ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Μία ιδέα με σκοπό να γίνει θεσμός

* ΤΟ «1st BASKETBALL SUMMER CAMP OF LARISSA» ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2012 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:37
Του Χρίστου Τζίκα
Γύρω στα 15 χρόνια είχε να γίνει camp στην πόλη της Λάρισας αλλά η ιδέα των κ. Δημήτρη Δεληχρήστου, Αντώνη Πάκα και Μίρσα Κούρτοβιτς για το «1st Basketball summer camp of Larissa» αποκτά «σάρκα και οστά» μιας και με τη συνεργασία τεσσάρων συλλόγων της Λάρισας, των Φοίνικα, Αστέρα, Κεραυνού και Πελαργού και με τη βοήθεια του ΔΟΠΑΕΛ, θα λάβει μέρος από της 20-29 Ιουνίου στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο τη πόλης.
Χθες οι διοργανώτριες ομάδες και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Τσακίρης Μιχάλης έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο «Χατζηγιάννειο» σχετικά με το camp, αλλά και τα ονόματα που θα βρίσκονται.
Συγκεκριμένα στο camp θα συμμετέχουν κορυφαία ονόματα του χώρου του μπάσκετ όπως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής (πρώην προπονητής Γυμναστικού και Ολύμπιας), ο Βαγγέλης Αγγέλου με το υπόλοιπο τεχνικό team του πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης Ολυμπιακού, ο κορυφαίος Λαρισαίος προπονητής, Γιάννης Τζήμας και πολλοί παίκτες όπως ο Δήμος Ντικούδης, ο Γιάννης Λάππας και ο Γιώργος Τσιάρας. Μάλιστα ενημερωθήκαμε πως γίνονται προσπάθειες για να δώσει το «παρών» και ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Τσακίρης Μιχάλης λέγοντας τα εξής: «Το λαρισινό μπάσκετ περνάει κρίση κι ο ΔΟΠΑΕΛ μαζί με τις ομάδες του Φοίνικα, Κεραυνό, τους Πελαργούς και τον Αστέρα Λάρισας. Θα διοργανώσει από τις 20-29 Ιουνίου το «1st basketball summer camp of Larissa» το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην πόλη. Κορυφαίοι μπασκετμπολίστες και προπονητές θα παρευρεθούν, για να μπορέσουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν προπονήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά το κ. Δεληχρήστο και όλους όσοι συμμετέχουν γιατί η ιδέα ανήκει σε αυτούς και εμείς σαν οργανισμός την υλοποιούμε. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να είναι προς το καλό του λαρισινού μπάσκετ και ευελπιστώ μια μέρα η Λάρισα να έχει στην ξανά στην Α1 Κατηγορία ομάδα όπως της αρμόζει».
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αστέρα κ. Μπαζάκης Κώστας: «Η ιδέα ανήκει στον Δημήτρη Δεληχρήστο, στον Αντώνη Πάκα και στον Μίρσα Κούρτοβιτς. Εμείς σαν Αστέρας αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε, γιατί στο μπάσκετ πρέπει να γίνονται τέτοιες ενέργειες για να πάμε το άθλημα πιο μπροστά. Τέτοιο camp εδώ στην πόλη μας έχει να γίνει γύρω στα 15 χρόνια ενώ δικιά μας φιλοδοξία είναι να επαναληφθεί και τις επόμενες χρονιές και να αποτελέσει θεσμό. Ζητούμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή από τα παιδιά της πόλης, ανεξάρτητα σε ποιους συλλόγους αγωνίζονται ενώ το κόστος είναι πάρα πολύ μικρό. Τέλος σαν διοργανωτές υποσχόμαστε ότι σε αυτό το 10ήμερο τα παιδιά θα προπονηθούν σωστά, θα μάθουν πολλά, αλλά πάνω από όλα θα ψυχαγωγηθούν».
Στη συνέχεια ο κ. Δεληχρήστος Δημήτρης, υπεύθυνος της ακαδημίας του Φοίνικα και παίκτης και ένας εκ των τριών που είχε την ιδέα για το camp ανέφερε ότι: «Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς τον ΔΟΠΑΕΛ για τη στήριξη που μας πρόσφερε ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το εγχείρημα. Φέρνουμε στη Λάρισα το team της κορυφαίας ομάδας της Ελλάδας και Ευρώπης συν κάποια από τα κορυφαία ονόματα στον χώρο του αθλητισμού που κατά κύριο λόγο είναι Λαρισαίοι ή έπαιξαν και διδάξαν εδώ σε ομάδες. Δεν θα έρθουν απλά για να μιλήσουν στα παιδιά, αλλά θα έρθουν για να κάνουν προπονήσεις και να διδάξουν και θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω εκτός από τον Μίρσα Κούρτοβιτς και τον Αντώνη Πάκα, τον Βασίλη Σπετσιώτη και τον Θανάση Μπουλιάκη, εμείς θα είμαστε ουσιαστικά που θα οργανώσουμε το camp και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην φύγει κανένα παιδί δυσαρεστημένο και θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού τουλάχιστον στη Θεσσαλία».
Ο κ. Πάκας Αντώνης προπονητή της ομάδας του Κεραυνού μίλησε για τα ονόματα που θα συμμετάσχουν και την όλη προσπάθεια: «Περάσαμε πολλές ώρες στα τηλέφωνα και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που θα μας τιμήσουν και όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Συγκεκριμένα τον κ. Αλεξανδρή που έχει περάσει από τη Λάρισα και είναι η ζωντανή ιστορία του μπάσκετ, έχοντας περάσει από Γυμναστικό, Ολυμπία, τον κ. Τζήμα που είναι ο κορυφαίος Λαρισαίος προπονητής και τον κ. Ανδρέα Γκατζούλη ο οποίος είναι γυμναστής του Ολυμπιακού και με χαρά του προσπάθησε να φέρει όλο το team του Ολυμπιακού. Θέλουμε να γίνει αυτό το camp θεσμός, έτσι ώστε και τα επόμενα χρόνια να συνεχιστεί μιας και το μπάσκετ είναι το αγαπημένο άθλημα των Λαρισαίων».
Ο κ. Μίρσα Κούρτοβιτς προπονητής της αντρικής ομάδα του Κεραυνού και των ακαδημιών του Πελαργού αναφέρθηκε στη προσπάθεια να έρθει και ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: «Για εμάς το σημαντικότερο πράγμα είναι να μάθουν τα παιδιά και από εμάς και από τους προπονητές που θα έρθουν από τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Επίσης να σημειωθεί πώς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να φέρουμε και τον κορυφαίο προπονητή Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς».
Τελευταίος πήρε το λόγο ο κ. Μπουλιάκης Θανάσης, προπονητής του Αστέρα και δήλωσε ότι,: «Θεωρώ εν μέσω κρίσης η οποία επηρεάζει και το μπάσκετ, ότι θα γίνει το καλύτερο camp που έχει διοργανωθεί στη Λάρισα και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Τσακίρη, το Δημήτρη Δεληχρήστο, τον Αντώνη Πάκα και τον Μίρσα Κούρτοβιτς που μου δίνουν την ευκαιρία να είμαι μέλος του προπονητικού team που θα διδάξει τα παιδιά πράγματα που θα δουν για πρώτη φορά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass