ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ 200 Μ. ΥΠΤΙΟ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Άλλη μια πρωτιά για τον Δημήτρη Χασιώτη

* ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 2011, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΥΜΠΕΡΤΑ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2012 22:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:01
Του Κ. Γκιάστα
Άλλη μια διάκριση για τον Λαρισαίο Δημήτρη Χασιώτη και μάλιστα εντός... έδρας. Ο αθλητής του Ολυμπιακού, που ανδρώθηκε όμως στο κολυμβητήριο της Λάρισας, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του πανελλήνιου χειμερινού πρωταθλήματος ΟΠΕΝ που διεξάγεται στη Λάρισα κατάφερε να πιάσει επίδοση 2’.03’’.06 και να αναδειχθεί πρώτος στο αγώνισμα των 200 μέτρων ύπτιου.
Ωστόσο είναι μια επίδοση που δεν του δίνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο και κάτι τέτοιο θα προσπαθήσει στο άμεσο μέλλον.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΥΜΠΕΡΤΑ: «ΓΑΛΛΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ...»
Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία της η Μαριάννα Λυμπερτά. Πρόκειται για την κολυμβήτρια που κατάφερε να πάρει πριν από λίγο διάστημα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το χάλκινο μετάλλιο στη Σανγκάη στο αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας. Επίσης τιμήθηκε ως η κορυφαία αθλήτρια του 2011 από τον ΠΣΑΤ. Λίγο πριν πέσει στην πισίνα (την οποία πλέον την έχει για να... αλλάζει και λίγο παραστάσεις από τη θάλασσα) μίλησε στην «Ε».
-Μαριάννα τέταρτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα στην καριέρα σου...
*Εγώ θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είναι ένας αγώνας μια και έξω. Πέφτουμε στη θάλασσα αρκετά άτομα και από κει και πέρα είναι μια δύσκολη κούρσα. Εξαρτάται πως θα είναι οι καιρικές συνθήκες το νερό και ειδικά τις τελευταίες ημέρες αν έχει καταφέρει το νερό να ζεστάνει λίγο.
-Πυρηναία όρη, Βραζιλία, Αργεντινή και τώρα Λάρισα. Κουρασμένη;
*Πολύ κουρασμένη γιατί έκανα πολύ δύσκολη προπόνηση στο βουνό στο Φον Ρεμό στο υψόμετρο και μετά πήγα στη Λατινική Αμερική για τους δύο αγώνες. Εδώ στη Λάρισα ήρθα πιο πολύ για να αγωνιστώ μέσα στην πισίνα που συνήθως μου δίνει άλλη μια νότα στο μυαλό και για να δω το πανελλήνιο πρωτάθλημα της πόλης.
-Ακολουθεί η Νότια Αφρική στην προετοιμασία;
*Δεν το ξέρω αυτό ακόμα στα σίγουρα. Ακολουθεί ένα ακόμα υψόμετρο στα Πυρηναία. Από κει και πέρα θα δούμε τι άλλο θα ακολουθήσει.
-Καλύτερη αθλήτρια από τους αθλητικούς συντάκτες το 2011. Εσύ ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Εθνική πόλο γυναικών. Θεωρείς πως το ενδιαφέρον του κόσμου στρέφεται σιγά - σιγά προς το υγρό στοιχείο του αθλητισμού ή είναι περιστασιακό;
* Ήρθαν πολλές επιτυχίες όντως και υπήρξε προβολή. Σιγά - σιγά πιστεύω πως ο κόσμος αρχίζει να πάει τα παιδιά του στα κολυμβητήρια.
- Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας θα επηρρεάσουν αυτό το κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού;
* Φοβάμαι πως ναι. Τόσο στο πόλο όσο και στο κολύμπι βλέπουμε πως το αγγίζει έντονα. Ελπίζω να αντέξουν όσο μπορούν οι γονείς των μικρών παιδιών.
- Έχετε και έναν Λαρισαίο στην παρέα σας. Τον Δημήτρη Χασιώτη.
-Ήμασταν μαζί στο βουνό. Περάσαμε πολύ δύσκολα μαζί. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής και τιμή για τη Λάρισα. Μας έλεγε συνέχεια «άντε ελάτε στον κάμπο να φάμε και καμία μπριζόλα».
ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ
Ωστόσο το μεγάλο όνομα που περίμεναν οι διοργανωτές δεν ήρθε. Αυτός ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης που έτσι όπως πάει δεν φαίνεται να χάνει το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο. Μιλώντας σχετικά γι΄ αυτό η Μαριάννα Λυμπερτά ανέφερε: «Δυστυχώς κουράστηκε πολύ με τα συνεχόμενα ταξίδια (σ.σ. είχαν το ίδιο πρόγραμμα), αρρώστησε και λίγο και δεν μπόρεσε να έρθει».
ΕΚΤΗ Η ΜΠΑΓΙΩΤΑ
Εκτός από τον Δημήτρη Χασιώτη υπήρχαν και τρεις συμμετοχές γένους θηλυκού από τη Λάρισα. Η Κουμουνδούρου από το ΝΟΛ, η Αντωνίου από το Λαρισαϊκό - Τιτάνες και η Λαρισαία Μπαγιώτη που αγωνίζεται με το σκουφάκι του Εθνικού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass