ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΕ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ

Σαν να πήρε το... πρωτάθλημα

* ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΡΟΥΣ ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 11 ΠΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΞΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2012 3:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:19
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο (πραγματικά πόσα χρόνια είχαμε να το δούμε αυτό στον νομό Λάρισας;) με εκατοντάδες φιλάθλους που διψούσαν για μπάσκετ ο ΓΣ Νίκαιας θύμισε σε όλους εποχές Γ’ Εθνικής. Όχι όμως, η ομάδα της σημαντικής αυτής περιοχής δεν ανέβηκε ξανά σε εθνικές κατηγορίες. Απλά παρέμεινε και του χρόνου στην Α1 ΕΣΚΑΘ, όμως η σημαντικότητα αυτού του επιτεύγματος ήταν ισάξια με ένα... πρωτάθλημα.
Και το λέμε αυτό διότι ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ και κατάφερε να φέρει τούμπα όλες τις προβλέψεις και τελικά να σωθεί. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα χωρίς νίκη και άλλαξε τεχνικό ηγέτη (στη θέση του Μπουλιάκη ήρθε ο Χασανίδης με μια αγωνιστική στη μέση να κάνει ο Βλάντο Μαϊστρένκο και με μεγάλη νίκη επί του Παλαμά). Δεν κατόρθωσε σε καμία στιγμή σε ολόκληρο το πρωτάθλημα να ξεφύγει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα πλην της τελευταίας αγωνιστικής. Όχι απλά όμως της τελευταίας αγωνιστικής αλλά και των σαράντα λεπτών της τελευταίας αγωνιστικής καθώς πήρε τη διαφορά των έντεκα πόντων που ήθελε απέναντι στους Ίκαρους Τρικάλων σε... νεκρό χρόνο με βολή του Μαργαριτόπουλου. Του παίκτη που πραγματικά έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του με όλη του την παρουσία στο ματς.
Η Νίκαια κέρδισε με 75-64 τους Ίκαρους Τρικάλων και τα πανηγύρια που αρχίσαν στο κλειστό «Ι. Πατάκης» θύμισαν και αυτά κατάκτηση πρωταθλήματος. Παράλληλα η δυναμική παρουσία του κόσμου (συνθήματα, βουβουζέλες, χαρτάκια, αγωνία και φίλαθλοι με φανέλες της ομάδας) έδειξε πως υπάρχει μεγάλη αγάπη για τη συγκεκριμένη ομάδα και πως κανείς δεν ήθελε να την αφήσει να πέσει τόσο άδοξα, έστω και μετά από μια τόσο άσχημη χρονιά.
Όσον αφορά τώρα στα υπόλοιπα ματς δεν είχαμε κάποια συγκλονιστική αλλαγή. Ο Παλαμάς στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής αφού κέρδισε και μέσα στον Αλμυρό την τοπική ομάδα. Οι Τιτάνες επιστρέφουν στην Γ’ Εθνική και αναμένεται να εκπροσωπήσουν επάξια την πόλη τους.
Η Ελασσόνα κέρδισε εύκολα τον Εθνικό, η ΕΑΛ πέρασε μέσα από την Καλαμπάκα ενώ η Ολύμπια νίκησε την Καρδίτσα.
ΝΙΚΑΙΑ            75
ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ   64
Αξίζει φυσικά να δούμε την εξέλιξη των τελευταίων δραματικών λεπτών. Η Νίκαια έφτασε να προηγείται ακόμα και με 15 πόντους. Εφτά λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 44-29 και όλοι πίστεψαν πως μπορεί να κατακτηθεί η παραμονή με πιο εύκολο τρόπο. Όμως δεν ήταν έτσι τα πράγματα.
Το σκορ ήταν 65-53 δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ο Μαργαριτόπουλος με τρίποντο κάνει το 68-53 και έδωσε την ευκαιρία για πανηγύρια στην κερκίδα. Λίγα δευτερόλεπτα έπειτα ο Καλλιάρας των Τρικάλων απάντησε με τον ίδιο τρόπο και ο Σταυρόπουλος με τη σειρά του έβαλε και αυτός τρίποντο κάνοντας το 68-59. Ο Μαργαριτόπουλος όμως έβαλε νέο τρίποντο και το σκορ έγινε 71-59, 1’30’’ για τη λήξη.
Τα Τρίκαλα κερδίζουν φάουλ αλλά ο Πισμίσης ευστοχεί μόνο στη μία βολή (71-60). Στην επόμενη φάση κερδίζει φάουλ ο Πιτσαρής και βάζει και αυτός με τη σειρά του μόνο μια βόλη (72-60). Με βολές συνέχισε ο Ροδόπουλος των Τρικάλων αλλά τώρα ευστόχησε και στις δύο κάνοντας το 72-62 30’’ πριν τη λήξη.
Η Νίκαια κέρδισε νέο φάουλ, με τον Λευκαδίτη που έβαλε μόνο μία και έκανε το 73-62. Στη συνέχεια όμως η Νίκαια έκλεψε την μπάλα με τον Πράππα και ο ίδιος παίκτης κέρδισε και φάουλ που τον έστειλε στις ελεύθερες βολές. Όλα αυτά 8’’ πριν τη λήξη. Ο Πράππας ευστοχεί μόνο στην πρώτη και κάνει το σκορ 74-62. Στα 4’’ γίνεται φάουλ πάνω στον Καλλιάρα. Ο παίκτης των Τρικάλων ευστοχεί και στις βόλες γράφοντας το 74-64.
Στα 4’’ που απομένουν ο Κώστας Πιτσαρής πήγε να κάνει μόνος του μια ενέργεια είδε πως δεν του βγαίνει και ενώ κόντεψε να του φύγει η μπάλα από τα χέρια πρόλαβε να δώσει πάσα στον Μαργαριτόπουλο. Αυτός πήγε να κάνει σουτ ακριβώς με τη λήξη του χρονου και η σφυρίχτρα του Σταματόπουλου (ο άλλος ήταν ο Καρακατσούνης, αλλά και οι δύο ήταν άψογοι) ακούστηκε ακριβώς με την κόρνα της γραμματείας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σιωπής για να συννενοηθούν οι διαιτητές με τη γραμματεία αποφασίστηκε πως η φάση ήταν εμπρόθεσμη κάτι που έστειλε στις βολές τον Μαργαριτόπουλο. Αυτός ευστόχησε μόνο στην πρώτη και στη δεύτερη αστόχησε. Μικρή σημασία είχε όμως καθώς η διαφορά των έντεκα πόντων είχε ήδη επιτευχθεί και μάλιστα σε... νεκρό χρόνο.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
19-12, 36-29, 51-39, 75-64
ΓΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Χατζόπουλος 11, Σταυρόπουλος 2, Αμπντάλα, Οικονόμου, Πράππας 10, Γαλλίτης 2, Πιτσαρής 20 (1), Μαργαριτόπουλος 21 (2), Μακρίδης, Λέγκας, Λευκαδίτης 9.
ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Τσικρίκας 5, Πισμίσης 3, Πάπαρης, Ροδόπουλος 7, Καραγκούνης, Γεωργόπουλος 4, Μπαρμπαρούσης 3, Σταυρόπουλος 17 (4), Κατούνας, Χατζής, Καλλιάρας 25 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑ       82
ΚΑΡΔΙΤΣΑ     61
Με νίκη ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ η ομάδα της Ολύμπια. Σημειώνοντας την 14η νίκη της (τις περισσότερες από όλες τις φετινές λαρισινές ομάδες)κατέκτησε άλλο ένα ροζ φύλλο με το ευρύ σκορ σκορ 82-61.Οι φιλοξενούμενοι έχοντας στο ρόστερ τους πολλά νέα παιδιά τα οποία αποτελούν υποθήκη για το μέλλον της ομάδας, ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του Ά ημιχρόνου(18-16) και (34-30).Η Ολύμπια πάτησε γκάζι στο τρίτο 10λεπτο και με αιχμή του δόρατος τους Γούλα που τελείωσε το ματς με 33 πόντους ,τον αστείρευτο Γκανέτσα (20 πόντους) και τον Κοτσώνα (15 πόντους) έκλεισε την περίοδο με ένα επιμέρους σκορ 29-12.
Το τέταρτο και τελευταίο 10λεπτο ήταν διαδικαστικό με τον Γκανέτσα να γράφει το τελικό 82-61 στο τέλος του αγώνα με ένα απίστευτο στατικό σουτ 3πόντων από το κέντρο του γηπέδου. Άριστη η διαιτησία των κ.κ Πιτσίλκα-Ξέρα. Τέλος η Ολύμπια θέλει να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα της Καρδίτσας όσο και την ΕΣΚΑΘ για την αλλαγή ώρας του αγώνα, καθώς και να ευχηθεί καλή επιτυχία στους αθλητές της Κούργια Αστέριο και Πούλου Ευστάθιο στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
ΟΛΥΜΠΙΑ: Κούργιας 4, Κοτσώνας 15, Γκανέτσας 20(3), Μηλιώνης 1, Ακρίβος 2, Μαστοροδήμος 7, Γούλας 33(2).
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ           56
ΕΑΛ    58
Δραματικό φινάλε είχαμε και στην Καλαμπάκα με την ΕΑΛ να χαμογελάει στο τέλος και να κερδίζει το ματς. Ενώ το σκορ ήταν 56-55 ο Γκόβαρης της ΕΑΛ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο και έκανε το 56-58. Οι Ίκαροι είχαν όλο τον χρόνο στη διάθεσή τους όμως και οι τρεις (!) προσπάθειες για καλάθι ήταν άστοχες.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 12-16, 9-12, 14-12
ΕΑΛ: Ζησούλης, Μπιζιάκης 4, Γκόβαρης 11, Βαρδακούλης 2, Γρίβας 26 (4), Χατζαρίδης 2, Παλάσκας 12, Τριανταφυλλίδης 1, Βλησαρούλης.
ΑΛΜΥΡΟΣ     53
ΤΙΤΑΝΕΣ        87
Με νίκη τελείωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι Τιτάνες. Οι πρωταθλητές της Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ. για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 είχαν εύκολο απόγευμα απέναντι στην ομάδα του Αλμυρού όπου και επικράτησαν εύκολα με 53-87.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία για τη φιέστα που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά όπου θα γίνει η απονομή του κυπέλου για τον τίτλο του πρωταθλητή στην ομάδα του Παλαμά.
Δεκάλεπτα: 18-23, 23-48, 40-61, 53-87
ΑΛΜΥΡΟΣ: Σπύρας 8, Συνάζος, Κουρκούμπας 6(1), Λωρίτης, Ξύδης 18(1), Βαλαμούτης 6, Μαρδέλης, Θέος 15(1)
Γ.Σ. ΤΙΤΑΝΕΣ: Τσιάπουλας 7(1), Bαϊδάκης 7, Κουτρούλης 8(1), Κοβάτσεβ 6, Αναγνωστόπουλος 10, Ντούρβας 12(2), Φούντας 3(1), Μακρής 16(2), Παπαγιάννης 7(1), Θεοδοσίου, Γκαντιάς 11.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 106    
ΕΘΝΙΚΟΣ       58       
Εύκολα και με επιθετική όρεξη για πολλά πράγματα η Ελασσόνα πήρε μια χορταστική νίκη επί του Εθνικού και κατάφερε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
Η δεύτερη θέση είναι πέρα για πέρα τιμητική καθώς ως επί το πλείστον χρησιμοποιήθηκαν παίκτες με νεαρή ηλικία και από την περιοχή της Ελασσόνας.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 48-34, 78-44, 106-58
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Πλιάγκας 31 (7), Τηλέμης 15 (1), Τσιαβές Θ. 20, Σολωμός 4, Οικονόμου 8, Λιάπης 4, Δήμος 11 (3), Φλώρος 6, Μπούσιας 7 (1), Κατσούλης, Τσιαβές Δ.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Ράπτης 23 (4), Σάκαρης 22 (4), Παναγούλης 7, Καρδίστας 6, Πολύζος, Μιχμίζος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass