρόπουλος έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
85΄Ο Παλάσκας μόνος του βρέθηκε απέναντι στον Βούρα, στο πλασέ που έκανε ο γκολκίπερ της Νίκης απέκρουσε σωτήρια την μπάλα και στη συνέχεια την απομάκρυνε ο Λαμπρόπουλος.
88΄Από το ημικύκλιο της περιοχής ο Παπατζίκος έπιασε το σουτ και η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πίτκα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Γεώργιος Μαστακάς με βοηθούς τους Χρήστο Πελετίδη και Ηλία Παπαδόπουλο του συνδέσμου Μακεδονίας, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Λυμπούδης Αρ. του ίδιου συνδέσμου.
Ο ρέφερι πιστεύουμε ότι και στις τρεις αποβολές έδειξε μεγάλη αυστηρότητα και σίγουρα έχουν κάθε λόγο να υπάρχουν παράπονα από τους γηπεδούχους. Δεν απέφυγαν τα λάθη και οι δυο συνεργάτες του κ. Πελετίδης, Παπαδόπουλος.
Με δυο κίτρινες αποβλήθηκαν οι Λενβάιτς (47΄, 65΄), Νικούλης (89΄90’) και με απευθείας κόκκινη ο Παπαιωάννου (90΄+4).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Πρικάκης (27’), Χολέβας (4΄), Στουρνάρας (38’), Δεληζήσης (60΄), Κουλτσιάκης(62΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Πίτκας, Παπακωνσταντίνου, Πρικάκης (90΄+5 Λιλολάρι), Τσιανάκας, Οικονόμου, Λεβνάιτς, Νικούλης, Μπαλής, Κουλτσιάκης (75΄Καράμπελας), Παπαϊωάννου, Μπανούσης (49΄Παλάσκας).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Δεληζήσης, Χολέβας (73΄ Κυπτίου), Διαμαντίδης Ριζογιάννης, Παυλίδης, Λαζαρίδης (60΄Λουκίνας), Πουλάκος, Κυριακίδης (60΄Παπατζίκος)
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΙ ΑΛΛΑ
*Αστακό… θύμιζε το γήπεδο της Τσαριτσάνης καθώς υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής των ταξίαρχο κ. Οφείδη
*Οι Zvan-boys έκαναν έντονη την παρουσία τους για μία ακόμη φορά με πανό και συνθήματα υπέρ του Οικονόμου, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και φίλαθλοι της βολιώτικης ομάδας, παρά την απαγόρευση που υπήρχε για μετακίνηση οπαδών.
*Στις κερκίδες του γηπέδου «Γ. Μητσιμπόνας» διακρίναμε τον γενικό αρχηγό της ΑΕΛ Μίμη Τσακμακίδη, τον παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΛ και πρώην προπονητή του Αμπελωνιακού Τάκη Παραφέστα που είδε το ματς παρέα με τον γυμναστή Κώστα Μαντζιώκα.
*Επίσης παρών ήταν και ο βοηθός του Σούλη Παπαδόπουλου προπονητή του Πιερικού (σ.σ. πρώην τεχνικός του Βατανιακού), Τάσος Ιωαννίδης που είχε συνομιλία πριν τον αγώνα με τους ποδοσφαιριστές του Οικονόμου Θανάση Παλάσκα, Βασίλη Φλώρο και τον τεχνικό των «πρασίνων» Γιώργο Καλτέκη
*Με… μουσάκι εμφανίστηκε στο γήπεδο ο αμυντικός της Νίκης Βόλου και πρώην παίκτης της ΑΕΛ, Βαγγέλης Στουρνάρας
*Την αποθέωση γνώρισε κατά την είσοδό του στο γήπεδο ο πρώην παίκτης του Οικονόμου και νυν ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Μούτσα Μπλέντι, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Τσαριτσάνη.
* Τον αγώνα παρακολούθησε και ο προπονητής της ΑΕΛ, Μιχάλης Ζιώγας.
*Παρέα παρακολούθησαν το παιχνίδι οι πρόεδροι της ΕΠΣ Λάρισας και Καρδίτσας κ. Ζήσης Γρηγορίου και Μανώλης Παλάσκας αντίστοιχα.
Από τη διοίκηση της Ένωσης ήταν και οι Τέλης Γκούμας, Σταύρος Πουλαράκης, Βασίλης Νταβαρούκας (πρόεδρος Ε/Δ της ΕΠΣΛ).
*Τριπλή αλλαγή σε εκτέλεση πλάγιου άουτ είχαμε στο 7΄, μετά από υπόδειξη του δεύτερου επόπτη κ. Παπαδόπουλου.
*Στο 80΄αποβλήθηκε ο γενικός αρχηγός της Νίκης Βόλου ο Ελασσονίτης Πέτρος Τσιτσιμπής και ένα λεπτό μετά είχαμε προσωρινή διακοπή του αγώνα λόγω τραυματισμού του διαιτητή κ. Μάστακα.
Επίσης αποβλήθηκε και ο τεχνικός του Οικονόμου Γιώργος Καλτέκης στο 90΄+2, για διαμαρτυρία προς τον πρώτο επόπτη.
*Ένταση είχαμε στο τέλος κατά την αποχώρηση των φιλάθλων της Νίκης Βόλου και χρειάσθηκε η επέμβαση από τα ματ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
Οικονόμος-Νίκη Βόλου         1-0
Πανηλειακός-Ζάκυνθος        2-2
Η ΒΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
Οικονόμος      4-2     7
Νίκη Βόλου    7-3     6
Πανηλειακός 5-11   4
Ζάκυνθος       3-4     2
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
(ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ)
Πανηλειακός-Οικονόμος
Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass