ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΜΦΙΡΡΟΠΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣΛ

Επίλογος με έντονα συναισθήματα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2012 4:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:24
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα πέρασε στην ιστορία. Ο φετινός μαραθώνιος της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας έλαβε τέλος αναδεικνύοντας πρωταθλητή την Αναγέννηση Καλοχωρίου η οποία μετά από 23 χρόνια επιστρέφει στα σαλόνια του τοπικού ποδοσφαίρου.
Το δρόμο της ανόδου παίρνουν επίσης Δήμητρα Αγιάς και Ηρακλής Χάλκης, ενώ την κατηγορία αποχαιρέτησαν οριστικά μετά τους Αμπελόκηπους και Πανιώνιο ο Κίσσαβος Συκουρίου και ο Ελευθεριακός.
Αντίθετα η αγωνία παρατείνεται για τον Όλυμπο Λάρισας (για το αν θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσω του αγώνα διαβάθμισης) αλλά και τους Ατρόμητους/Θύελλα (για το αν θα παραμείνουν στην κατηγορία) η τύχη των οποίων εξαρτάται από το αν ο Δωτιέας Αγιάς κερδίσει το στοίχημα της ανόδου στη Δ’ Εθνική.
Συνοπτικά τα παιχνίδια της τελευταίας ημέρας της φετινής διοργάνωσης:
 
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κουλούρι-Κίσσαβος 3-2
Αμπελόκηποι-Όλυμπος          0-3
Αναγέννηση Φ.-Παραπόταμος            6-2
Χάλκη-Δήμητρα Αγιάς           1-1
Γλαύκη-Ροδιακός       4-0
Βουκεφάλας-Καλοχώρι          0-2
Ελευθεριακός-Ατρόμητοι/Θύελλα     1-3
Πανιώνιος-Ομορφοχώρι         ά.α. 0-3
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Καλοχώρι        62-27   61
Δήμητρα Αγιάς            69-37   56
Χάλκη             49-27   56
------------------------------------------------------------------
Όλυμπος         47-32   55
------------------------------------------------------------------
Γλαύκη            59-41   52
Κουλούρι        46-36   47
Αναγέννηση Φ.            46-40   43
Παραπόταμος 47-43   43
Ροδιακός         39-47   38
Ομορφοχώρι   40-37   37
Βουκεφάλας    40-52               36
Ατρόμητοι/Θύελλα     44-50   35
-------------------------------------------------------------------
Συκούριο         24-40   31
Ελευθεριακός 38-56   30
Αμπελόκηποι 30-66   24
Πανιώνιος       26-71   21
* Ο Ηρακλής Χάλκης ξεκίνησε με-4 βαθμούς.
* Ο Πανιώνιος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.
 
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ         0
ΚΑΛΟΧΩΡΙ   2
Η σφυρίχτρα του διαιτητή Ζήλου ηχεί για τελευταία φορά και όλοι οι παίκτες μαζί με τον πάγκο της Αναγέννησης Καλοχωρίου γίνονται ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ μετά το 2-0 επί του Βουκεφάλα στο «Γ. Μητσιμπόνας».
Αν και υπήρχε άγχος τις τελευταίες δύο αγωνιστικές για την Αναγέννηση σε αυτό το παιχνίδι έδειξε τη σοβαρότητα που χρειαζόταν και εξασφάλισε το τρίποντο και μαζί το πρωτάθλημα, αν και χρειαζόταν μία μόλις ισοπαλία για να γιορτάσει αυτόν τον τίτλο.
Στις δηλώσεις του ο προπονητής και δημιουργός της ομάδας του Καλοχωρίου κ. Μπαλοδήμος είπε: «Είμαστε πρωταθλητές άξια, ίσως επειδή είχαμε και τη περισσότερη συνέχεια σε όλο το πρωτάθλημα. Αυτό μας κάνει όλους πολύ χαρούμενους, αλλά συγχρόνως μας γεμίζει και με ευθύνες για τη νέα χρονιά».
Φυσικά δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός της ομάδας Ιωάννης Έξαρχος για αυτή την επιτυχία: «Είναι κάτι το απίστευτο, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Αυτό που πετύχαμε είναι από τα πιο σημαντικά κατορθώματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να κρύψω πως στα δύο τελευταία ματς είχαμε τρομερό άγχος, αλλά σήμερα τα καταφέραμε και είμαστε άξιοι πρωταθλητές».
Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Αποστόλης Έξαρχος επισήμανε:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί πέτυχαν έναν άθλο. Είναι τιμή για το Καλοχώρι η επιστροφή στη μεγάλη τοπική κατηγορία μετά από 23 χρόνια κι αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία αυτή».
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι η Αναγέννηση Καλοχωρίου προηγήθηκε νωρίς μόλις στο 5' λεπτό, όταν ο Φουσίκας από τα δεξιά έβγαλε μία παράλληλη σέντρα ο Λύταινας Αντ. με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Ενώ το δεύτερο τέρμα σημειώθηκε με τη λήξη της αναμέτρησης στο 89', όταν μετά από ολέθριο λάθος Ευσταθιάδη που γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω, την ασίστ πήρε πάλι ο Λύταινας Αντ., πλάσαρε τον τερματοφύλακα που αρχικά του αρνήθηκε, αλλά μαζεύοντας πάλι το ριμπάουντ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Ενδιάμεσα ο Βουκεφάλας στο 37' κέρδισε πέναλτι όταν ο αρχηγός του Καλοχωρίου Έξαρχος Ι. ανέτρεψε καθαρά τον Χαρούλη. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μαυρομιχάλης, όμως άσχημα εκτελεσμένο στο κέντρο έδωσε την ευκαιρία στον Μαρδάνη να αποκρούσει και να κρατήσει ανέπαφη την εστία της ομάδας του.
Καλή η διαιτησία των κ. Ζήλο, Τσαπράζη και Χατζηλιόντα.
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ: Μπατζιόλας, Δούρος (50' Ευσταθιάδης), Συγκούνας, Σφυριδάκης, Νεραντζής, Μαυρομιχάλης, Ακριβόπουλος, Οικονόμου (45' Σέλλας), Χαρούλης, Σκαραφίγκας, Ντίστας (64' Θάνος)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: Μαρδάνης, Έξαρχος Ι. (82' Έξαρχος Ε.), Κοτρώνης, Έξαρχος Θ., Σαΐτης, Φουσίκας, Λίταινας Αντ., Λίταινας Μ (74' Σιούλας), Δεσπόπουλος (61' Λόυγκος), Σαμαράς Λίτσιος.
ΧΡ. ΤΖΙΚΑΣ
 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ            1
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ     1
Ο Ηρακλής Χάλκης ήθελε τουλάχιστον το βαθμό για να πανηγυρίσει την επιστροφή του στη μεγάλη τοπική κατηγορία και το πέτυχε. Στο ουδέτερο γήπεδο Πλατυκάμπου η Δήμητρα προηγήθηκε στο 8’ με τον Αρβανίτη όμως οι παίκτες του Σπύρου Μούτσιου απάντησαν γρήγορα αφού στο 27’ ο Ι. Τσιλιάκος ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ: Καλογιάννης (75’ Σαΐχ), Τσιλιάκος Αγγ., Παπαδημητρίου Χρ. (65’ Μπακαλούλης), Αλμυρούλης, Κοντοθανάσης, Βογιατζής Χρ., Γκογκότης (46’ Μπαζούλης), Παπαδημητρίου Μπ., Βογιατζής Σ., Θυμάκης, Τσιλιάκος Ι.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ: Κυρίτσης, Αρβανίτης, Τριανταφύλλου, Κατσιούλης (61’ Μπλέτσας), Δαλώσης, Παύλου, Πλατής, Φλώρος, Μπατζιανούλης Αγγ., Τσικόπουλος (46’ Γαλάνης), Πλιάγκας.
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Φ.     6
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      2
Παίζοντας το καλύτερο φετινό της παιχνίδι η Αναγέννηση Φαρσάλων, προσφέροντας γκολ και θέαμα, επικράτησε με το ευρύ (6-2) του Κεραυνού Παραποτάμου στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων και καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Άριστη η διαιτησία του Τσιτσανούδη και των βοηθών του Γκαραβέλη και Γουδουλάκη.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
4’ Ο Πάσχος προσπαθώντας να απομακρύνει την μπάλα επιτυγχάνει αυτογκόλ (1-0).
10’ Σέντρα του Μακρή και ο Απ. Θεοχάρης κάνει το 2-0.
15’ Ο Απ. Θεοχάρης με ωραία μπαλιά «βγάζει» τετ-α-τετ τον Μακρή που σημειώνει το 3-0.
30’ Σουτ του Κρικέλη η μπάλα «βρίσκει» το χέρι του Μπόγκα, καταλογίζεται πέναλτι και ο Βασίλεβ μειώνει σε 3-1.
33’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αβραμούλης σημειώνει το 3-2.
45’ Τετ-α-τετ του Ζαγγανά και 4-2.
67’ Τετ-α-τετ του Χριστοδούλου και 5-2.
85’ Ατομική προσπάθεια του Απ. Θεοχάρη και 6-2.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Φ.: Κατμέρος, Μαργαριτόπουλος, Περιτογιάννης (75’ Αγγελακόπουλος), Μπόγκας, Τσιάμπας, Πατσιούρας, Κουτσικόπουλος (76’ Μουτκανάς), Απ. Θεοχάρης, Χριστοδούλου (70’ Αζάς), Ζαγγανάς, Μακρής.
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ: Ζήκος, Σακελλαρίου (54’ Μπούφης), Γκουγκουλιάς, Πάσχος, Χατζόπουλος, Τσιρογιάννης (20’ λ.τ. Κρικέλης), Βασίλεβ, Μπρατάν, Σαρρής, Αβραμούλης (65’ Πέτρου), Ζιούστι.
ΑΧ. ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ
 
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ      0
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡ.      3
Ο Όλυμπος κέρδισε εύκολα την ομάδα των Αμπελοκήπων, ωστόσο μετά την ισοπαλία της Χάλκης με τη Δήμητρα Γιάννουλης δεν μπορεί να ελπίζει σε απευθείας άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία και θα περιμένει το δώρο του Δωτιέα Αγιάς.
Οι φιλοξενούμενοι, ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατόρθωσαν να ελέγξουν από την αρχή το παιχνίδι, χωρίς να κουραστούν.
Το σκορ άνοιξε στο 24’ για τον Όλυμπο, με τον Ρουμελιώτη, που έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα των Αμπελοκήπων και σε κενό τέρμα σκόραρε.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο 55’ διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Καπετάνι εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Ζάρρας με κεφαλιά έγραψε το 0-2.
Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 70’, με τον Σαμπάνη, που μπήκε ωραία στην περιοχή, βρέθηκε τετ α τετ με τον Σαμαρά και πλάσαρε ωραία, ολοκληρώνοντας την μεγάλη νίκη για την ομάδα του.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Σαμαράς, Κατσής, Τσιάμης, Θεοχαρίδης, Τριτάρης Αχ., Τζιόγκας, Μπίμπας, Πότση, Χίσα, Τριτάρης Β., Ντούπης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Χαβίλας, Μπόλικα, Γκιάστας, Βάσσος, Τζίνης(46’ Καπετάνι), Μούμος Γ., Καπετάνιος, Ζάρρας, Βιλανάκης, Ρουμελιώτης, Σαμπάνης
Γ. ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ
 
ΚΟΥΛΟΥΡΙ   3
ΣΥΚΟΥΡΙΟ    2
Ο Κίσσαβος Συκουρίου έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για το αν θα παραμείνει στην κατηγορία ή όχι ωστόσο δεν μπόρεσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Κουλούρι. Ακόμα όμως και με τη νίκη δεν μπορούσε να πετύχει κάτι αφού τα πάντα εξαρτιόνταν από το αποτέλεσμα στο Ελευθέριο που κάθε άλλο παρά ευνοϊκό για την ομάδα του Συκουρίου ήταν.
Ο Παλάσκας με κεφαλιά στο 10’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο Λαζάρου στο 26’ διπλασίασε τα τέρματα. Ο Καραλής με δύο γκολ στο 40’ και στο 60’ ισοφάρισε για το Συκούριο, ενώ στο 85’ ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι το οποίο δεν μπόρεσε όμως να αξιοποιήσει ο Γκανάτσιος. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Λαζάρου στο 90’ με ατομική ενέργεια.
ΑΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ: Κουκουφίκης, Παρασχάκης, Ν. Παλάσκας, Θ. Παλάσκας, Θανασάρας, Δέλλας (70’ Μ. Καρλιγκιώτης), Μοσχοβίτης, Θάνος, Κουρούκας, Κωνσταντάς (55’ λ.τ. Γκρίτσας), Λαζάρου.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ: Γκατζανάς, Παλαμίδας, Γκανάτσιος, Κακαγιάννης Χ., Γκέκας, Νεμπεγλέρας (80’ Λανάρας), Αγγέλης, Καραλής, Χατζής, Κώτσιας, Καραποστόλης.
 
ΓΛΑΥΚΗ        4
ΡΟΔΙΑΚΟΣ    0
Με ευρεία νίκη έκλεισε τη χρονιά η Δάφνη Γλαύκης στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τον Ροδιακό. Ο Γκουζιώτης στο 40’ άνοιξε το σκορ, ο Βράκας στο 55’ διπλασίασε τα τέρματα και ο Βασιλάκης στο 72’ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Βράκας στο 81’.
ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ: Κωνστάντος, Μπατζογιάννης (80’ Τσώλης Ν.), Τσώλης Β. (46’ Ντίνας), Καραγιάννης, Υφαντής, Μπαρτζιάλης, Βασιλάκης, Βράκας, Σπανούλης, Γκουζιώτης (70’ Σπανούλης), Καλλιμάνης.
ΡΟΔΙΑΚΟΣ: Κρίτσανος, Κουκουβάγιας (30’ λ.τ. Δαλακούρας), Φλορίν, Τσαμπάζ, Μαντζαφλάρας, Αργυρακούλης (60’ Καλόγηρος), Πατρίκ, Γεροστέργιος, Τσιρόπουλος, Παππάς, Τόρης.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ      1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ       3
Το παιχνίδι με το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον διεξήχθη στο Ελευθέριο όπου οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη για να ελπίζουν σε σωτηρία. Οι φιλοξενούμενοι λόγω της βαθμολογικής τους θέσης είχαν τον πρώτο λόγο και γνωρίζοντας ότι τα πάντα εξαρτιόνται από τους ίδιους πήραν αυτό που ήθελαν.
Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από ένταση και δύο προσωρινές διακοπές (62’ και 80’) αφού οι γηπεδούχοι εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία κυρίως για το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενουμένων στο οποίο υποστήριξαν ότι υπήρξε οφ σάιντ, ενώ αμφισβήτησαν και την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σαμαρά στο 62’.
Αν και στο α’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν καλύτερα στοιχεία, στο 40’ ο συνήθης ύποπτος Σαμαράς μετά από ωραία ενέργεια και πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους για να τελειώσει το α’ ημίχρονο με 1-0.
Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο έμπειρος Μάριος Αμαρλαργιώτης ο οποίος αρχικά στο 53’ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 73’ έδωσε το προβάδισμα στους Ατρόμητους κάνοντας το 1-2.
Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 77’ ο Χολέβας μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ενώ στο 80’ είχαμε αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης στον Αμαρλαριώτη όμως οι διαιτητές δεν είχαν οπτική επαφή με τη φάση κι έτσι δεν σημειώθηκε αποβολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας έληξε με δεκάλεπτη καθυστέρηση λόγω των δύο προσωρινών διακοπών παρουσία της αστυνομίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ: Συράκης, Πικούλης, Παπαχρήστος (66’ Καραγιαννόπουλος), Φώλιας, Μπασιανάς, Δεληγιάννης Δ/Α, Χριστοδούλου, Γουργιώτης (83’ Μπουκόρος), Σαμαράς, Αποστολάρας, Δεληγιάννης Β.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ: Κωνσταντίνου, Γωγάς (46’ Χολέβας), Χρήστου, Ανδρέου, Κατσιάνος, Γκουντάρας, Παπαοικονόμου (46’ Βουτυρίτσας), Ζησάκης (78’ Σαμψάρης), Αμαρλαργιώτης, Χατζής, Κουτζούμης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass