Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΟΥΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΑΠΟ ΝΙΚΗ ΣΕ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ένα… χρυσό παιδί στον Οικονόμο

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΟΣΣΩΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Η ΑΕΛ ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΔΑΝΕΙΚΟ * ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE ΜΕ ΕΞΙ ΓΚΟΛ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2012 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:05
 Του Χρήστου Αρχοντούλη
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΟΥΣΗΣ. Ένα…χρυσό παιδί στην ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, που εκτός από τον άριστο χαρακτήρα που έχει, διαθέτει πολλά προσόντα ως ποδοσφαιριστής και σίγουρα αποτελεί ίσως την καλύτερη φετινή μεταγραφή για τους «Πράσινους».
Μέχρι τώρα έχει πετύχει έξι γκολ συνολικά, τέσσερα με κεφαλιά και δυο με σουτ, ενώ σκόραρε και στα δυο πέναλτι που εκτέλεσε στους αγώνες κυπέλλου με τον Τηλυκράτη Λευκάδας και τον Πανσερραϊκό.
Ο Μπανούσης που αγωνίζεται κυρίως στον χώρο της επίθεσης αν και φέτος για τις ανάγκες της ομάδας αγωνίστηκε ακόμη και σέντερ μπακ στο παιχνίδι με την Κρανούλα.
Γεννημένος στις 23/1/1988 , ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ολοσσώνα, ενώ στη συνέχεια αγωνίσθηκε στην Ακαδημία Γιώργου Καλτέκη και στον Π.Ο.Ε., όπου φάνηκε το ταλέντο του.
Εν συνεχεία μεταγράφηκε στους Νέους της ΑΕΛ, παραχωρήθηκε ως δανεικός στο Χαϊδάρι, επέστρεψε μετά στην ΑΕΛ από όπου δόθηκε πάλι…δανεικός στον Πυρσό Γρεβενών και επέστρεψε στην ΑΕΛ, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Εορδαϊκός όπου είχε συμπαίκτη τον Αποστόλη Τσιανάκα με τον οποίο αγωνίζονται μαζί στον Οικονόμο, τη φετινή περίοδο.
Το καλοκαίρι ο Γιώργος Καλτέκης του ζήτησε να έρθει στην Τσαριτσάνη και εκείνος δεν αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε από έναν δικό του άνθρωπο, που γνώριζε πολύ καλά.
Γιατί δεν τον εμπιστεύτηκε η ΑΕΛ, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο (σ,.σ. απ’ ό,τι γνωρίζουμε ο Γιώργος Δώνης• τον ήθελε αλλά έφυγε από την ομάδα και δεν υπήρξε εξέλιξη) και το μόνο που μας είπε είναι να βρει τον δρόμο της, διότι είναι πολύ άδικο να αγωνίζεται στην Football League.
Προχθές ο Κώστας Μπανούσης πέτυχε το γκολ με το οποίο κέρδισε ο Οικονόμος την Καλαμαριά και βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στον 2ο όμιλο της Football League 2.
Με τον νεαρό ποδοσφαιριστή είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, την οποία και παραθέτουμε:
-Τελείωσε ο πρώτος γύρος και ο Οικονόμος βρίσκεται στην τρίτη θέση. Πού οφείλεται αυτό και αν πιστεύατε από την αρχή ότι θα είχατε αυτή την εξαιρετική πορεία.
«Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία, πολύ καλό κλίμα, ο Οικονόμος είναι ένα οργανωμένο σωματείο με μια διοίκηση που είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της και αποτελούμε μια οικογένεια, στην οποία υπάρχει ομαδικό πνεύμα και τίποτα δεν είναι τυχαίο, βάσει της προσπάθειας που κάνουμε όλοι μας.
Από την αρχή πιστέψαμε στις δυνατότητές μας, δουλέψαμε πάρα πολύ και με τη βοήθεια του κόσμου, ήρθαν οι επιτυχίες.
Γενικά έχουμε μια πολύ καλή ομάδα που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και δίκαια βρισκόμαστε εκεί όπου βρισκόμαστε».
-Αφιερώσατε τη νίκη στον Γιώργο Καλτέκη και στην τεχνική ηγεσία. Επειδή γνωρίζεις από προηγούμενα χρόνια τον προπονητή, πιστεύεις ότι και η δική του συμβολή είναι μεγάλη στο οικοδόμημα που «κτίσθηκε» πάνω σε γερές βάσεις;
«Ασφαλώς και η παρουσία του στον πάγκο είναι πολύ σημαντική για όλους τους ποδοσφαιριστές που μας βλέπει το ίδιο και οι συμβουλές που μας δίνει είναι πολύτιμες. Έχει αναμφισβήτητα μεγάλη συμβολή και του αφιερώσαμε τη νίκη, γιατί πραγματικά το αξίζει».
-Πώς αισθάνεσαι που για μια ακόμη φορά με το γκολ που πέτυχες, χάρισες τρεις ακόμη πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα σου, ενώ είσαι και πρώτος σκόρερ στις δυο κατηγορίες;
«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος και αισθάνομαι όμορφα, αλλά θέλω να τονίσω ότι το γκολ είναι απόρροια μιας συνολικής προσπάθειας και όλα τα παιδιά βοηθούν για να κερδηθεί ένα παιχνίδι. Μεγαλύτερη σημασία έχει η νίκη και δευτερεύουσα το ποιος σκοράρει. Μακάρι να μείνω μέχρι το τέλος στην κορυφή και το βραβείο που θα μου απονεμηθεί, θα ανήκει σε όλους τους συμπαίκτες μου. Θα είναι φυσικά ιδανικό, αν και η ομάδα υλοποιήσει τους στόχους της».
-Η καλή πορεία θα συνεχισθεί και στον δεύτερο γύρο;
«Κάθε ματς κρύβει τις δικές του δυσκολίες και πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά. Σε κάθε παιχνίδι πάμε για να κερδίσουμε και στο φινάλε του πρωταθλήματος θα κάνουμε τον τελικό απολογισμό».
-Θεωρείς ότι είναι εφικτή και η άνοδος;
«Τίποτα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο δεν θεωρείται ακατόρθωτο.
Όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσγειωμένοι και να βλέπουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, το οποίο για εμάς θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς θα αγωνισθούμε στον Βόλο με τη Νίκη, όπου θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
-Ο κόσμος βοηθά τον Οικονόμο και ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις;
«Τόσο στα εντός όσο και στους εκτός έδρας αγώνες ο κόσμος συμπαραστέκεται στην ομάδα και τον ευχαριστούμε, ενώ υποσχόμαστε ότι θα δίνουμε τον καλυτερό μας εαυτό στα παιχνίδια που ακολουθούν, για να τον κάνουμε υπερήφανο».
-Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
«Θέλω πάνω από όλα η ομάδα μου να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό και αν με το καλό μπορέσουμε να ανέβουμε στην Β΄Εθνική, τότε όπως λέει και το τραγούδι, δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω…».
*Αυτός λοιπόν είναι ο Κώστας Μπανούσης , για τον οποίο οι συμπαίκτες του στάζουν μέλι, γιατί έχει και άριστο χαρακτήρα, ενώ συνεχώς σκοράρει και μακάρι να συνεχίσει έτσι μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Αγαπημένος του ποδοσφαιριστής είναι ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, με τη διαφορά ότι ο Μπανούσης σκοράρει και με το κεφάλι.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass