ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Μια γιορτή του τένις

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2012 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:35
O Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας, διοργάνωσε τουρνουά τένις, κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο γήπεδο, για μικρά παιδιά από ηλικίες 5 έως 10 χρονών στα πλαίσια της φιλοσοφίας και κατά τα πρότυπα των επίσημων προγραμμάτων «play tennis» και «tennis 10s» της I.T.F. σύμφωνα με τα οποία πέρα από την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, είναι απαραίτητη και η βαθμιαία διδασκαλία των τεχνικών και τακτικών στοιχείων του αθλήματος, μέσα από δημιουργικές και παιχνιδοκεντρικές δραστηριότητες. Μάλιστα ανακοίνωσε σχετικά τα εξής: «Η οργανωτική εμπειρία και επάρκεια του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας σε γήπεδα και υλικοτεχνικές υποδομές εξασφάλισαν την επιτυχία της γιορτής. Το Σάββατο 26 Μαΐου, ο Ο.Α. Νίκαιας φόρεσε τα γιορτινά του. Μουσική, χρώματα και παιδικές φωνές πλημμύρισαν το χώρο. Οι συμμετοχές από όλο το χώρο της Κεντρικής Ελλάδας, έφτασαν τα 45 παιδιά στο κόκκινο, 20 παιδιά στο πορτοκαλί και 25 παιδιά στο πράσινο γήπεδο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών.
Στο κόκκινο επίπεδο σχηματίστηκαν 4 όμιλοι, των 4 ομάδων ο καθένας. Από τις 16 ομάδες των 3-4 ατόμων που σχηματίστηκαν, οι 8 εκπροσωπούσαν χώρες παραδοσιακά δυνατές στο τένις και οι άλλες 8 χρώματα. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες παίζανε μεταξύ τους (round robin) σε mini αναμετρήσεις των 10 λεπτών. Η νικήτρια ομάδα του κάθε ομίλου δεν κρίθηκε μόνο από αυτό, αλλά τα παιδιά κλήθηκαν να συμμετέχουν σε άλλες 2 δοκιμασίες – χρονομετρημένη σκυταλοδρομία και αναζήτηση όρων τένις σε μεγάλο κρυπτόλεξο. Το σύνολο των πόντων και από τις 3 δοκιμασίες ανέδειξε τον νικητή.
Στο πορτοκαλί γήπεδο τα παιδιά ατομικά πια, κλήθηκαν να «αγωνιστούν» στα γήπεδα των 4 κορυφαίων Grand Slam του πλανήτη. Μετά από συναρπαστικούς αγώνες οι νικητές ανταμείφθηκαν με έπαθλα που παρέπεμπαν στο Australian Open, το Rolland Garros, το Wimbledon και το US Open.
Αξίζει να τονιστεί η ποικιλία των δραστηριοτήτων με θεματολογία το τένις που προσφέρθηκαν στα παιδιά εκτός γηπέδου, κατά τα διαστήματα που δεν έπαιζαν, έτσι ώστε να απασχοληθούν δημιουργικά. Κολλάζ ζωγραφικής, ψηφιδωτά, έκθεση αφίσας, γνωστικά και γλωσσικά παιχνίδια, κουΐζ, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά άλλα χρωμάτισαν ιδιαίτερα τη γιορτή. Παράλληλα και οι γονείς είχαν τη ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από έντυπα τη φιλοσοφία των προγραμμάτων της I.T.F. αλλά και να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά μαζί με τα παιδιά τους σε ποικιλία παιχνιδιών.
Δυστυχώς, ακραία καιρικά φαινόμενα το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή, δεν επέτρεψαν τη διοργάνωση των αγώνων του Πράσινου γηπέδου, αφήνοντας μια γλυκιά υπόσχεση στους μικρούς μας αθλητές για τη συνέχιση της γιορτής εν ευθέτω χρόνο.
Ο πρόεδρος του Ο.Α. Νίκαιας, κ. Καφφές Δημήτριος, συνεχάρη γονείς, συνοδούς προπονητές και μικρούς αθλητές για την άψογη αγωνιστική συμπεριφορά και παρουσία τους και ευχήθηκε η αγάπη για το άθλημα που πλημμύρισε τα γήπεδα, να πολλαπλασιαστεί και να τους οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Σημείωσε επίσης, ότι η συμβολή των προπονητών του ομίλου, Δημητρίου Παπαδημητρίου (tutor 10s), Θωμά Παπαστεργίου, Δημητρίου Νούλα, Κωνσταντίνου Φακή ήταν καθοριστική. Την οργανωτική ευθύνη και επιμέλεια της γιορτής ανέλαβε ο προπονητής του ομίλου Δημήτριος Μίζιος (tutor 11-14s)».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass