Π.Ο.Ε. ΚΑΙ ΠΥΡΓΕΤΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Προετοιμάζονται πυρετωδώς

* ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΔΥΝΑΜΕΙ Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2012 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:01
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται Π.Ο. Ελασσόνας και Πυργετός για τη μεταξύ τους αναμέτρηση την ερχόμενη Κυριακή που σηματοδοτεί την έναρξη των λαρισινών ντέρμπι στον β’ γύρο του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής.
Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με απουσίες, ιδιαίτερα δε οι φιλοξενούμενοι.
Στο στρατόπεδο του Π.Ο.Ε. το πολύ καλό κλίμα και η αισιοδοξία για μια εξίσου εξαιρετική συνέχεια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά. Η ομάδα προπονήθηκε χθες στο γήπεδο Ευαγγελισμού ενώ και η σημερινή προπόνηση θα γίνει εκεί προκειμένου ο χλοοτάπητας του γηπέδου Ελασσόνας να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το ντέρμπι. Ο τεχνικός Γιώργος Καμπερίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αριανούτσου ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες καθώς επίσης και του Παγκαρλιώτα ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα του τραυματισμού του. Αντίθετα επιστρέφει ο Σκλάβος που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και η συμμετοχή του είναι καθαρά θέμα προπονητή.
Στην απέναντι όχθη οι «βυσσινί» συνέχισαν χθες την προετοιμασία τους με βραδινή προπόνηση. Εκτός των μόνιμων απόντων Προβίδα, Τριτάρη και Μπανταβάνη το κυριακάτικο ντέρμπι θα χάσει και ο Μαντζαφούλης ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο Καρπενήσι, ενώ κατά την τελευταία προπόνηση θα φανεί σε ποιο βαθμό θα μπορούν να υπολογίζονται οι Ζαφειρίου και Γκαμπέτας. Ο μεν πρώτος υπεβλήθη σε επέμβαση αποκατάστασης του ρινικού διαφράγματος, ο δε δεύτερος είχε τραυματιστεί σε προπόνηση της περασμένης εβδομάδας. Και οι δύο ενσωματώθηκαν σταδιακά στο κοινό πρόγραμμα προετοιμασίας. Τέλος μετά από την επίλυση κάποιων προσωπικών προβλημάτων που τους απασχόλησαν επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Γκουγκούδης και Φιλίππου.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Ανέκαθεν οι αναμετρήσεις των ποδοσφαιρικών εκπροσώπων Ελασσόνας και Πυργετού προκαλούσαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, σε όποια διοργάνωση και αν τίθενται αντιμέτωποι. Μέχρι το καλοκαίρι του 2007, οι μεθαυριανοί γηπεδούχοι αγωνίζονταν ως Π.Ο. Ελασσόνας, ενώ από τότε, μετά τη συγχώνευση με τον Ολοσσώνα, έλαβαν το όνομα Π.Σ. Ελασσόνας, που διατηρήθηκε επί μία τετραετία, μέχρι την επαναφορά του «ιστορικού» ονόματος.
Από το 2006 έχουν διεξαχθεί 11 επίσημα παιχνίδια, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
18/11/2006 (Α’ Ε.Π.Σ.Λ.): Πυργετός - Π.Ο.Ε. 3-0 (31’ Ζαπουνίδης, 44’-65’ Κύρκος).
18/3/2007 (Α’ Ε.Π.Σ.Λ.): Π.Ο.Ε. - Πυργετός 0-2 (76’ Σταμάτης, 81’ Ζαπουνίδης).
14/10/2007 (Α’ Ε.Π.Σ.Λ.): ΠΣΕ - Πυργετός 0-0.
26/1/2008 (Α’ Ε.Π.Σ.Λ.): Πυργετός - ΠΣΕ 0-0.
7/1/2009 (Κύπελλο): ΠΣΕ - Πυργετός 1-0 (75’ Παγκαρλιώτας).
20/12/2009 (Δ’ Εθνική): ΠΣΕ - Πυργετός 2-0 (27’ Ταχτιντής, 86’ Νάνος).
2/5/2010 (Δ’ Εθνική): Πυργετός - ΠΣΕ 3-0 (64’-66’ Στύλος, 84’ Τσιρογιάννης).
5/12/2010 (Δ’ Εθνική): ΠΣΕ - Πυργετός 1-2 (53’ Κατσαβός/ 6’ Κόκκινος, 67’ Γκαγκούδης).
30/12/2010 (Κύπελλο): Πυργετός - ΠΣΕ 0-0 και 2-4 στη διαδικασία των πέναλτι.
3/4/2011 (Δ’ Εθνική): Πυργετός - ΠΣΕ 0-0
20/11/2011 (Δ’ Εθνική): Πυργετός - Π.Ο.Ε. 0-1 (90’+3’ Χατζηβαλσάμης).
Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ
Εν πλήρη δυνάμει (πλην φυσικά του Κατσίβελου) θα παραταχθεί στο Καρπενήσι ο Αμπελωνιακός. Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα που χθες είχε ρεπό θα προπονηθεί σήμερα σε πλαστικό χλοοτάπητα αφού το γήπεδο Καρπενησίου όπου θα διεξαχθεί ο Κυριακάτικος αγώνας με το Βελούχι διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα. Απόντες πλην της γνωστής περίπτωσης του Κατσίβελου δεν υπάρχουν καθώς τόσο ο Δαλακώνης που ήταν άρρωστος όσο και οι τραυματίες Φλέγγας και Αλεξανδρής προπονήθηκαν αυτή την εβδομάδα κανονικά. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων» υπάρχει η επιφύλαξη για ενδεχόμενη αναβολή του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών. Εάν το παιχνίδι γίνει κανονικά τότε η αποστολή του Αμπελωνιακού θα καταλύσει αύριο Σάββατο στο ξενοδοχείο «Μοντάνα» του Καρπενησίου.
Σε ό,τι αφορά τώρα στον Κατσίβελο θα πρέπει να επισημανθεί ότι σήμερα θα ξεκινήσει αερόβιο ενώ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να βγάλει τα ράμματα από το πόδι και όπως υπολογίζεται στο ντέρμπι με την Ελασσόνα θα είναι έτοιμος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass