ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ 73-72

Η Ολύμπια έδωσε μισή... κατηγορία στη Νίκαια

Δημοσίευση: 09 Απρ 2012 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:16
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Μισή κατηγορία χάρισε η Ολύμπια στη Νίκαια. Στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ οι παίκτες του Ηλία Λιάκου κατάφεραν με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στα τελευταία λεπτά να πάρουν μεγάλη νίκη στα Τρίκαλα. Κέρδισαν με σκορ 72-73 τους Ίκαρους στην έδρα τους και έτσι διατήρησαν τη Νίκαια ζωντανή. Πλέον η Νίκαια θα πρέπει να τελειώσει την υπόθεση παραμονή μόνη της. Στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τους Ίκαρους Τρικάλων. Για να παραμείνει στην Α1 ΕΣΚΑΘ θα πρέπει να τους κερδίσει πάνω από δέκα πόντους. Σε διαφορετική περίπτωση τότε θα υποβιβαστεί στην Α2 ΕΣΚΑΘ μετά από πολλά χρόνια. Σίγουρα το ματς στη Νίκαια θα προσελκύσει όλο το ενδιαφέρον της κατηγορίας και το κλειστό «Ιωάννης Πατάκης» θα είναι ασφυκτικά γεμάτο.
Από προχθές όμως έχουμε και νέο πρωταθλητή. Οι Τιτάνες Παλαμά κέρδισαν εύκολα την Καλαμπάκα (κυριολεκτικά έκαναν επίδειξη δύναμης) και στέφθηκαν μαθηματικά πρωταθλητές. Αυτόματα κέρδισαν και το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία, κάτι που κυνηγούσαν με πάθος τα τελευταία χρόνια.
Όσον αφορά στην Ελασσόνα τώρα υπέστη μια άτσαλη ήττα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στην έδρα της Καρδίτσας από την τοπική ομώνυμη ομάδα. Οι παίκτες του Παναγιώτη Ποντίκα δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα και έτσι έχασαν με 19 πόντους.
Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε τη Νίκαια και έτσι έπιασε και πέρασε (έχει το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ τους) στη δεύτερη θέση. Αυτό σημαίνει πως αν κερδίσουν οι Βολιώτες την Ανάληψη στο φινάλε θα έχουν την ελπίδα ανόδου αν δημιουργηθεί κάποια θέση στο μέλλον (χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο όμως). Νίκη αδιάφορη όμως βαθμολογικά σημείωσε ο Εθνικός επί του Αλμυρού ενώ την ήττα γνώρισε στο κλειστό του Αλκαζάρ η ΕΑΛ από την Ανάληψη.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ      58
ΑΛΜΥΡΟΣ     43
Με μια άνετη νίκη επί του Αλμυρού σφράγισε την παραμονή του στην κορυφαία τοπική κατηγορία ο Εθνικός επικρατώντας με σκορ 58-43 στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο Δημήτρης Δεληχρήστος, στον οποίο ανήκει ένα μεγάλο μέρος της επίτευξης του στόχου της παραμονής, είδε όλους τους παίκτες του να αποδίδουν κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ, αλλά κυρίως για ένα ακόμη παιχνίδι να χρησιμοποιούν σωστά το μεγαλύτερο φετινό τους όπλο: την άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάγκασε τον Αλμυρό –μια φύσει επιθετική ομάδα- σε αρνητικό ρεκόρ στην επίθεση με μόλις 43 πόντους (από 68,2 μ.ο.!) ενώ από τους γηπεδούχους σκόραραν όλοι οι παίκτες. Η λήξη βρήκε τον Εθνικό να πανηγυρίζει την νίκη και κυρίως την -ίσως και... ανέλπιστη- παραμονή του μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, αφού μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού στην αρχή της περιόδου τα πράγματα γι’ αυτόν έμοιαζαν καταδικαστικά, όχι μόνο για την παραμονή αλλά ακόμη και για την ύπαρξή του.
Τα δεκάλεπτα: 17- 21, 35-27, 45-34, 58-43
ΕΘΝΙΚΟΣ (Δεληχρήστος): Ράπτης 6, Σακάρης 12 (2), Καραγιάννης 10, Δραγατογιάννης 15, Παναγούλης 6, Ρουκάς 4 (1), Μιχμίζος 3 (1), Κορδίστας 2.
 
ΚΑΡΔΙΤΣΑ     71
ΕΛΑΣΣΟΝΑ   52
Ήττα που την κρατάει μακριά από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης υπέστη η Ελασσόνα στην Καρδίτσα. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη διαφορά των 19 πόντων. Ο προπονητής Παναγιώτης Ποντίκας έδωσε στο συγκεκριμένο ματς τη δυνατότητα να αγωνιστούν και αρκετοί νεαροί παίκτες. Αν σε αυτό προσθέσουμε το γεγονός πως δεν τράβηξε όσο θα έπρεπε και ο πλέι μέικερ Τσαβές τότε γίνεται κατανοητό πως η νίκη ήταν αναμενόμενη.
Πλέον όλοι θα πρέπει να βασιστούν πάνω στη σπουδαία αυτή φετινή πορεία και να χτίσουν την ομάδα για τη νέα σεζόν με στόχο να παρουσιαστεί πιο δυνατή και να έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια και λύσεις.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-9, 36-28, 52-38, 71-52
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Ποντίκας): Λιάπης 8, Τηλέμης 13, Μπούσιας 12, Τσαβές 5, Οικονόμου 6, Φλώρος 1, Βάτσος 2, Δήμος 5, Σολωμός, Τσαβές Δ., Μπλιάτζας.
 
ΙΚΑΡΟΙ ΤΡ.    72
ΟΛΥΜΠΙΑ     73
Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε η ομάδα της Ολύμπια. Απέδειξε πως είναι "καθαρή" ομάδα που σέβεται την ιστορία της και κέρδισε μέσα στην έδρα των Ικάρων δύσκολα με μόλις έναν πόντο τους Ίκαρους με 72-73. Από την αρχή του αγώνα προμηνυόταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τους πορτοκαλί αφού βρέθηκαν να χάνουν στο α’ δεκάλεπτο με 20-18. Οι συνεχόμενοι πόντοι και τα καθοριστικά ριμπάουντ του σπουδαίου σέντερ Μαστοροδήμου κράτησαν την Ολύμπια στο β’ δεκάλεπτο μέσα στο παιχνίδι. Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου Γκανέτσας και Κοτσώνας ήταν τα πρώτα βιολιά της ομάδας και κατόρθωσαν να περάσουν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά 2’ και 30" πριν το τέλος. Ένα λεπτό πριν τη λήξη με το σκορ 63-70 υπέρ των φιλοξενουμένων, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν με δύο συνεχόμενα τρίποντα να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Εκεί ο ψύχραιμος Γκανέτσας σημείωσε τρεις βολές και έκανε το 70-73. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν καλάθι και κέρδισαν φάουλ. Έχασαν όμως τη βολή, κέρδισαν το επιθετικό ριμπάουντ και έχασαν το καλάθι. Το αμυντικό ριμπάουντ το πήρε ο Γούλας που κέρδισε και φάουλ. Πήγε στις ελεύθερες βολές αλλά δεν έβαλε καμία και έτσι παρέμεινε το τελικό 72-73.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 41-36, 54-51, 72-73
ΙΚΑΡΟΙ (Θάνος): Τσικρικάς 19, Πισμίσης, Ροδόπουλος 17, Κατούνας, Στεφάνου, Μπαρμπαρούσης 3, Γεωργόπουλος 4, Σταυρόπουλος 9, Βήττας 6, Καλλιάρας 14, Πάπαρης Καραγκούνης Χατζής.
ΟΛΥΜΠΙΑ (Λιάκος Ηλ): Κούργιας 9 (2), Κοτσώνας 16 (2), Γκανέτσας 17 (2), Μηλιώνης 7 (1), Ακρίβος 2, Μαστοροδήμος 17, Γούλας 5 (1).
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.    80
ΝΙΚΑΙΑ          74
Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς στον Βόλο. Οι φίλοι της τοπικής ομάδας θέλησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα παρά το γεγονός πως υπήρχε τιμωρία της έδρας τους. Αυτό έφερε αναστάτωση, ΜΑΤ και καπνογόνα. Ωστόσο οι παίκτες του Χρήστου Χασανίδη ήδη γνώριζαν το αποτέλεσμα της Ολύμπια στα Τρίκαλα και αυτό τους έδιωξε το άγχος. Έπαιξαν απελευθερωμένα και κατάφεραν να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Πίεσαν και μάλιστα λίγα λεπτά πριν τη λήξη βρισκόταν μόλις 4 πόντους από τους γηπεδούχους. Όμως η κούραση τους νίκησε και πλέον θα κυνηγήσουν την παραμονή τους στην τελευταία αγωνιστική.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:
ΝΙΚΑΙΑ (Χασανίδης):
....................
.....................
....................
 
ΕΑΛ    73
ΑΝΑΛΗΨΗ    80
Αν και βρισκόταν μπροστά σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς εν τέλει η ΕΑΛ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που ήθελε. Έχασε στην έδρα της από την Ανάληψη η οποία είχε σημαντικό ποσοστό στα τρίποντα. Όμως δεν είχε μόνο αυτό είχε και τη μεγάλη διαφορά στις βολές (35 έναντι των 13 της ΕΑΛ) κάτι στο οποίο στάθηκαν οι άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας.
Οι παίκτες του Θοδωρή Μάμμου είναι χαρακτηριστικό πως βρισκόταν μπροστά με 5 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως τελικά έχασαν.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 34-27, 54-49, 73-80
ΕΑΛ: Μπιζιάκης 25, Γκόβαρης 19 (2), Γρίβας 15 (2), Χατζαρίδης 2, Παλάσκας 8, Βλησαρούλης 2, Βαρδακούλης 2, Ζησούλης.
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εθνικός - Αλμυρός     58-43
Ίκαροι - Ολύμπια        72-73
Τιτάνες Παλαμά - Καλαμπάκα           68-38
Καρδίτσα - Ελασσόνα            71-52
ΕΑΛ - Ανάληψη          73-80
Ολυμπιακός Β. - Νίκαια         80-74
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Τιτάνες Παλαμά      39
2. Ολυμπιακός Β.        37
3. Ελασσόνα    37
4. Ολύμπια      34
5. ΑΣ Καρδίτσας         31
6. Ανάληψη     31
7. Καλαμπάκα 30
8. ΕΑΛ            29
9. Εθνικός       29
10. Αλμυρός   28
11. Ίκαροι       27
12. Νίκαια       26
 
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Νίκαια - Ίκαροι
Ανάληψη - Ολυμπιακός Β.
Αλμυρός - Τιτάνες Παλαμά
Καλαμπάκα - ΕΑΛ
Ολύμπια - Καρδίτσα
Ελασσόνα - Εθνικός
 
ΣΤΗ Β’ ΕΣΚΑΘ
Πρωταθλητής το Διμήνι
 
Μετά από ένα συναρπαστικό ματς ο Αετός Διλόφου έχασε από το Διμήνι με σκορ 67-74 και παράλληλα έχασε και την ευκαιρία να πανηγυρίσει και τον τίτλο του υπερπρωταθλητή στη Β’ ΕΣΚΑΘ. Χθες εξάλλου πραγματοποιήθηκαν και μερικά παιχνίδια και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Νεανίδων
Νίκη Β. - Πρ. Γωνιά    28-67
Γυναικών
Απόλλων Κ. - Νίκη Βόλου     65-25
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass