ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Ανοιξαν τα Κλειστά του ΕΑΚ Λάρισας

ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ * ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΚ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2012 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:36
 Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Κ. Τσάντζος
 
Λύση - έστω και προσωρινή- στο πρόβλημα των Κλειστών Γυμναστηρίων του ΕΑΚ Λάρισας δόθηκε χθες το μεσημέρι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό καθώς μετά από μαραθώνιες συσκέψεις αποφασίστηκε να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, που απαγόρευε στους συλλόγους που δεν πλήρωσαν τα ανταποδοτικά τέλη του χειμώνα να προπονηθούν.
Με ενέργειες του περιφερειάρχη εξασφαλίστηκαν τα χρήματα που απαιτούσε η διοίκηση του ΕΑΚΛ από τους συλλόγους και τα κλειστά γυμναστήρια του Αλκαζάρ, του Αγίου Θωμά και της Νεάπολης θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά όπως τον χειμώνα.
Ωστόσο το πρόβλημα δεν λύθηκε εξ ολοκλήρου καθώς τα έξοδα τρέχουν, οι οφειλές για το αέριο (πολύ μεγάλες και είναι στο όριο ξανά), για το ρεύμα, για το νερό και για τα λειτουργικά έξοδα μεγαλώνουν διαρκώς και αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ένα κοινό «μέτωπο» (συλλόγων, διοίκησης ΕΑΚΛ και περιφέρειας) για τη διεκδίκηση χρημάτων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη συνέχεια.
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Όλα ξεκίνησαν με κάποιους εκπροσώπους των λαρισινών σωματείων (Φοίβος, Αστέρας, Μύτικας, ΕΑΛ βόλεϊ, ΕΑΛ πάλη, ΑΕΛ, Σουφλάρια, Ολύμπια) και αρκετούς αθλητές να πηγαίνουν στα γραφεία του ΕΑΚ Λάρισας προβαίνοντας σε μια συμβολική κατάληψη. Εκεί ήταν και οι υποψήφιοι βουλευτές από το ΚΚΕ κ. Λαμπρούλης και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι κ. Αντωνίου, Γκόγκος και Γελαλής.
Αρχικά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Αστέρα, κ. Κώστας Μπαζάκης που ανέφερε: «Πήραμε μια απόφαση να κατεβούμε μαζικά και να κάνουμε συμβολικά κατάληψη. Δεν μπορεί εδώ και ένα μήνα να μην μπορούνε να αθληθούνε οι αθλητές. Είναι μια απόφαση άδικη και παράλογη. Αν δεν αλλάξει αυτό θα είμαστε κάθε μέρα εδώ πέρα. Μονομερής ενέργειες του τύπου κλείνω τα γυμναστήρια και σας απειλώ πως αν δεν πληρώσετε δεν τα ανοίγω τα σωματεία δεν θα μας λυγίσουν». Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΕΑΛ, κ. Δήμητρα Τριανταφύλλου που τόνισε: «Εκείνο που θέλουμε όλοι με την παρουσία είναι να φωνάξουμε πως δεν θα αφήσουμε να περάσει το μέτρο - χαράτσι για κάθε αθλητή. Ούτε τώρα ούτε τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μην ξεχνάμε πως ο στίβος κάνει κανονικά προπόνηση. Ερχόμενοι σε επαφή με ανθρώπους του στίβου δεν έχουν να πληρώσουν τίποτα αλλά ούτε έχει ειδοποιηθεί κανένας. Το ίδιο συμβαίνει και για τα βαρέα αθλήματα. Λειτουργούν κανονικά χωρίς να έχουν πληρώσει τίποτα. Είναι δυσβάσταχτο το μέτρο. Θέλουμε να μπούμε μέσα να προπονηθούμε τώρα. Όχι μόνο τώρα αλλά και από τον Σεπτέμβριο. Να λειτουργήσουν τα ΕΑΚ όπως λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς χαράτσι για κανέναν».
Όταν ενημερώθηκαν πως ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ κ. Κουτσούκης και το μέλος του ο κ. Ζαούτσος βρίσκονταν σε σύσκεψη με τον κ. Αγοραστό αποφάσισαν να μετακινηθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εκεί αφού πρώτα ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε λεπτομερώς από τους δύο εκπροσώπους του ΕΑΚΛ δέχθηκε και τους εκπροσώπους των σωματείων, τους αθλητές και τους υποψήφιους βουλευτές.
Όταν άκουσε όλες τις απόψεις, ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους πως θα δώσει λύση στο πρόβλημά τους καλύπτοντας με προσωπικές του ενέργειες το ποσό που οφείλουν όλοι οι σύλλογοι προς το ΕΑΚΛ. Αφού έγινε κάτι τέτοιο δεκτό με μεγάλη ικανοποίηση από όλους τους παρευρισκόμενους τους επίστησε την προσοχή για τη συνέχεια καθώς τους είπε πως θα πρέπει να μείνουν ενωμένοι για να διεκδικήσουν πράγματα στο μέλλον. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κατανοώ τα προβλήματα που έχει το ΕΑΚ Λάρισας. Κάποτε είχε άλλες επιχορηγήσεις που τώρα δεν υπάρχουν πια. Έχει να καλύψει μεγάλα ποσά χωρίς να έχει έσοδα. Επίσης κατανοώ όλους τους ερασιτεχνικούς συλλόγους που επίσης δεν έχουν έσοδα και θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους. Θα πρέπει να υπάρχει ενότητα και κοινό σχέδιο από δω και πέρα. Τα προβλήματα θα επανέλθουν από τον Σεπτέμβριο και θα είναι μεγάλα. Χρειάζεται συνοχή από όλους» και συνέχισε: «Ο αθλητισμός είναι ζωή, ενέργεια, αποτελεί διέξοδο απ’ τη σκληρή καθημερινότητα και διαφυλάσσει τους νέους από επικίνδυνες ατραπούς. Δυστυχώς η τραγική οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα έχει τις επιπτώσεις της και στον αθλητισμό. Σ’ αυτό το πλαίσιο χρειάζονται συμμαχίες και συνεργασίες για να λυθούν τα προβλήματα και να αποφευχθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός. Είμαστε μαζί και όχι απέναντι. Ερχόμαστε ως αξιόπιστοι συνομιλητές, παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητά μας, για να δώσουμε λύση σε μια κατάσταση η οποία απαξιώνει τον αθλητισμό».
Μάλιστα ο ίδιος επανέφερε και την πρόταση για χρηματοδότηση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων από την ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία όπως τόνισε μπορεί και οφείλει να χρηματοδοτεί τη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αυτών.
* Μετά το πέρας της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των σωματείων της Λάρισας ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη λύση που έδωσε στο πρόβλημα τονίζοντας πως ενδιαφέρθηκε τόσο πολύ για ένα θέμα που δεν είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης εξέφρασαν ευχαριστίες προς τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στο πλευρό τους.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass