ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΓΧΗΣΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Αργοναύτες από τη... Λάρισα στο BBC

* Ο ΧΑΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΟΥΝ ΚΟΥΠΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2012 3:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:36
 Του Κ. Γκιάστα
Με λαρισινά κουπιά ολοκληρώνονται σήμερα τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ
από εταιρία παραγωγής ταινιών της Αυστραλίας σχετικά με τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το BBC και άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, έχει τα γυρίσματα εντός του Παγασητικού κόλπου με τη συμμετοχή κωπηλατών από τον Σύλλογο «Αργοναύτες 2008» και επιδίωξη της εταιρίας είναι το φιλμ να προσεγγίζει, όσο είναι δυνατόν, τις συνθήκες εκείνης της περιόδου.
Ανάμεσα στους κωπηλάτες είναι και μερικοί Λαρισαίοι. Όλοι τους αθλητές του Συλλόγου Όγχηστου Πλατυκάμπου. Ο Χάρης Χονδρονάσιος που είναι και ο προπονητής του συλλόγου, Νικόλαος Ζουμπελούλης φοιτητής ΤΕΙ Καβάλας, Θωμάς Αποστόλου φοιτητής ΤΕΙ Λάρισας και Κουτσικούλης Κωνσταντίνος συμβασιούχος Δήμου Κιλελέρ. Όμως μαζί με αυτούς βρίσκονταν συνεχώς στις προπονήσεις και οι Βασίλειος Ζουμπελούλης, Χρήστος Αποστόλου (μαθητής Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Πλατυκάμπου και μάλιστα έχει την τιμή να είναι το νεότερο μέλος του πληρώματος και νεότερου κωπηλάτη που είχε ποτέ η Αργώ) Γεώργιος Φλώρος και Αχιλλέας Τζιότζιος.
Η Αργώ ταξίδεψε αρχικά έως την Άφησσο όπου ήταν προγραμματισμένο να κινηματογραφηθούν εκδηλώσεις και να γίνουν υποβρύχιες λήψεις του σκάφους, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για τη Μηλίνα όπου και διανυκτέρευσε. Το Σάββατο και χθες τα γυρίσματα συνεχίστηκαν σε κοντινές περιοχές και η επιστροφή του σκάφους στο λιμάνι του Βόλου είναι προγραμματισμένη για σήμερα.
«Ζούμε μια εκπληκτική εμπειρία ξανά» δηλώνει στην «Ε» ο προπονητής του Όγχηστου, Χάρης Χονδρονάσιος που έχει λάβει μέρος στα ταξίδια της Αργούς από το 2006 και ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε την έκκληση για επάνδρωση του πληρώματος στον σύλλογο Όγχηστο.
«Όλα τα παιδιά οπλισμένα με τις αρετές και τις ηθικές αξίες που διδάχθηκαν στο σύλλογο και από το άθλημα πάλης ήταν έτοιμα να ζήσουν την εμπειρία της θάλασσας και να αποκτήσουν τη ναυτοσύνη που τόσο χρήσιμη είναι για τη ζωή του κάθε ανθρώπου» συνεχίζει για να τονίσει τη σπουδαιότητα της συμμετοχής
ΟΤΑΝ Η ΠΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ
Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η πάλη με την κωπηλασία; Ρωτάμε τον Χάρη Χονδρονάσιο που ήταν εν πλω...
Για να μας πει: «Μεγάλη» και μας το εξηγεί: «Δεν γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή αλλά κατά βάση η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Μυθολογίας πραγματεύεται ναυτικές ιστορίες, θυμηθείτε: Αργοναυτική Εκστρατεία, Τρωικός Πόλεμος, το Ταξίδι του Θησέα στην Κρήτη, και βέβαια η Οδύσσεια,
περιγράφουν χαρακτήρες ηρώων οι οποίοι υπήρξαν πρωτομάστορες της πάλης, τα ονόματα Ηρακλής, Θησέας, Οδυσσέας αρκούν για αποδείξουν ότι οι κατά κανόνα κορυφαίοι της πάλης υπήρξαν και άριστοι ναυτικοί.
Και πώς είναι δυνατόν να μην ήταν οι καλύτεροι αθλητές σε ένα τέτοιο άθλημα το οποίο απαιτεί πολλαπλές ικανότητες, και αριστεία στη θάλασσα.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το ταξίδι στη θάλασσα με πλοία εκείνης της εποχής ήταν πολύ επικίνδυνο πράγμα και από μόνο του συνιστά πραγματικό άθλο».
Συνεχίζοντας μας μιλάει και για τον Όγχηστο: «Αυτό λοιπόν καλούνται να κατακτήσουν οι νεαροί παλαιστές του Όγχηστου, να γίνουν κοινωνοί μιας τέτοιας εμπειρίας, τη δύναμη που συσσωρεύουν παλεύοντας να δαμάσουν τη θάλασσα όπως ο άνθρωπος προσπαθεί να δαμάσει την αδάμαστη φύση, και να κυβερνήσουν τον εαυτό τους όπως ο καλός καπετάνιος κυρίως την ώρα της καταιγίδας κυβερνάει το σκάφος του».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass