Το 59ο Ράλι Ακρόπολις, το «ράλι των Θεών» πέρασε στην ιστορία...

Κρίσεις, εντυπώσεις, σχόλια...

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2012 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:35
Συνεπείς, για άλλη μια χρονιά, στο ραντεβού τους με τα δρώμενα του ράλι Ακρόπολις, του εθνικού αυτοκινητιστικού μας αγώνα υπήρξαν οι φίλοι του αγωνιστικού αυτοκινήτου Γόννων και καταγράφουν τις εντυπώσεις τους. Ένα αυτοκινητιστικό γεγονός που σε καιρούς πολυποίκιλης κρίσης, διέσωσε τον χαρακτήρα του, αν και τα σημάδια τους, άφησαν ίχνη πάνω του. Τώρα που καταλαγιάστηκε η σκόνη στα υπέροχα βουνά της Φωκίδας, Βοιωτίας και Πελοποννήσου, από το πέρασμα των «θεών», του βολάν, Ελλήνων και ξένων, καταθέτουμε τις εντυπώσεις μας για ένα γεγονός που διαχρονικά προσφέρει κυρίως, στην τουριστική προβολή της χώρας, με όλα τα παρεπόμενα (οικονομικά κ.λπ.).
- Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ράλι - το έκαναν υπόθεση της Αττικής - παρά την επιθυμία των φίλων του για επέκταση προς Λαμία και βορειότερα. Η εξαγγελία του αφεντικού της FIA (Διεθνής Ένωση Αυτοκινήτου) Ζ. Τοντ (παλιού συνοδηγού σε ράλι), για πιο μεγάλους αγώνες, ίσως οδηγήσει τα ράλι σε παλιότερες μορφές τους (δεκαετίες ’80 και ’90).
- Η απουσία ειδικών, μετά από πολλά χρόνια, στην περιοχή της Φθιώτιδας, όπου αποτελούσε τον κορμό της Ακρόπολης.
- Η για μια άλλη φορά επιβεβαίωση της κυριαρχίας του 8 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Σ. Λέμπ με τη νίκη του. Ο Αλσατός, αν και αισθάνθηκε την πίεση του Σούμπεργκ ως και τη δεύτερη μέρα, επικράτησε δίκαια. Οδεύει έτσι για τον 9ο τίτλο του...
- Η εκρηκτική παρουσία του κοσμαγάπητου Π. Σόλμπεργκ, που ξεσήκωνε τα πλήθη στο πέρασμά του δεν είχε αίσιο τέλος, αφού ένα δέντρο στην εθνική των Αγίων Θεοδώρων τον έβγαλε εκτός αγώνα.
- Η παρουσία-έκπληξη ενός ανερχόμενου Νορβηγού οδηγού της Ford, του Μ. Όστμπεργκ. Κρατήσετε το όνομα...
- Έσωσε τα προσχήματα, την τελευταία ημέρα κυρίως ο ιπτάμενος Φινλανδός, Γ. Λάτβαλα, που είναι εντυπωσιακός αλλά και πολύ επιρρεπής στο λάθος...
- Ενθαρρυντική και η παρουσία του WRC Academy των ταλαντούχων νεαρών κάτω των 25 ετών, που προαλείφονται μελλοντικά για το μεγάλο πρωτάθλημα.
- Η συγκινητική παρουσία των Ελλήνων (μετράει ο αγώνας για το ελλ. πρωτάθλημα) οδηγών που παρά τις οικονομικές δυσκολίες συμμετείχαν στηρίζοντας τη διοργάνωση.
- Τέλος, η παντός καιρού παρουσία του απαράμιλλου φίλαθλου κοινού των σπορ, μεταξύ αυτού και πολλών Λαρισαίων, που και φέτος πήρε τα βουνά για να θαυμάσει οδηγικό θέαμα. Οι λάτρεις του σπορ δείχνουν την αγάπη τους για το σπορ και η παρουσία τους, αν και λόγω κρίσης ήταν πιο μικρή, τονίζει τη διαχρονική σύνδεσή τους με το ράλι Ακρόπολις...
Υ.Γ.: Οι παραπάνω γραμμές αφιερώνονται στη μνήμη ενός παλιού φίλου του Ακρόπιλις που δεν θα είναι πλέον στην παρέα μας, αφού έφυγε πρόωρα από τη ζωή, του Βαγγ. Μπουντίνου...
Φίλοι αγωνιστικού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας Γόννων
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass