ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ

Η Θεσσαλία πέρα από τα όρια…

* ΑΥΡΙΟ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2012 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:28
 Του Σωτ. Κέλλα
Η Λάρισα είναι μια πόλη που έχει παράδοση σε διεθνείς διοργανώσεις πάλης αφού για πολλά χρόνια διοργάνωνε το διεθνές τουρνουά «Αχίλλεια» τέτοια περίοδο που ήταν στο επίσημο πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης (FILA) και συγκέντρωνε αθλητές πολλών χωρών.
Φέτος μετά από αρκετά χρόνια που σταμάτησε αυτό το πετυχημένο τουρνουά ήρθε μια άλλη διοργάνωση, το 3ο Μεσογειακό πρωτάθλημα πάλης που θα συμμετέχουν όπως δήλωσαν οι διοργανωτές 250 αθλητές από 18 χώρες και θα διεξαχθεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης (οι αγώνες αρχίζουν από τις 9.30 το πρωί μέχρι το βράδυ την ίδια ώρα).
Για τη διοργάνωση αυτή στην οποία υπάρχει και επίτιμη επιτροπή (μετέχει και ο ΓΓΑ κ. Μπιτσαξής…) δόθηκε χθες στην αίθουσα του περιφερειακούς συμβουλίου συνέντευξη Τύπου στην οποία μετείχαν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, το μέλος της FILA κ. Ροντίκα Μαρί Γιακσί (από Τουρκία), ο πρόεδρος της επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Πάλης κ. Ντιντιέ Σωβέ (Γάλος), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Πάλης κ. Κώστας Θάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής και η πρωταθλήτρια πάλης που εξασφάλισε τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου Μαρία Πρεβολαράκη.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στόχος είναι η Θεσσαλία να βγει έξω από τα όρια και η συγκεκριμένη διοργάνωση θα τη βοηθήσει καθώς σε αρκετές χώρες και αθλητές θα διαφημίσουν την ομορφιά της ενώ αποτελεί ένα μικρό αντισταθμιστικό όφελος για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η είσοδος είπε ότι είναι ελεύθερη για όλους και μπορεί ο καθένας να απολαύσει σημαντικούς αγώνες πάλης του αθλήματος των Ολυμπιονικών.
Στη συνέχεια μίλησε η κ. Γιακσί που ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τόνισε ότι στην δύσκολη οικονομική εποχή που περνάει η Ελλάδας έχουν ως στόχος αυτοί οι αγώνες να αναδείξουν τη Μεσόγειο ως μια θάλασσα φιλίας και συνεργασίας.
Κατόπιν μίλησε ο κ. Σοβέ που είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται οι αγώνες αυτοί στη Λάρισα και την Ελλάδα που παλεύει για να ξεπεράσει τα προβλήματά της και ελπίζει η διοργάνωση αυτή να βοηθήσει τον αθλητισμό της περιοχής.
Ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ Κώστας Θάνος αφού έπλεξε το εγκώμιο του περιφερειάρχη είπε ότι μια τέτοια διοργάνωση δημιουργεί καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης της Θεσσαλίας και προσπαθεί να εμπλέξει όλες τις θεσσαλικές πόλεις καθώς θα υπάρχουν δείπνα παντού…(από Βόλο μέχρι Τρίκαλα και θα γίνουν εκδρομές…).
Ανακοίνωσε ότι στην τελετή έναρξη θα τραγουδήσει ο τραγουδιστής Μπο και θα τιμηθούν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και οι άνθρωποι που πρόσφεραν στην ανάπτυξη της πάλης στη Θεσσαλία, ο Γιώργος Στουκογεώργος και ο Αποστόλης Μεσιακάρης.
Τέλος μίλησε η πρωταθλήτρια πάλης Μαρία Πρεβολαράκη που είπε ότι θα είναι ευχάριστο για τους φιλάθλους να δούνε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της τοπικής επιτροπής πάλης Θανάσης Παιδής μίλησε για την προσπάθεια να έρθουν και άλλες διοργανώσεις στη Θεσσαλία.
Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 7 μ.μ. αύριο στο κλειστό της Νεάπολης.
     
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass