ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Κ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ

Ένταση για τα γήπεδα του ΕΑΚ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ: «ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ» - ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ» * ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΚΛ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2012 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:31
 Του Κ. Γκιάστα
Έντονο διάλογο για το θέμα των γηπέδων του ΕΑΚΛ είχαμε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας. Η μια πλευρά, αυτή των εκπροσώπων των ομάδων της πόλης που αθλούνται εκεί, ισχυρίζεται πως τα γήπεδα είναι κλειστά και ζητάνε να αλλάξει το μέτρο άμεσα από τη διοίκηση του ΕΑΚΛ. Η άλλη πλευρά, της διοίκησης του ΕΑΚΛ διά του προέδρου της κ. Κουτσούκη ισχυρίζεται πως τα γήπεδα είναι ανοιχτά αλλά για όσους μόνο είναι τακτοποιημένοι οικονομικά. Ο διάλογος ήταν έντονος και δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να ολοκληρωθεί χωρίς παρεκτροπές.
Εκπρόσωποι των σωματείων ήταν ο κ. Μπαζάκης από τον Αστέρα, ο κ. Νάκας από την ΑΕΛ, ο κ. Ηλ. Λιάκος από την Ολύμπια, ο κ. Συράκης από τον Φιλαθλητικό Λάρισας τμήμα ενόργανης, ο κ. Μωυσής από τον Μύτικα, η κ. Τριανταφύλλου και ο κ. Παπαστεργίου από την ΕΑΛ βόλεϊ και ο κ. Χρυσόπουλος από τα Σουφλάρια.
Αρχικά τοποθετήθηκε ο κ. Μπαζάκης που ανέφερε: «Αποφασίσαμε να έρθουμε για να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση να κλείσει τα γήπεδα το ΕΑΚ Λάρισας. Αυτή η απόφαση είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει άμεσα για να μπούνε όλα τα σωματεία και οι αθλητές να αθληθούνε ελεύθερα. Έπειτα θα πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί για να λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης.
Η λύση δεν είναι τα χαράτσια στα σωματεία και στους αθλουμένους. Η λύση είναι να πιέσουμε την κεντρική εξουσία που αυτή τη στιγμή είναι η ΓΓΑ για να μπορέσει να μεγαλώσει λίγο την επιχορήγηση για να λυθεί το πρόβλημα αυτό μια για πάντα. Με αυθαίρετες και μονομερείς αποφάσεις δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στον αθλητισμό της πόλης».
Από την πλευρά του ο Άκης Συράκης πρόεδρος Φιλαθλητικού Ενόργανης τόνισε: «Η λύση θα πρέπει να είναι ο Δήμος. Θα πρέπει να πάρει τα γήπεδα. Όταν βλέπουμε πως δεν συνεργάζονται τα ΕΑΚ θα πρέπει να πάρει ο δήμος υπό την εποπτεία του τα γήπεδα».
Τέλος από την πλευρά των σωματείων η κ. Δήμητρα Τριανταφύλλου, διοικητικός της ΕΑΛ βόλεϊ σημείωσε: «Στα δημοτικά γυμναστήρια γυμνάζονται ακαδημίες και πληρώνουν γι’ αυτό, καθώς έχουν συνδρομές από τα παιδιά. Στα γήπεδα του ΕΑΚ όμως προπονούνται ομάδες που μετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα. Τα σωματεία δεν θα πρέπει να χρεώνονται γιατί δεν παίρνουν επιχορήγηση. Μιλάμε για ομάδες που έχουν παίκτες οι οποίοι παίζουν για τη φανέλα, δεν μπορούμε να τους ζητάμε και λεφτά.
Όσον αφορά στη συνάντηση με τον δήμαρχο η απάντησή του ήταν να φύγουνε εκείνοι του ΕΑΚΛ και να αναλάβουμε εμείς σαν σωματεία. Κάτι τέτοιο φυσικό δεν μπορεί να γίνει άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα. Χρειάζεται πρώτα να γίνει κυβέρνηση και να περάσουν τρεις και τέσσερις μήνες.
Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί σήμερα, να μην αφήνουμε αθλητές που έχουν υποχρεώσεις εκτός αγωνιστικών χώρων».
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ
Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούκης ως πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας είπε τα εξής: «Απ’ ό,τι γνωρίζετε οι συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες. Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαν να λειτουργήσουν τα γήπεδα για το λόγο που έγιναν. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους αθλούμενους. Όμως έτσι έχει η κατάσταση.
Πήραμε μια απόφαση να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα έσοδά μας, βάζοντας ένα πεντάευρο στους συλλόγους για κάθε αθλητή. Κάτι τέτοιο όμως δεν ήρθε από τους περισσότερους.
Αυτό που ζητάμε τώρα είναι κάποτε να πληρώσουν επιτέλους. Θα πρέπει να καταλάβουνε πως όποιος επιχειρηματίας παίρνει ένα μαγαζί θα πρέπει να πληρώνει τα ενοίκια, τα ρεύματα και το αέριο. Δηλαδή δεν πληρώνουμε μόνο τους προπονητές και τις μετακινήσεις αλλά και όλο αυτό το κτιριακό συγκρότημα που μας επιτρέπει να παίζουμε εκεί μέσα.
Ή θα πρέπει να κλείσει το γήπεδο ή θα πρέπει να συνεννοηθούμε με τους φορείς για το πώς θα βρούμε αυτά τα χρήματα.
Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, το αν θα κλείσει: Ή θα πρέπει να το κλείσουμε εξ ολοκλήρου από τώρα κάνοντας κάποια οικονομία ή θα το αφήσουμε ανοιχτό αλλά όπως έχει η κατάσταση θα πρέπει τον χειμώνα να μην έχουμε αέριο και ρεύμα. Δηλαδή θα έρχονται τα παιδιά και θα κάνουν προπονήσεις μέχρις ότου θα έχει φυσικό φως και φυσικά χωρίς θέρμανση»
ΠΕΡΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούκης μίλησε με αριθμούς: «Ε λοιπόν κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Ο προϋπολογισμός είναι πολύ λίγος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε παλιά 1.300.000 και 1.600.000 ευρώ. Σήμερα όμως ανέρχεται στις 700.000 ευρώ και κάτι εκ των οποίων τα μισά είναι για τους υπαλλήλους. Όλα τα υπόλοιπα πώς θα καλυφθούν όταν μόνο το αέριο αγγίζει τις 250 χιλιάδες.
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ή θα το κλείσουμε ή θα συνεργαστούμε με τους φορείς για να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο για να λειτουργήσουμε.
Το πεντάευρο αντιλήφθηκα κάποια στιγμή πως είχε μετακινηθεί στα παιδιά από τους συλλόγους. Ε γιατί δεν ήρθε ούτε και αυτό;
Στην αρχή όταν είχαμε δυσκολίες σταματήσαμε το συνεργείο καθαριότητας από όλα τα γήπεδα. Εξοικονομήσαμε σαν ΕΑΚ Λάρισας γύρω στις 50-60 χιλιάδες ευρώ και συμφωνήσαμε με τα σωματεία να καθαρίζουν οι ίδιοι τους χώρους.
Ε λοιπόν υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Πριν από ένα μήνα είχαμε πρόβλημα με την πομόνα. Ξοδέψαμε 6 χιλιάδες ευρώ. Δεν μπορούσαμε να ποτίσουμε το γήπεδο. Έρχονται και προβλήματα που δεν τα υπολογίζεις εξαρχής.
- Θα συνεδριάσετε ξανά για το ζήτημα;
* Επειδή μίλησα με τους ανθρώπους των ομάδων και τους υποσχέθηκα θα κάνω ό,τι μπορώ, ναι θα συνεδριάσουμε έκτακτα για να πάρουμε την απόφαση αν θα ανοίξουμε τους καλοκαιρινούς μήνες για αυτούς που χρωστάνε.
Όμως εγώ ρωτάω: Είναι ηθικό κάποιοι να έχουν δώσει χρήματα και άλλοι όχι;
-Πόσοι σύλλογοι έχουν πληρώσει;
*Μόνο το 25% με το 30%. Γι’ αυτούς τα γήπεδα είναι ανοιχτά. Τα γήπεδα είναι ανοιχτά για όσους είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Δεν είναι ανοιχτά για όσους δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass