ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ Β. (60-63)

Τον εκτέλεσαν τρίποντα και... σφυρίγματα

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΡΙΜΠΑΛΙΔΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ «ΓΥΡΙΣΟΥΝ»

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2012 2:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:02
 Του Κ. Γκιάστα
 Δύο ήταν οι λόγοι που στέρησαν από τον Αστέρα - Λευκαδίτη GTC τη χαρά να κερδίσει ένα σπουδαίο αντίπαλο. Ο ένας ήταν τα τρίποντα του Φίλιππου Βέροιας στο τέλος και ο άλλος ήταν η άσχημη διαιτησία που βρήκε απέναντί του.
Χθες λοιπόν στο κλειστό του Αλκαζάρ η λαρισινή ομάδα για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής και όσον αφορά στον 1ο βόρειο όμιλο έχασε από το φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή Φίλιππο Βέροιας με σκορ 60-63.
ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ... ΓΚΙΝΕΣ
Το ματς είχε ένα περίεργο χαρακτήρα και συνάμα τεράστιο ενδιαφέρον ειδικά στα τελευταία λεπτά. Είναι ίσως από τα ελάχιστα ματς σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα (ίσως στο γυναικών να έχει ξαναϋπάρξει) που για δέκα λεπτά και οι δύο ομάδες σημείωσαν συνολικά 8 πόντους (4-4 το σκορ). Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι «έσπασαν» τα καλάθια και οι άμυνες τις περισσότερες στιγμές ήταν πέρα για πέρα αποτελεσματικές.
Από κει και μετά όμως αυτός που ευνοήθηκε ήταν ο Φίλιππος. Οι φιλοξενούμενοι με ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά η οποία μάλιστα φλέρταρε με το διψήφιο νούμερο συνεχώς.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων (που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Γκαμπέτα όσο θα ήθελε) έβλεπε συνεχώς πως δεν είχε λύσεις κυρίως στην επίθεση.
Το ίδιο μοτίβο είχε το ματς και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ έγινε 19-34 και όλοι φοβήθηκαν πως κάπου εκεί τελείωσαν όλα.
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΑΡΙΜΠΑΛΙΔΗΣ
Ο Κώστας Αθανασόπουλος όμως μαζί με τον Κώστα Σαριμπαλίδη είχαν διαφορετική άποψη και την κατέθεσαν. Έχοντας ενίοτε βοήθεια από τον Κυρίτση, τον Τριανταφύλλου και τον Σουλιώτη άρχιζαν να μειώνουν τη διαφορά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έφτασαν το ματς στον πόντο και φαινόταν πως θα ήταν θέμα χρόνου να περάσουν μπροστά. Όπως και έγινε.
3’ και 39’’ πριν τη λήξη ο Γιάννης Λάππας έβγαλε μια μοναδική ασίστ στον αέρα για τον Αθανασόπουλο που με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το 49-48 σηκώνοντας τους φιλάθλους στο πόδι (η διοίκηση έμεινε πολύ ευχαριστημένη για μια ακόμα φορά από την προσέλευση των φιλάθλων). Στη συνέχεια όμως και ενώ το σκορ ήταν 51-49 όλα άλλαξαν.
Εκεί φάνηκε η ψυχραιμία (και η τύχη) των αντιπάλων τους. Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Προδρόμου και Κοτσάμπαση έκαναν αμέσως το 51-55 παγώνοντας το κλειστό του Αλκαζάρ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τρίποντα δικά τους και φάουλ στους παίκτες του Φιλίππου να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά δεν τα κατάφεραν. Αν είχαν λίγο χρόνο ακόμη και μεγαλύτερη ευστοχία από τον ηγέτη τους Γιάννη Λάππα (έβαλε μόνο το τελευταίο τρίποντο) ίσως να τα κατάφερναν.
ΑΣΧΗΜΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ
Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε όμως είναι και στην άσχημη διαιτησία που βρήκε ο Αστέρας. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο κ. Τζιρτζιμάλης και η κ. Τζίμα. Ειδικά η τελευταία δεν είδε πεντακάθαρα φάουλ σε στιγμές αιφνιδιασμού του Αστέρα (χαρακτηριστικότερο το κάρφωμα του Αθανασόπουλου) ενώ έδινε με μεγάλη ευκολία φάουλ στους γηπεδούχους. Δεν είναι τυχαίο πως τρεις παίκτες ήταν φορτωμένοι με 4 φάουλ από πολύ νωρίς ενώ ένας βγήκε με 5.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 4-4, 19-28, 38-42, 60-63
ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασόπουλος 16 (2), Κυρίτσης 7 (2), Σαριμπαλίδης 14 (2), Τριανταφύλλου 8, Λάππας 6 (1), Σουλιώτης 9, Γκαμπέτας, Αδαμόπουλος, Ριζηνός, Πάσχος, Γιάκου, Γκαραρίζος.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ.: Παπαπέτρου 6 (2), Κοτσάμπασης 11 (3), Προδρόμου 24 (4), Κοθράς 12, Τριχόπουλος 2, Κασάμπαλης 8, Γκόγιας, Παπαδόπουλος, Καραμουσκέτας, Χατζηχαρίσης, Κουταμτζής.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass