ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Το μυαλό και των δύο στο ντέρμπι

*ΔΥΟ ΡΑΜΜΑΤΑ Ο ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ Ο ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΤΑ…ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2012 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:20
 Του Χρήστου Αρχοντούλη
«Λευκές» ισοπαλίες ήταν το αποτέλεσμα των δυο παιχνιδιών που έδωσαν οι λαρισινοί εκπρόσωποι της Football league 2, ο Τύρναβος 2005 και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας Σερρών και τον Οδυσσέα Αναγέννησης, αντίστοιχα.
Η τυρναβίτικη ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι «Πράσινοι» της Τσαριτσάνης αν και αγωνίζονταν στο δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, δεν κατάφεραν να πάρουν το…τρίποντο στις Σέρρες.
Πάντως και οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για το τοπικό ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» και θα είναι ουσιαστικά μια γιορτή του λαρισινού ποδοσφαίρου.
*Ο Τύρναβος 2005 στον προχθεσινό αγώνα παρ’ ότι δημιούργησε ευκαιρίες για να πάρει το ματς δεν τα κατάφερε τελικά και πλέον θέλει να πετύχει στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια ισάριθμες νίκες για να ελπίζει πλέον στη δεύτερη ή την τρίτη θέση, που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου.
Σε κάθε περίπτωση οι παίκτες του Τυρνάβου έχουν «πεισμώσει» από την προχθεσινή ισοπαλία και καθώς εκτός έδρας η ομάδα αγωνίζεται με λιγότερο άγχος, θα επιδιώξουν να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος.
Στον αγώνα με τον Οικονόμο ο τεχνικός Γιώργος Σταματόπουλος θα έχει στη διαθεσή του και τον Θανάση Μάγγο που εξέτισε την ποινή του και λογικά τον Άκη Σουλίδη που αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
*Όσον αφορά στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και στον απόηχο της προχθεσινής αναμέτρησης στις Σέρρες με αντίπαλο τον Οδυσσέα, τα σημεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι ήταν σαφώς η αποβολή με κόκκινη κάρτα του ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Καρυπίδη για τον αναίτιο τραυματισμό που επέφερε (γροθιά εκτός φάσης) στον Αποστόλη Τσιανάκα και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παίχτη και την επακόλουθη διαταραχή του μέχρι εκείνη την ώρα ομαλού κλίματος του αγώνα. Ένα ακόμη στοιχείο ήταν το πολύ σκληρό παιχνίδι από την πλευρά κυρίως των γηπεδούχων, καθώς έπαιζαν τη σωτηρία τους και καίγονταν για βαθμούς και ως συνέπεια αυτού του χαρακτηριστικού, είχαμε τους πολλούς τραυματισμούς των παικτών της Τσαριτσάνης.
Τόσο στον Τσιανάκα όσο και στον Παλάσκα που τραυματίστηκαν σοβαρά, τους έγιναν ράμματα (δύο και πέντε) στη σιαγόνα και στο μέτωπο αντίστοιχα, από γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ, επιστρέφοντας από τις Σέρρες.
Η διοίκηση του Οικονόμου καταγγέλλει ως ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Καρυπίδη, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες δεν κοσμούν το άθλημα και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να επιφέρουν διαταραχή, μέσα από διαδικασίες και όχι μόνο, στις σχέσεις των σωματείων.
Στις δηλώσεις των τεχνικών, από την πλευρά του Σάκη Αλεξίου (της Αναγέννησης) τονίστηκε πως η ομάδα του έκανε υπερπροσπάθεια για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, καθώς έπαιξε με λιγότερο παίκτη για ένα ολόκληρο ημίχρονο, θα μπορούσε δε με τη φάση του δοκαριού στο 90΄ να πάρει τους 3 βαθμούς, όμως στάθηκε άτυχη. Όσον αφορά την περίπτωση για την οποία αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του, δήλωσε πως δεν αντιλήφθηκε το χτύπημα καθώς οι παίκτες μετέβαιναν προς τα αποδυτήρια αγκαλιασμένοι και σε κάποια στιγμή είδε τον Τσιανάκα πεσμένο στο έδαφος.
Ο Γιώργος Καλτέκης δήλωσε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την έκβαση του παιχνιδιού, το οποίο χαρακτήρισε ως κακό, η Τσαριτσάνη είπε ήθελε πάρα πολύ τη νίκη, για να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στους στόχους που έθεσε, δεν το κατάφερε και πέραν του βαθμού της ισοπαλίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν δικαιούταν κάτι καλύτερο. Αξίζει να τονιστεί και η ανθρώπινη πλευρά των ποδοσφαιριστών και αυτό το απέδειξε τόσο ο Θανάσης Παλάσκας, που παρότι πονεμένος για το τραύμα που του επέφερε από το σκληρό παίξιμο αντίπαλος παίκτης και ενώ η ένταση του αγώνα είχε «χτυπήσει κόκκινο», δεν παράλειψε να βοηθήσει ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης που σωριάστηκε από κράμπα στο έδαφος, δείχνοντας το ανθρώπινο πάνω από όλα πρόσωπο και χαρακτήρα του αθλητή.
Α.Ε.Π.ΗΡΑΚΛΗΣ-ΣΚΥΔΡΑ 6-0
Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ο… Άκης Γεωργίου, αν και δεν γιόρταζε, «κερνούσε» χθες στο Καυταντζόγλειο γκολ και ασίστ, στο επιβλητικό 6-0 του Ηρακλή επί του Αετού Σκύδρας. Ο μεσοεπιθετικός των κυανόλευκων πέτυχε δύο γκολ (25’ και 79’), μοίρασε άλλα τόσα γκολ σε Κωνσταντινίδη (36’) και Μωυσίδη (85’), ενώ είχε άλλες τρεις τελικές πάσες για γκολ, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του.
Πρόσωπο πάντως της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Κωνσταντινίδης. Ο φορ του Ηρακλή πέτυχε χατ τρικ (36’, 45’, 62’), ενώ τα άλλα τρία σημείωσαν οι Γεωργίου 2(25’, 79΄), Μωυσίδης (85΄).
*Το χειρότερο δώρο που θα μπορούσε να φανταστεί για την ονομαστική του εορτή, δέχτηκε ο τεχνικός του Αετού Σκύδρας, Γιώργος Τυριακίδης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)
1.Εθνικός Γαζώρου 30-10 37
2.Καλαμαριά 19-11 30
3.Τηλυκράτης 15-10 30
4.Τύρναβος    2005   15-9    28
5.Νίκη Βόλου 18-9    28
6.Οικονόμος 18-12 26
7.ΑΕΠ Ηρακλής        24-11 25
8.Δόξα Κρανούλας   11-17 19
9.Ηράκλεια     14-23 19
10.Βατανιακός           8-19    15
11.Οδυσσέας Αναγέννησης 8-21    13
12.Αετός Σκύδρας    6-30    -7
*Ο Αετός Σκύδρας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -11 βαθμούς
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ(18η αγ.)
Κυριακή (29/4)
Καλαμαριά-Εθνικός Γαζώρου
Βατανιακός-Οδυσσέας Αναγέννησης
Δόξα Κρανούλας-Νίκη Βόλου
Οικονόμος-Τύρναβος 2005
Τηλυκράτης-ΑΕΠ Ηρακλής
Ηράκλεια-Αετός Σκύδρας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass