ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (14.15)

Η Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα στη Λάρισα

* ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2012 4:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:26
Την Ολυμπιακή Φλόγα που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και έχει σαν προορισμό το Λονδίνο θα έχει την τιμή να υποδεχθεί σήμερα η πόλη της Λάρισας. Η φλόγα θα βρίσκεται στη Λάρισα στις 2.15 μ.μ. και θα γίνει δεκτή σε ειδική τελετή στο Αρχαίο Θέατρο.
Στο πλαίσιο της τελετής, ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει σύμφωνα με ανακοίνωσή του λαμπρές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συνεργασία του Θεσσαλικού Θεάτρου, του Δημοτικού Μπαλέτου και του Δημοτικού Ωδείου. Πιο συγκεκριμένα «κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κώστας Τσιάνος, καθώς και η πρωταγωνίστρια Ελένη Ουζουνίδου θα απαγγείλουν αποσπάσματα από την «Αμοργό» του Ν. Γκάτσου, την «Καλλιπάτειρα» του Λορέντζου Μαβίλη και την «Ιθάκη» του Κ. Καβάφη. Την ίδια στιγμή η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών. Επίσης η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου θα αποδώσει χορευτικά αποσπάσματα από τις παραστάσεις «Οι πιστοί μας φίλοι» και «Τα παιδιά έχουν νεύρα» σε χορογραφίες της Καμέλιας Δαμαλή. Τέλος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου θα αποδώσει υπό τη διεύθυνση του Γ. Μηνά τον ελληνικό εθνικό ύμνο, καθώς και τους ύμνους του Λονδίνου και των Ολυμπιακών Αγώνων».
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΧΘΕΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ
Mηνύματα ειρήνης και φιλίας στην Τουρκία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο έστειλε χθες εν τω μεταξύ η Ολυμπιακή Φλόγα, στην 5η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Το σύμβολο του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας έφτασε στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων, στον βωμό που είχε στηθεί στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τον βωμό άναψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Ζαννιάς.
Η 5η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από την Καβάλα χθες το πρωί και η Ολυμπιακή Φλόγα είχε πρώτο σταθμό την Κομοτηνή, όπου τον βωμό άναψε ο πρωταθλητής του ύψους, Κώστας Μπανιώτης. Στη συνέχεια το ιερό Φως πήγε στους Κήπους και ακολούθησαν οι Φέρες, με όλους τους κατοίκους της πόλης να έχουν βγει στους δρόμους για να υποδεχθούν τη Φλόγα. Επόμενος σταθμός ήταν η Αλεξανδρούπολη, με μια εντυπωσιακή τελετή και παρουσία κόσμου, ενώ ακολούθησαν η Ξάνθη και η Δράμα.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
Tη σημερινή 6η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει από τη Δράμα και θα περάσει από την Αλιστράτη, τις Σέρρες, την Κατερίνη, τη Λάρισα, τον Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.
ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ
Από την οργανωτική επιτροπή της Λαμπαδηδρομίας ανακοινώθηκαν επίσης τα ονόματα και οι διακρίσεις των εννέα λαμπαδηδρόμων. Επίσης αναφέρονται και τα ονόματα των συνοδών τους.
1. Λαμπαδηδρόμος: Οικονόμου Ιωάννης, Πανελληνιονίκης Στίβου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Μέλος Εθνικής Ομάδας Στίβου.
Σταθμός παραλαβής φλόγας στην οδό Βόλου (κατάστημα LIDL). Ώρα: 14.36. Συνοδοί: Οικονόμου Τριαντάφυλλος, Τσούντσουρας Σπυρίδωνας, Δρυστέλλας Αθανάσιος
2. Λαμπαδηδρόμος: Ζεϊμπέκης Χρήστος, Πρωταθλητής Ταεκβοντό, 5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006
Σταθμός παραλαβής φλόγας 50 μ. μετά το βενζινάδικο ΒΡ. Ώρα: 14.39. Συνοδοί: Μπακαβέλλος Βασίλης, Κυργιάννης Γεώργιος
3. Λαμπαδηδρόμος: Νικολαϊδης Γεώργιος , Παραολυμπιονίκης 1997 στο αγώνισμα ενός (1) σταδίου , ΑΜεΑ
Σταθμός παραλαβής φλόγας στον Άγιο Κωνσταντίνο. Ώρα: 14.42. Συνοδοί: Μηλιώνης Γεώργιος
4. Λαμπαδηδρόμος: Ζαφειρίου Μαρία, Αθλήτρια Βόλεϊ, Στρατιωτικός
3η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων
Σταθμός παραλαβής φλόγας στη συμβολή των οδών 23ης Οκτωβρίου και Κύπρου
Ώρα: 14.45. Συνοδοί: Καματσέλου Ιωάννα, Νούσια Αποστολία, Υφαντή Ευαγγελία
5. Λαμπαδηδρόμος: Κουρέτας Δημήτρης, Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Σταθμός παραλαβής φλόγας στην οδό Ελ. Βενιζέλου 32. Ώρα: 14.48. Συνοδοί: Γουναράς Δημήτριος, Γούλας Νικόλαος, Γούλας Απόστολος
6. Λαμπαδηδρόμος: Λιβάνιος Αναστάσιος, Εκπαιδευτής Kick & Ται Boxing, Wako Trainer A Level, Wako 3rd Dan, Ειδίκευση Mejiro Style- Amsterdam
Σταθμός παραλαβής φλόγας στο Α’ Αρχαίο Θέατρο. Ώρα: 15.21. Συνοδοί: Αναγνώστου Ευάγγελος, Πολυμερόπουλος Αθανάσιος
7. Λαμπαδηδρόμος: Οβτσάροβ Δημήτρης, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης, ΑΜεΑ
Σταθμός παραλαβής φλόγας στην οδό 23ης Οκτωβρίου (ξενοδοχείο Διόνυσος). Ώρα: 15.24. Συνοδοί: Αντάρας Αθανάσιος, Βαρδακάρη Δέσποινα, Γιώτας Αλέξης, Κορδάμπαλος Σπυρίδωνας, Πνάκα Αγγελική, Χύτας Γεώργιος, Μπακόλα Μαρία
8. Λαμπαδηδρόμος: Λιανού Αναστασία, Χειρουργός Οδοντίατρος, Πετοσφαίριση, 3η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Σταθμός παραλαβής φλόγας στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Γαλήνης. Ώρα: 15.27, Συνοδοί: Γερακίνης Ματθαίος, Λιανού Ειρήνη
9. Λαμπαδηδρόμος: Γαντζούδη Ολγα, Πρωταθλήτρια Ποδηλασίας, Γυμνάστρια, 3η Βαλκανική Θέση, Κάτοχος Πανελλήνιου Ρεκόρ 70 km.
Σταθμός παραλαβής φλόγας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (EUROBANK) και τερματίζει στο βενζινάδικο ΕΤΕΚΑ. Ώρα: 15.30. Συνοδοί: Τσοπούρογλου Απόστολος, Κουτζανούλης Παντελής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass