ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με φόντο τον… Διεθνή Γύρο Θεσσαλίας 2013

ΠΑΡΕΤΕΘΗ ΧΘΕΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΙΔΗΣΗ ΕΝΟΣ… ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2012 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:37
Του Κ. Γκιάστα
Είδηση και μάλιστα με διεθνή χαρακτήρα βγήκε από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στον Νομό της Λάρισας. Η είδηση είναι πως σχεδιάζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας να πραγματοποιηθεί μια διεθνής διοργάνωση (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Διεθνή Γύρο Θεσσαλίας) το 2013, μια διοργάνωση που πραγματικά θα κεντρίσει το ποδηλατικό ενδιαφέρον αρκετών σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Όσον αφορά τώρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας όλα δείχνουν πως είναι έτοιμα για το τριήμερο 22, 23 και 24 Ιουνίου. Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.
Αρχικά τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός που ανέφερε τα εξής: «Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι μια μεγάλη από τις κορυφαίες εκδηλώσεις και αγώνες ποδηλάτου. Σε αυτό θα ήθελα να ζητήσω τη συμμετοχή όλων σε εκκίνηση και τερματισμό. Επίσης θα ήθελα συμμετοχή όλων από τις περιοχές που θα περάσουν δηλαδή στον Τύρναβο, στην Ελασσόνα, στο Δαμάσι, στο Συκούριο και σε άλλες διαδρομές ο κόσμος να αγκαλιάσει την εκδήλωση και να προστατεύσει τον αγώνα. Ιδίατερα το τελευταίο είναι σημαντικό γιατί γίνεται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες καύσωνα.
Ευχαριστώ τον κ. Τερζή που είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γιατί έχουμε και σχέδια για το μέλλον. Περνάει ένα μήνυμα πως συνεργαζόμενοι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ευχαριστώ επίσης τον Ποδηλατικό ΓΣ Λάρισας, την τροχαία, τους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνα, Τεμπών και τον Δήμο Λάρισας γιατί είναι μια μεγάλη διοργάνωση που αυξάνει το αίσθημα της μάχης και του σχεδίου. Για να τρέξεις σε έναν αγώνα 150 χιλιομέτρων πρέπει να έχεις επιμονή αφοσίωση και σχέδιο, μηνύματα των καιρών δηλαδή.
Οι αγώνες αυτοί τονώνουν και την τοπική κοινωνία.
Να πω σε όλους να αγκαλιάσουν τον αγώνα, θα ενημερώνονται για τους αγώνες συνεχώς και επίσης ευχαριστώ τους εθελοντές».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Τερζής τόνισε: «Να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό γιατί με την επιμονή του και το πάθος του έρχεται ένας αγώνας σπουδαίος. Πριν από έξι μήνες είχαμε μια επαφή με δική του πρωτοβουλία. Είναι ένας άνθρωπος με αθλητική κουλτούρα και με πάθος για να προβάλλει τις ομορφιές του τόπου του. Μαζί με τον κ. Ρεντζιά που τον ευχαριστώ και αυτόν πρότειναν να γίνει ένας μεγάλος διεθνής αγώνας εδώ. Εμείς τότε σχεδιάζαμε το γύρο Ελλάδας και γι’ αυτό προτείναμε πως είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε με ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου. Έτσι να δούμε πώς θα τα πάει και μετά να πάμε σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση.
Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή που στερήθηκε από τους Μεσογειακούς Αγώνες πολλά. Εμείς προτείνουμε πως οι Ομοσπονδίες αν έφερναν όλες από μια διοργάνωση στη Θεσσαλία τότε θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί και καλύτερο.
Το πανελλήνιο γίνεται σε μια όμορφη διαδρομή και γι’ αυτό ευχαριστώ τον Ταξίαρχο που είναι εδώ μαζί μας που έχει τη δικαιοδοσία έτσι ώστε να γίνει με ασφαλές τρόπο ένας αγώνας. Ευχαριστώ τους δημάρχους και καλώ όλους τους πολίτες να αγαπήσουν το ποδήλατο. Είναι και μέσο μετακίνησης και παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως είναι το πρώτο παιχνίδι που αγκαλιάζουν τα παιδιά» είπε και κατέληξε με τα εξής: «Ευχαριστώ επίσης τον κ. Σάββα Τσοπούρογλου, το ΠΓΣ Λάρισας και την τοπική επιτροπή της Κεντρικής Ελλάδας που προσφέρουν πολλά. Χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν διοργάνωση».
Επίσης τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας κ. Οφείδης που υπογράμμισε τα παρακάτω: «Οι ποδηλατικοί αγώνες είναι ένα γεγονός που θα αναδείξει την περιοχή. Η Ελληνική Αστυνομία καλείται να ανταποκριθεί στην ομαλή διεξαγωγή του και στην ασφάλειά του. Η διαθέσιμη δύναμη της ΑΔ Λάρισας, κυρίως δικυκλιστές θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και παρακαλούμε να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων. Θεωρώ πως είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά συνάμα οι συνάδελφοι αστυνομικοί θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό για να πετύχουν».
Στη συνέχεια μίλησε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Μαλάκος που τόνισε: «Ως δήμαρχος Τυρνάβου θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τον πρόεδρο Ομοσπονδίας κ. Τερζή, την τοπική επιτροπή ποδηλασίας γιατί φέτος θα έρθει μια σημαντική διοργάνωση στην περιοχή. Επίσης θα περάσουν οι αγώνες από τον Τύρναβο ενώ ο τερματισμός στις γυναίκες θα γίνει στην Τύρναβο. Να μην ξεχνάμε πως το ποδήλατο είναι ένα από τα βασικότερα μέσα μεταφοράς στην περιοχή τόσο στην πόλη του Τυρνάβου όσο και στα χωριά. Θα ήθελα πραγματικά να κάνω μια έκλησση προς όλους τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. Θεωρούμε πως η μεγάλη τιμή που μας δίνεται είναι μεγάλη και χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να αναδείξουμε το αθλητικό ιδεώδες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».
Τέλος τοποθετήθηκε και η «ψυχή» του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, ο πρόεδρός του κ. Σάββας Τσοπούρογλου που είπε: «Είναι μια σπουδαία διοργάνωση που έρχεται στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό όχι μόνο τώρα αλλά και τότε που ήταν βουλευτής. Ο Ποδηλατικός ΓΣ Λάρισας θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass