ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ

Αρχίζει στη Λάρισα το ΧειμερινόΠρωτάθλημα Κολύμβησης

* Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2012 1:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:01
Πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ανοικτής κατηγορίας στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδία Ελλάδος, κ. Γιώργο Κατσαρό.
Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός, «πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση. Για την αιρετή Περιφέρεια έχει σημασία να διεξάγονται τέτοιου είδους αθλητικές οργανώσεις γιατί σε μια δύσκολη εποχή στέλνουν μηνύματα δύναμης, προσπάθειας και επιτυχίας. Παράλληλα, δημιουργούν μια κινητικότητα στην γύρω περιοχή καθώς θα συμμετάσχουν περί τους 300 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα ακολουθούμενοι από προπονητές, συνοδούς, γονείς κ.α. οι οποίοι στο σύνολό τους θα ξεπεράσουν τους 500. Ως αιρετή Περιφέρεια, δίνουμε και θα δώσουμε και στο μέλλον, ιδιαίτερη βαρύτητα σε αθλητικές διοργανώσεις γιατί πιστεύουμε ότι η προώθηση του «ευ αγωνίζεσθε» και γενικότερα των ιδεωδών του αθλητισμού είναι απαραίτητα όσο ποτέ άλλοτε. Και σ’ αυτή τη δραματική στιγμή χρειαζόμαστε «μαχητές» και ανθρώπους που να θέτουν στόχους και να τους επιτυγχάνουν».
Ο κ. Κατσαρός ευχαρίστησε από την πλευρά του τον περιφερειάρχη γιατί όπως τόνισε «αγκάλιασε εξ αρχής τη διοργάνωση και έκανε ότι ήταν δυνατό για να γίνει η διοργάνωση αυτή μετά από πολλά χρόνια στη Λάρισα» και εξέφρασε την άποψή του ότι θα διεξαχθούν υψηλού επιπέδου αγώνες με καταξιωμένους αθλητές. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο γεν. γραμ. κ. Δημ. Σαρακατσάνος, ο προπονητής κ. Νίκος Γέμελος και ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ κ. Χρ. Χούμας.
ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Στο κολυμβητήριο της Λάρισας αρχίζει σήμερα το χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης, με τη συμμετοχή 310 αθλητών/τριών από 67 σωματεία. Τους αγώνες, που επιστρέφουν φέτος στην ενιαία μορφή τους (πέρυσι είχαν χωριστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για οικονομικούς λόγους), διοργανώνει η ΚΟΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η διοργάνωση αποτελεί κριτήριο πρόκρισης (επίτευξης ορίων) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών/ γυναικών και εφήβων/ νεανίδων, όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι αθλητές στην προετοιμασία τους, λόγω των κλειστών κολυμβητηρίων, δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία.
Το Χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης ΟΠΕΝ, διεξάγεται με τη συμμετοχή 310 κολυμβητών / τριών από 67 Σωματεία όλης της χώρας
Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής (09.00 προκριματικοί, 17.00 τελικοί):
ΣΗΜΕΡΑ, 17/2
50 μ. ελεύθερο, 50 μ. πρόσθιο, 200 μ. πεταλούδα, 400 μ. ελεύθερο, 100 μ. ύπτιο, 200 μ. Μ. Ατομική, 4χ200 μ. ελεύθερο
ΑΥΡΙΟ, 18/2
50 μ. πεταλούδα, 200 μ. ελεύθερο, 400 μ. Μ. Ατομική, 200 μ. ύπτιο, 100 μ. πρόσθιο, 800 μ. ελεύθερο, 4χ100 μ. ελεύθερο
ΚΥΡΙΑΚΗ, 19/2
50 μ. ύπτιο, 100 μ. ελεύθερο, 200 μ. πρόσθιο, 100 μ. πεταλούδα, 1500 μ. ελεύθερο, 4χ100 μ. Μ. Ομαδική
Οι αγώνες είναι κριτήριο πρόκρισης (με την επίτευξη των σχετικών ορίων) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών (21-27 Μαΐου) και το αντίστοιχο Εφήβων / Νεανίδων (4-8 Ιουλίου).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass